• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.01.2024

22:05

Zvezda kasno upalila! Neće, pa neće! I Alba srušila crveno-bele u Evroligi! (VIDEO+FOTO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezda kasno upalila! Neće, pa neće! I Alba srušila crveno-bele u Evroligi! (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su na gostovanju od Albe 80:89 (16:18, 20:33, 18:21, 26:17) u 23. kolu Evrolige.

U prvom poluvremenu - crna zvezda! Ne zna se gde je više škripalo u odbrani ili napadu, sa druge strane ekipa iz Berlina, koja zauzima poslednje mesto na tabeli elitnog evropskog takmičenja, odigrala je verovatno najboljih 20 minuta ove sezone. 

Po promašenoj trojci Gedraitisa, koju je "ispravio" Bolomboj, ova utakmica se mogla "poznati". Povela je Zvezda na startu, crveno-beli su se držali do polovine ovog dela igre i bili čak i u vođstvu, igralo se koš za koš, malu prednost imali su gosti. 

 

 

Posle TV tajm auta Gedraitis je u nekoliko navrata promašio baš teške floutere, neprecizan je bio i Smart, ali je Bolomboj posle četvrtog skoka brutalno zakucao za 12:12. Met Tomas je potom poentirao na drugoj strani za 14:12. Poenima Gedraitisa crveno-beli su izjednačili, da bi se prvi kvartal meča završio vođstvom Albe 18:16.

Druga deonica počela je haotično.  Crveno-beli su tražili faul nad Gilespijem, a posle toga trener Sferopulos je zaradio tehničku grešku.  

Alba to koristi i stiže do  prednost, usledio je brzi ritam nemačkog tima, Zvezda se mučila u organizaciji napada Alba se odlepila na 25:18. Zvezda pravi seriju 6:0, stiže do 27:24, ali onda Delou zakucava i stvari ponovo kreću nizbrdo za Sferopulosov tim. 

Foto: Starsportphoto

 

Braun pogađa trojku za 35:26, a posle tajm-auta Sferopulosa Spetljao se i Hanga, Smit je postigao trojku za prvu dvocifrenu prednost Albe 38:26 u 17. minutu. Jago postiže dvojku uz faul, "radio" je i čelendž, koji je potvrdio prekršaj i dodatno bacanje Brazilca za 40:31. 

U finišu poluvremena Hermanson je pogodio trojku  za maksimalno vođstvo domaćih, 45:31, a seriju Albe nastavio je Vecel, sigurnim penalima 47:31.

Na poluvremenu 15 razlike za nemački tim 51:36 uz katastrofalnu igru crveno-belih.

 

 

Trojkom je Nedović otvorio drugi deo igre, ali uvratio je Tomas. Zvezda je probala da napravi preokret ili se makar približi rivalu, ipak, vrlo brzo će se ispostaviti da je to nemoguća misija. 

Na startu Nedovićevih pet poena, ali i dve trojke Tomasa. Trojku je pogodio i Gedraitis, 57:44. 

Sredinom ovog dela Loši potezi Jaga, a onda i oba promašena bacanja Nedovića. Alba je odbila nalet Zvezde i vratila veliku prednost 63:44. Pred kraj treće deonice videli smo Hangino zakucavanje, pa flouter Gedraitis, koji ne znače ništa.  Proćida lagano poentira za 67:48.

Na kraju treće četvrtine Zvezda je u ogromnom zaostatku i već tada se činilo da je utakmica gotova - 72:54.

 

 

Tri ipo minuta pre kraja Zvezda je uspela da dođe na jednocifren minus (72:81). Dva minuta pre kraja bilo je samo plus pet za Albu (83:78), a u poslednji minut se ušlo sa 85:80, ali se Sterling Braun pogodio oba bacanja za 87:80 na 26 sekundi pre kraja i tako rešio pitanje pobednika.

Zvezda je bez povređenog Miloša Teodosića bila neprepoznatljiva u napadu, a nije mnogo pomogao povratak tek oporavljenog Nemanje Nedovića koji je postigao sedam poena za nepunih 13 minuta.

Met Tomas je predvodio Albu sa 19 poena, Gabrijele Proćida je dao 17, Sterling Braun 12, a Jani Vecel 11.

Jago Dos Santos je sa 20 poena bio najefikasniji u Zvezdi, Rokas Gedraitis je dao 15, DŽavonte Smart 14, a 10 Adam Hanga.

U narednom kolu, Crvena zvezda u utorak dočekuje Valensiju, ali pre toga u derbiju ABA lige u nedelju od 19 časova biće domaćin Partizanu.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!
Politika

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!

Na žalost i na strahotu svih normalnih i mislećih građana Srbije, događa se upravo ono na šta smo upozoravali kada smo govorili o nekontrolisanoj agresiji i mržnji koje širi opozicija, upozorava Dejan Bulatović, poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

20.05.2024

12:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...
CNN TVRDI

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...

Iranski predsednik Ebrahim Raisi (63) stradao je u helikopterskoj nesreći koja se u nedelju dogodila u pokrajini na granici s Azerbejdžanom, a nakon jednodnevne potrage danas je utvrđeno da su osim šefa države poginuli i šef diplomatije Hosein Amir-Abdolahijan i još sedam ljudi u letelici. CNN navodi da je Raisi bio najverovatniji kandidat za novog vrhovnog vođu Irana.

20.05.2024

09:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija