• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.01.2024

10:24

Brutalna statistika Zvezdinog heroja! Jago briljira u 2024! (VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

Brutalna statistika Zvezdinog heroja! Jago briljira u 2024! (VIDEO)

Podeli vest

Brazilac u centru pažnje.

Navijači Crvene zvezde slave Jaga dos Santosa (24)! Brazilski organizator igre sinoć je rešio derbi protiv Partizana fantastičnim prodorom u poslednjoj sekundi, čime je crveno-belima doneo trijumf od 88:86!

Momak rodom iz Sao Paola meč je završio sa 13 poena, tri skoka i četiri asistencije, čime je još jednom potvrdio da se nalazi u fantastičnoj formi od početka kalendarske godine. Imao je mladi plajmejker velike krize u igri tokom novembra i decembra, mnogi su se pitali da li je zaista kalibar za Evroligu, ali on je od starta 2024. godine ne samo dokazao suprotno, već se profilisao kao jedan od lidera Crvene zvezde, rame uz rame sa Milošem Teodosićem i Nemanjom Nedovićem.

Foto: Starsportphoto©

 

 

Uostalom, nije mala stvar kada kao najmlađi igrač u rosteru uzmeš loptu i rešiš utakmicu tog intenziteta kakav je bio derbi protiv najvećeg rivala. Jago je to uradio vrlo verovatno samoinicijativno, iako su na terenu u tom trenutku bili i Miloš Teodosić i Nemanja Nedović, ali i iskusni Adam Hanga, koji je takođe u karijeri rešavao drame.

Jagov prodor bio je jedan od najboljih poteza nekog Zvezdinog igrača od početka sezone, a verovatno i najvažniji, budući da su crveno-beli trijumfom nad najvećim rivalom praktično obezbedili prvo mesto u ligaškom delu ABA lige, samim tim i prednost domaćeg terena kroz čitav plej-of.

Navijači se pitaju da li je Jago na svoju ruku preuzeo odgovornost, ili je to bio dogovor, a potvrdan odgovor logičan je u oba slučaja. Jago od starta kalendarske godine igra sa mnogo samopouzdanja i beleži fantastične brojke. Naročito u poenterskom smislu.

Foto: Starsportphoto

 

 

Primera radi, Brazilac je u samo dva od deset mečeva u 2024. imao jednocifren poenterski učinak. U pitanju su mečevi protiv Fenerbahčea 2. januara (dva poena) i protiv Armanija 11. januara (pet poena).

U svakom drugom duelu, uključujući i dva derbija, Jago je bio takozvani "Iks faktor", a često je premašivao i granicu od 20 poena.

Pa krenimo redom. U trećem ovosezonskom derbiju protiv Partizana, dos Santos je imao deset poena, a potom u porazu u Ljubljani od Cedevita Olimpije brojao je čak do 24!

Potom je usledio bolan poraz od Asvela u gostima, kada je imao 16 poena i devet asistencija, a zatim je Borcu u ABA ligi dao 24 poena. Uz po sedam skokova i asistencija!

Protiv Baskonije maltene je sam vukao ekipu i meč završio sa 26 koševa, FMP-u je ubacio 17 uz čak 14 asistencija, a Albi u Berlinu 20! Na sve to rešio je i sinoćnji derbi, čime je opravdao reči trenera Janisa Sferopulosa, koji je izjavio da je doveden kao treći plejmejker, a u međuvremenu postao je prvi!

Pokazao je da je igrač koji može da iznese ovakav nivo. Potpisali smo ga ne da bude prvi plejmejker, a sada je to postao. Odlično obavlja posao i želim mu puno sreće da tako nastavi - izjavio je Sferopulos o Jagu.

Dakle, u 2024. godini Jagov poenterski učinak je fascinantan - 15,2 poena. Malo li je za "trećeg pleja"?

 

 

 

JAGOVI POENI U 2024.

Fenerbahče      2

Partizan           10

C. Olimpija      24

Asvel                16

Armani             5

Borac               24

Baskonija        26

FMP                17

Alba                 20

Partizan           13


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija