• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

10.03.2024

16:21

Đorđević i Savić složni: Bog i golman spasili  Partizan katastrofe

Starsportphoto

Crvena zvezda

Đorđević i Savić složni: Bog i golman spasili Partizan katastrofe

Podeli vest

Crvena zvezda je bila mnogo bolja u derbiju, ali su Bog i golman Partizana Aleksandar Jovanović spasili crno-bele katastrofe, poručuju za Informer nekadašnji igrač crveno-belih Slavoljub Đorđević i legendarni Dušan Savić.

Ekipa sa "Marakane" odigrala je nerešeno sa Partizanom 2:2 (1:1) u 172. "večitom derbiju", a ukupan utisak je da utakmica bila odlična. Poveo je domačin golom Uroša Spajića u 44. minutu, izjednačio je Mateus Saldanja u nadoknadi vremena, zatim je preokrenuo Aldo Kalulu u 49. minutu, da bi konačlnih 2:2 postavio Šerif Ndijaje u 67. minutu. Pred krcatim tribinama, u fantastičnom ambijentu, više razloga da žali za pobedom imala je Zvezda, jer je stvorila mnogo prilika.

Prema Đorđevićevim rečima, sam Bog je spasio Partizan.

Foto: Starsportphoto

Slavoljub Đorđević

- Zvezda je bila apsolutno bolja u derbiju i to su mogli da vide svi oni koji su gledali utakmicu. Partizan je pogledao Bog, pa je rezultat nerešen, jer je Zvezda promašila ili je golman odbranio baš mnogo šansi. Ono što me posebno raduje je što je derbi bio fantastičan, odlična utakmica, golovi, prilike, sve ono što su ljubitelji fudbala priželjkivali da vide, a opet strahovali da neće videti - kaže Đorđević za Informer. 
On naglašava da će borba za titulu biti naporna, ali i da Partizan ima dobre šanse da posle šest godina bude šampion, ukoliko se treći derbi bude igrao u Humskoj. 
- Skoro 40 bodova je u opticaju, može sve da se promeni. Partizan je trenutno u prednosti zbog tog boda i sve će učiniti da bude prvi pred plej-of. To bi značilo da će naredni derbi biti u Humskoj. Partizan bi bio u ogromnoj psihološkoj prednosti, dobio je poslednji derbi tamo, poraslo je igračima samopouzdanje. U tom slučaju, mogli bi da se nadaju tituli. S druge strane, Zvezda ima odličan tim, takođe se s pravom nada prvom mestu. Ne znam koliko je realno da ne kiksnu nigde do derbija i jedni i drugi - zaključuje Đorđević.
Bolji derbi dugo nije gledao ni legendarni Dule Savić, koji je pohvalio Zvezdu, ali i golmana Partizana Aleksandra Jovanovića. 

Foto: Starsportphoto

Dušan Savić

- Godinama nisam gledao bolji derbi. Sjajan ambijent, puno golova, puno šansi, istorijska utakmica, ali puno i neiskorišćenih prilika sa Zvezdine strane. Šteta, Zvezda je bila bolja, žao mi je što nije pobedila. Golman Partizana Jovanović odlično je branio, pa onda prečke, stative. Bukari je promašio pet stopostotnih šansi. Znate li šta znači u tako teškoj utakmici stvoriti toliko šansi? To nije lako, ali onda ne smete da ih promašujete - kaže Savić.

Utisak mu je da će borba za titulu biti neizvesna do poslednjeg kola. 
- Igrači Crvene zvezde moraju da poprave efikasnost i onda neće biti potrebe nikog da se plaše. Moraju da veruju da mogu da osvoje titulu, ali ne smeju da se zanose da će biti lako. Partizan je odličan, ubeđen sam da će i jedni i drugi pokušati da pobede u svim utakmicama. Biće i teška i zanimljiva borba do poslednjeg kola. Zvezda ima fantastičan tim, samo da popravi efikasnost i verujem da može do titule - zaključuje Savić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija