• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.01.2024

21:31

Jago potezom sezone doneo Zvezdi pobedu u drami protiv Partizana! (VIDEO)

Starsportphoto©

Košarka

Jago potezom sezone doneo Zvezdi pobedu u drami protiv Partizana! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su gradskog rivala Partizan u 18. kolu ABA lige 88:86 (28:15, 27:23, 17:18, 16:30). Ekipa sa Malog Kalemegdana ostaje prva sa učinkom od 16 pobeda i dva poraza, dok je "parni valjak" ostao na trećem mestu sa 13 pobeda i pet poraza.

Imaju gosti za čime da žale, pošto su imali minus od tri poena na 17 sekundi do kraja. Avramović i Nedović su razmenili po jedno ubačeno slobodno bacanje, onda je Gedraitis faulirao Nanelija pri putu za tri poena. Bivši bek Fenerbahčea, hladan "kao špricer", ubacio je sva tri i utišao dvoranu.

Onda je Dos Santos odlučio da je dosta drame i okončao utakmicu maestralnim prodorom.

Foto: Starsportphoto

Junak "delija" - Jago Dos Santos

Slavljem u prepunoj Beogradskoj areni, igrači Janisa Sferopulosa praktično su "overili" prvo mesto regionalnog šampionata i tako obezbedili prednost domaćeg terena u plejofu.

Koliko je ono značajno samo je potvrdio ovaj meč. Sada su "večiti rivali" podelili po dve pobede na domaćem parketu - jednu u Evroligi i jednu u ABA ligi.

Foto: Starsportphoto©

Duel Gedraitisa i Doužera

Iako je Partizanu trijumf večeras bio potrebniji u borbi sa direktnim rivalom za vodeće mesto reginalne lige, utisak je da je pobeda bila imperativna za crveno-bele.
Nakon poraza na gostovanju Albi 89:80, navijači su okretali leđa klubu i gubili veru u borbu svojih miljenika za mesto koje vodi u plejof Evrolige.

U tome su ih predvodili Adam Hanga sa 15 i Bolomboj sa 14 koševa. Najbolji u poraženom timu bio je Kaminski sa 18, dok je Naneli dodao 19 poena.

 

Počelo je, shodno očekivanjima, veoma burno. 
Izlaz Partizanovih igrača navijači su ispratili ubacivanjem raznih predmeta na teren, prilikom čega je pogođena žena za zapisničkim stolom. 
Oficijalni spiker je odmah reagovao i apelovao na najvrelije pristalice da to ne rade, ali je ta sugestija naišla na negodovanje i zviždanje.

Domaći su silovito počeli i sa tri trojke stvorili ranu prednost od 9:0. Uzvratio je Doužer karakterističnim pogotkom za dva poena, ali crno-beli nisu uspevali da zaustave napadački raspoloženog rivala.
Crvena zvezda je prednost pravila na "visokim" pozicijama četiri i pet. Alen Smailagić i Frenk Kaminski su se često nalazili u situacijama jedan na jedan u kojima je bila potrebna pomoć saigrača, pa se iz tog viška stvarala dobra pozicija za šut.
Ulaskom Miloša Teodosića u igru, koji je bio odsutan zbog povrede, atmosfera se usijala, a potpuno oduševeljenje usledilo je prilikom magične asistencije Dejanu Davidovcu za kraj prve četvrtine.
Nije prošao ni minut druge deonice kada su se nemile scene ponovile.

Foto: Starsportphoto©

 

Zek Ledej i Miloš Teodosić ušli su u raspravu, nakon što je krilo Partizana srušilo Nedovića na parket. 
Ponovo je sa tribina ka terenu poletelo mnoštvo predmeta, pa je meč na kratko prekinut.
Sudije su situaciju rešile dodeljivanjem nesportskog faula Ledeju, odnosno tehničke greške Teodosiću.

Borbeni Amerikanac, rodom iz Teksasa, do kraja susreta našao se u još nekoliko sličnih situacija koje nisu eskalirale.

Poenima Luke Mitrovića, na tri minuta do kraja poluvremena, plus domaćih bio je ogromnih 21.
Gosti iz Humske uspeli su da "zaustave krvarenje" i na pauzu odu sa 17 poena zaostatka.

Foto: Starsportphoto

 

Zvezda se u drugom poluvremenu mučila u napadu, a "parni valjak" je to koristio i strpljivo smanjivao prednost. 
Međutim, dobar nalet gostiju presekao je peti prekršaj dosuđen Pi Džeju Doužeru, zbog kojeg je nekadašnji NBA igrač ranije završio utakmicu.
Partizan je u nastavku propustio veliku priliku da se vrati u meč promašajima iz potpuno otvorenih šuteva. Najjaće oružje prestalo je da služi igrače poput Džejmsa Nanelija i Alekse Avramovića. 
Sa druge strane, fantastični Džoel Bolomboj je pravio ogromne probleme u reketu protivnika, skokovima u napadu i zakucavanjima.
Centar crveno-belih je danas i proslavio svoj 30. rođendan na parketu Beogradske arene.

Poslednjih deset minuta drame nije nedostajalo. Odličnim šutem za tri poena, Partizan je topio prednost i kada je ona iznosila samo šest poena, vazduh u Areni ispunila je nervoza i neverica.

Strahovali su domaći navijači da će se ponoviti scenario sa prvog ovosezonskog derbija, kada su crveno-beli suvereno vodili dvocifrenom razlikom sve do poslednje četvrtine, a onda su crno-beli, predvođeni Avramovićem preokrenuli ishod u svoju korist.

Usledila je nova pauza prouzrokovana sukobom Gedraitisa i, pogodili ste - Zeka Ledeja. 

Obojici košarkaša dodeljena je tehmička greška, što je značilo kraj večeri za bivše krilo Olimpijakosa zbog drugog takvog prekršaja.

Foto: Starsportphoto

Nedović i Ledej u sukobu

Bez dva nosioca igre i sa minutom igre do kraja, crno-beli nisu mogli do preokreta i slavlja u derbiju.

Beogradski timovi nemaju mnogo vremena za odmor, pošto ih očekuje duplo kolo Evrolige.

Crvena zvezda će oba meča igrati pred domaćom publikom, a na parket Beogradske arene istrčaće Valensija (utorak) i Barselona (petak).

Partizan će, kao gost, snage odmeriti sa Monakom (sreda) u Kneževini, odnosno Virtusom u Bolonji u petak.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija