• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.02.2024

23:10

Zvezda ne da "Žućkovu levicu"! Crveno-beli srušili Partizan za četvrti trofej u nizu

Starsportphoto

Košarka

Zvezda ne da "Žućkovu levicu"! Crveno-beli srušili Partizan za četvrti trofej u nizu

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan u finalu Kupa Radivoja Koraća rezultatom 85:79 (15:18, 28:26, 25:19, 17:16) i odbranili trofej, popularnu "Žućkovu levicu".

Jedno od mirnijih finala ovog takmičenja pripalo je timu grčkog stručnjaka Janisa Sferopulosa posle velike borbe i sjajne košarke. To je četvrti trofej zaredom za Zvezdu u ovom takmičenju, dok je Partizan bez titule u Kupu od 2020.

Ono što je najvažnije, a čemu se malo ko nadao, derbi je prošao bez većih incidenata i nijednom nije prekinut, iako je trajao više od dva sata u krcatoj hali. Mrlju na sportsku atmosferu ipak su bacili i jedni i drugi - navijači Zvezde uvredama za Željka, a navijači Partizana kada su pogodili Luku Mitrovića upaljačem u glavu. Na sreću, na tome je i ostalo.

Sjajna košarka igrala se u Čairu od samog starta. Počeli su bolje košarkaši Partizana, pre svega u napadu, a igralo se i te kako brzo.

Kapiten crno-belih Kevin Panter sjajan je bio od samog starta, ali neke njegove trojke nisu iskorišćene na pravi način jer su usledile greške u odbrani i crveno-beli su dolazili do lakih poena. Ipak održavali su crno-beli prednost, a Panter je bio nezaustavljiv za igrače Zvezde u tim momentima.

Foto: Starsportphoto©

 

 

U finišu je Partizan ušao u seriju promašaja, kao i Panter sa linije za tri poena, pa se Zvezda vratila, a zahvaljujući faulu Jaramaza nad Teodosićem, kapiten kluba sa Malog Kalemegdana je spustio na samo minus tri u prvoj četvrtini.

Panter je odlučio da ne stane na ovom derbiju pa je i drugu četvrtinu otvorio kako i dolikuje njegovoj ulozi, imali su crno-beli i plus deset, ali Teodosić na drugoj strani je rešio da zaustavi taj nalet.

Foto: Starsportphoto

 

 

Pretvorilo se sve u okršaj Pantera i Tea sa linije za tri poena, a Zvezda je u tim momentima bila u igri samo zahvaljujući iskusnom kapitenu.

Ubrzo mu se sa dve vezane trojke pridružio i Branko Lazić, dok se u finišu četvrtine istakao Gedraitis, koji je na odličan način iskoristio greške Pi Džej Doužera.

Na poluvreme je zato Partizan otišao sa samo pola koša razlike iako je bio bolji tim u većem delu.

Foto: Starsportphoto

 

 

Formalni domaćin Crvena zvezda bolje počela drugo poluvreme, Gedraitis je nastavio gde je stao, ali je tada na scenu stupio Zek Ledej i najavio sjajan ostatak večeri.

Pogodio je trojku i to uz faul Davidovca, kasnije još dve, a minimalna prednost smenjivala se između dva tima.

Foto: Starsportphoto

 

 

Miloš Teodosić je tad odlučio da povede svoj tim ka većem vođstvu. Najpre je lukavo navukao Kaminskog i izvukao prekršaj na šutu za tri poena, a onda iz driblinga "poteže" sa osam metara i cepa mrežicu. Ledej je tada još jednom trojkom sprečavao da crveno-beli odu na dvocifrenu prednost.

Foto: Starsportphoto

 

 

Loših napada bilo je ona obe strane u finišu četvrtine, ali se uključio i Nemanja Nedović i pogodio trojku. Uzvratio je Ledej istom merom, a Zvezda je sa plus pet otišla na odmor pred poslednju četvrtinu.

Nastavio je Ledej u poslednjoj četvrtini sa sjajnim šuterskim izdanjem, ali to nije bilo dovoljno jer, kako je vreme odmicalo, Zvezda je bila sve bliža pobedi.

Panter više ništa nije mogao da pogodi i igrao je jako loše drugo poluvreme.

Na drugoj strani, Nemanja Nedović se aktivirao šuterski, ali i pozivao "delije" da ih još jače podrže i na oko četiri minuta do kraja postalo je jasno da je mogućnost da Željko Obradović podigne drugi trofej u Partizanu u ovom mandatu i te kako mala. Imali su crveno-beli plus devet, ali se onda ispostavilo da su četiri minuta ipak mnogo u košarci.

Nisu se predavali crno-beli, imali su tri napada na minus tri jer Zvezda ništa nije mogla da realizuje. Međutim, opet je promašio Panter i to dva puta zaredom, potom je Naneli izgubio loptu, Hanga poentirao za plus pet i tu je, ispostavilo se, meč bio rešen.

Dvocifreni u redovima pobedničkog tima bili su Gedraitis sa 17, Teodosić sa 16 i Bolomboj sa 14 poena, a na drugoj strani istakli su se Ledej sa 24 i Panter sa 20 poena.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija