• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.01.2024

07:00

Jutro nakon derbija- Bez mnogo promena na tabeli ABA lige!

Starsportphoto

Košarka

Jutro nakon derbija- Bez mnogo promena na tabeli ABA lige!

Podeli vest

Crvena zvezda pobedila je Partizan u 18. kolu Admiral bet ABA lige sa 88:86 i tako zadržala "pol" poziciju koja donosi prednost domaćeg terena u plejofu.

Iako 18. kolo regionalnog šampionata nije gotovo, sa sigurnošću se može reći da preostala današnja dva duela na programu ne mogu nadmašiti beogradski derbi.

Danas će snage odmeriti Split i FMP (Arena sport 1 18.00) u "Maloj dvorani", odnosno Cibona i Zadar (Arena sport 2 20.00).

Foto: Starsportphoto

Košarkaši Zadra

Sva pažnja, naravno, bila je usmerena na sinoćnji duel između Crvene zvezde i Partizana, a o nezaboravnoj utakmici će se još danima pričati.

Trijumf crveno-belih pogotkom Jaga Dos Santosa u poslednjim sekundama susreta "overio" im je prvu poziciju na tabeli ABA lige sa 16 pobeda i dva poraza i obezbedio prednost domaćeg terena u doigravanju.

Foto: Starsportphoto©

Junak "delija" - Jago Dos Santos

Crno-beli, sa druge strane, našli su se na deobi druge pozicije sa podgoričkom Budućnosti (13-5), koju u narednom kolu (05. februar) regionalne lige očekuje meč sa liderom prvenstva.

Zvezda je savladavši "večitog rivala" sebi obezbedila luksuz da sme da se "oklizne" na barem jednom meču do kraja regularnog dela, pošto imaju čak tri poraza manje od Partizana.

Upravo ta dva tima svi već vide u finalu, a istorija i ova sezona potvrđuju koliko u njihovim duelima znači domaći teren.

Samo ove sezone, večiti su razmenili po dve pobede, jednu u ABA i jednu u Evroligi kada nastupaju pred svojom publikom.

Niko do sada nije uspeo da ostvari brejk, a da li će tako biti u potencijalnom finalu, kada ulog bude trofej, videćemo...

Foto: Starsportphoto©

Slavlje Partizana u derbiju 30. oktobra u okviru ABA lige

Podsećamo, Partizan je aktuelni šampion i boriće se da pehar zadrže u svojoj vitrini, dok gradski rival teži ka tome da se titula preseli na Mali Kalemegdan.

Što se ostalih timova tiče, Cedevita je, uprkos porazu od Studentskog centra 82:78, i dalje četvrta sa 12 pobeda i šest poraza, dok je Igokea osigurala peto mesto pobedom nad Borcem 78:62 u subotu.

Mega je trenutno šesta sa skorom od devet pobeda i isto tiliko poraza, a priliku da im preotmu tu poziciju imaće Zadrani (9-8) ukoliko slave večeras protiv Cibone.

Poslednje mesto koje vodi u plejof dele Studentski centar i Borac iz Čačka sa osam ostvarenih trijumfa i 10 poraza. Priliku da se uključi u trku i izjednači sa ova dva tima, ima Split (7-10) koji večeras igra svoju utakmicu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija