• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

07.01.2024

15:00

Poslednji dan odmora za Zvezdu: Sutra kreće misija "odbrana titule"

Starsportphoto

Crvena zvezda

Poslednji dan odmora za Zvezdu: Sutra kreće misija "odbrana titule"

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde danas provode poslednji dan svog relativno kratkog odmora, a od sutra će im primarna misao biti - kako da odbrane titulu u Superligi ili osvoje čak i duplu krunu.

Nije tako davno bilo kada se po neverovatnoj hladnoći igrao onaj derbi u Humskoj (2:1), nakon kojeg su iz gostujuće svlačionice pognutih glava otišli svako na svoju stranu. Izgubljen derbi značio je i izgubljeno zvanje jesenjeg prvaka, koje suštinski ništa ne znači, osim što jasno naglašava činjenicu da je Partizan ispred Crvene zvezde.

Foto: Starsportphoto

 

Mnogo je teško to palo svima u redovima crveno-belih, jer su šest godina neprikosnoveno vladali domaćom scenom, od čega je poslednje tri osvojena i dupla kruna. Baš iz te svlačionice iz Humske, otišao je i tadašnji trener Barak Bahar i nije se više sreo sa igračima, Iste večeri je postao bivši, a na njegovo mesto došao je Vladan Milojević.

Malo vremena je prošlo od tada, a opet dovoljno da se ohlade glave, razbistre misli, igrači odmore i od fudbala i jedni od drugih i dođu opet na "Marakanu" sa potpuno drugačijom energijom i razmišljanjem. Taj dan će doći već sutra.

Foto: Starsportphoto

 

Osim petorice igrača - In Bom Hvanga, Nasera Đige, Kings Kangve, Osmana Bukarija i Žan Filip Krasoa, koji imaju reprezentativne obaveze, svi ostali će u naredna dva dana, po grupama, proći medicinska testiranja. Tu će se utvrditi u kakvom stanju ko dočekuje pripreme, a trener Milojević imaće precizniju sliku šta od koga i kojim tempom da očekuje. 

Od srede, na scenu stupa ono glavno - fudbaleri će se okupiti, pozdraviće ih svi od generalnog direktora Zvezdana Terzića do ekonoma i pred njih staviti zadatak da osvoje titulu. Biće to prvi put i da če ih sve na okupu pozdraviti novi trener, od kojeg se takođe mnogo očekuje. Nije to više onaj popularni Miloje iz 2017. godine, koji je svakim narednim korakom podizao lestvicu i oduševljavao klub, igrače i navijače. Sada je ta lestvica jako visoko postavljena i apsolutno se očekuje da i Milojević bude na tom nivou. Titula, Kup, pa čak i plasman u Ligu šampiona one tamo jeseni se podrazumevaju. Ništa od toga neće biti prijatno iznenađenje. A sve ispod toga - biće neprijatno iznenađenje. Sve je sada drugačije i mnogo teže za stručnjaka koji je taman za toliko iskusniji i za razliku od prošlog mandata ima u džepu recept kako se pobeđuje Liverpul ili vraća iz mrtvih u Salcburgu i ide u elitu umesto u zaborav.

Foto: Tanjug/AP

 

Sedam dana će trenirati u Beogradu, a onda će se 15. januara preseliti na Kipar, gde će ostatai do 2. februara. Tamo će odmeri snage sa prilično slabim rivalima, koji neće pokazatelj ničeg, osim da se ispoštuje forma u vezi sa odigravanjem prijateljskih mečeva. Jedan od rivala crveno-belih biće Zalaegeršeg iz Mađarske, dok će igrati utakmice i protiv subotičkog Spartaka i Mladosti iz Lučana. 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija