• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.02.2024

00:41

Grk podigao prvi trofej u Zvezdi: Ovo je jako lep dan za naš klub!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Grk podigao prvi trofej u Zvezdi: Ovo je jako lep dan za naš klub!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan 85:79 u finalu Kupa Radivoja Koraća. Ovo je prvi trofej koji je osvojio grčki trener Janis Sferopulos otkako je seo na klupu crveno-belih u oktobru prošle godine.

"Žućkova levica" je po peti put završila u vitrini na Malom Kalemegdanu, a čak četvrti put u nizu. Poslednji put je prestižni trofje izmakao iz ruku crveno-belih 2020, kada je Partizan uspeo da slavi u neizvesnoj završnici.

Kup nije osvojen ni godine pre, 2019, kada su slobodna bacanja Džoka Lendejla odlučile pobednika, pa se niko nije nadao ovakvoj vladavini Crvene zvezde u takmičenju.

Ukupno deset puta je pehar Radivoja Koraća pripadao crveno-belima, a ovaj jubilarni je ujedno i prvi trofej koji je osvojio Janis Sferopulos na klupi tima. On je izrazio zahvalnost svim svojim igračima, kao i stručnom štabu na jako važnom trijumfu u finalu.

Foto: Starsportphoto©

 

- Utakmica je bila jako dobra, pravi derbi. Zasluge za trofej svim igračima su podjednake i svima im čestitam. Nije lako igrati u ovakvim okolnostima, ali oni su sve vreme bili koncentrisani i ja im još jednom česititam. Ovo je jako lep dan za naš klub, našu organizaciju. Mislim da je jako važno kako svi u klubu rade svakoga dana i zato svima odajem priznanje - rekao je Grk.

Pod velikim znakom pitanja pred samu utakmicu bili su kapiten Branko Lazić i Miloš Teodosić, a Sferopulos posebnu zahvalnost iskazuje dvojici igrača na požrtvovanosti i lekarskom osoblju na njihovoj pripremi za meč.

- Mislim da je jako važno kako svi u klubu rade svakoga dana i zato svima odajem priznanje. Imali smo problema u pripremi utakmice, sada to mogu da kažem. Teodosić i Lazić su bili povređeni i nismo do same utakmice znali da li će moći da igraju. Zbog toga čestitam lekarima u klubu što su osposobili igrače za jako važan meč. Oni su odradili samo jedan trening, ali su hteli da igraju i pomognu. Tek smo na polovini sezone i mnogo je posla pred nama. Ipak, ovo je važan trenutak za nas i važan trofej, koji ćemo proslaviti zajedno - podvukao je bivši trener Makabija.

Foto: Starsportphoto©

 

Jako dobru rolu u pobedi imao je i pomenuti Branko Lazić.

Stameni kapiten nije želeo da pridoda mnogo pažnje svojim dobrim brojkama, već je ovo okarakterisao kao timski uspeh u kojem je svaki igrač imao doprinosa.

- Celoj crveno-beloj porodici bih želeo da čestitam na novom trofeju. Odigrali smo jako dobar meč psihički i fizički. Pokazali smo karakter i izdržali do kraja. Timski smo odigrali jako dobro i to je mnogo važno. Ko je bio dobar ili loš individualno je potpuno nevažno. Utakmice za trofej odlučuje tim i ovo je timski sport. Važno je da je trofej osvojen. Ja jesam u poznijim godinama, ali one su samo broj - našalio se popularni Laza.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija