• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

17.03.2024

15:04

KRAJ: Zvezda deklasirala Radnički na"Marakani"!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

KRAJ: Zvezda deklasirala Radnički na"Marakani"!

Podeli vest

Uživo pratite meč 26. kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i kragujevačkog Radničkog.

CRVENA ZVEZDA - RADNIČKI 1923   5:0 (2:0)

Strelci: Stamenić 10, Ndiaje 20, 50, Hvang 68, Katai 76
Grad: Beograd

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Jovan Šegrt 

Crvena zvezda: Glazer - Mijailović, Điga, Spajić, Rodić (od 80. Radojević) - Kanga (od 63. Katai), Stamenić (od 63. Mimović), - Ivanić (od 63. Olajinka), Hvang, Bukari - Ndiaje (od 69. Sremčević) 

Radnički 1923: Leković - Ćosić, Šerbečić, Simović, Dadić - Aleksić (od 67. Đurić), Ristić (od 67. Bukumira) - Gluščević, Vidosavljević (od 67. Ivelja), Bevis (od 52. Zorić) - Sali (od 52. Mitrović) 

Crveni karton: Simović 49

 

UŽIVO: 

DRUGO POLUVREME:

90. minut - KRAJ! 

87. minut - Iako Zvezda vodi sa 5:0 već neko vreme je gol Stojana Lekovića pod opsadom, ali Radnički uspeva da se odbrani nakon što su Hvang i Olajinka kombinovali po levoj strani. 

84. minut - Upisao se i Omri Glazer u drugom poluvremenu, sevnula je kontra Radničkog preko Matije Gluščevića koji je pokušao iskos da matira golman Crvene zvezde, ali na mestu je bio Izraelac. 

81. minut - Ukazao je šansu Vladan Milojević u finišu meča i talentovanu Viktoru Radojeviću koji menja Milana Rodića. 

Foto: Starsportphoto©

 

78. minut - Malo je falilo da Zvezda sto sekundi kasnije dođe do šestog gola... Sada je Uroš Sremčević lako izašao na kraj sa svojim čuvarom, poslao loptu u peterac gde je Bukari u borbi za prostor faulirao Bukumira. 

76. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Puče "petarda" u derbiju, majstorski potez Aleksandra Kataija! Iz nemoguće pozicije sam je sebi režirao priliku za gol i matirao Stojana Lekovića - 5:0!

75. minut - Potpuna kontrola u režiji crveno-belih, Zvezda suvereno drži loptu na sredini terena, kombinuju i defanzivci domaćih, a Radnički ne može da dođe do poseda. 

72. minut - Atraktivan pokušaj Hvanga iz prekida! Srušen je bio Olajinka na ivici kaznenog prostora, mesto poznato kao "skraćeni korner", a as iz Južne Koreje direktnim udarcem želeo je da iznenadi Stojana Lekovića. Ipak, dobro je reagovao golman Kragujevčana, ostaje 4:0. 

69. minut - Vadi Milojević iz igre i Šefira, a na terenu je talentovani Uroš Sremčević. 

68. minut - GOOOOOOOOOOOL! Zaslužio je Hvang da se danas upiše u strelce i uspeo je! Reprezentativac Južne Koreje iskoristio je asistenciju Olajinke nakon što je Nigerijac solo prodorom lako ušao u gol-šansu - 4:0! 

 

 

67. minut - Svih pet izmena napravio je Feđa Dudić pošto je na teren poslao Đurića, Bukumira i Ivelju, a svoj nastup na "Marakani" završili su Aleksić, Ristić i Vidosavljević. 

66. minut - Moglo je da bude neprijatno po Ormija Glazera nakon što je u opasnoj zoni faul skrivio Hvang, ali loše je slobodan udarac izveo Aleksić.  

64. minut - Trostruka izmena u sastavu Zvezde, umesto Stamenića, Kange i Ivanića na terenu su Katai, Olajinka i talentovani bek Ognjen Mimović. Znači to da će biti rokada u formaciji Vladana Milojevića, Mijailović i Hvang će sada biti tandem na sredini terena. 

60. minut - VELIKA ŠANSA! Srđan Mijailović je istrčao sam pred Lekovića nakon sjajne asistencije Ivanića, ali je izvrsno reagovao golman Radničkog. 

Foto: Starsportphoto©

 

59. minut - Igra se isključivo pred golom Stojana Lekovića, još jednom je u prilici bio In Beom Hvang, ali nema ni sreće reprezentativac Južne Koreje koji se sapleo u momentu kada je želeo da šutira, ostaje 3:0. 

57. minut - Ponovo je prekid mogao da bude koban po Kragujevčane, najviši je u skoku bio Naser Điga nakon Hvangovog kornera, ali je lopta na putu ka golu zakačila Šerbečića. 

54. minut - Želi Zvezda i četvrti gol danas na "Marakani", sateran je Radnički na svoju polovinu nakon što su gosti ostali sa desetoricom, a crveno-beli grabe ka novom pogotku. Sada je Hvang oprobao svoj udarac. 

50. minut - GOOOOOOOOOL! Nisu Kragujevčani stigli da se konsoliduju nakon isključenja kapitena, koristi to Zvezda i preko Šerifa Ndiajea stiže do 3:0, asistencija ide na račun Mirka Ivanića koji je ispratio dodavanje Hvanga, a potom na tacni poslužio golgetera crveno-belih!

 

 

49. minut - CRVENI KARTON! Drugi put u tri minuta kapiten Radničkog Simović presekao je kontru Zvezde i srušio Ndiajea, glavni arbitar Jovan Šegrt nije imao nikakvu dilemu. 

48. minut - Odmah opasnost pred golom Stojana Lekovića i ponovo posle prekida koji je izveo Gelor Kanga. Ipak, nakon odbitka spetljao se Osman Bukari što je iskoristio Ćosić i raščistio. 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, prvi napad u nastavku imaju crveno-beli koji će po tradiciji napadati prema severu. 

PRVO POLUVREME: 

45. minut - POLUVREME! Crvena zvezda je bila bolji rival u prvih 45 minuta i došla do zasluženog vođstva golovima Stamenića i Ndiajea, ipak, imali su i Kragujevčani svoje šanse na "Marakani", ali je Glazer bio na visini zadatka. 

Foto: Starsportphoto©

 

41. minut - Nakon nekog vremena nova prilika pred golom Stojana Lekovića, još jednom je Mirko Ivanić prošao po levom boku, uposlio Kangu, ali na mestu je bio kapiten Radničkog - Simović. 

39. minut - Ponovo se Bevis žali na povredu, sve više duela na sredini terena, značajno je opao ritam utakmice u finišu prvog poluvremena. 

36. minut - Kratak prekid na "Marakani" pošto se na povredu požalio ofanzivac Radničkog - Bevis, ali čini se da je sve u redu sa francuskim internacionalcem koji nastavlja meč. 

33. minut - Milimetri su delili Zvezdu da povede sa 3:0 preko Hvanga, ponovo je arhitekta celog napada bio Mirko Ivanić, ali je reprezentativac Južne Koreje gađao pored gola. 

32. minut - Od početka utakmice veliku borbu vode Ndiaje i Simović, sada je glavni arbitar Jovan Šegrt opomenuo napadača Zvezde i štopera Radničkog. 

30. minut - VELIKA ŠANSA! Mogao je Bevis da smanji prednost Zvezde, ali je njegov udarac otišao pored gola. Zakasnio je Bukari da blokira centaršut Dadića, lopta je nakon rikošeta stigla do francuskog ofanzivca koji je za malo bio neprecizan, ostaje 2:0. 

Foto: Starsportphoto©

 

27. minut - Zanimljiv pokušaj Rodića koji je želeo da proigra Ndiajea, okliznuo se napadač Zvezde što je iskoristio Šerbečić i raščistio opasnost pred golom Kragujevčana. 

24. minut - Ima Zvezda vođstvo od 2:0, ali pritisak na poslednju liniju Radničkog ne posustaje. Sada je Bukari naterao Simovića na grešku, na zemlji je nakon auta ostao Ndiaje nakon duela sa Ristićem. 

20. minut - GOOOOOOOOL! Atraktivan pogodak Šerifa Ndiajea koji je petom uspeo da matira Lekovića. Mijailović je poslao loptu u peterac gde je golgeter iz Senegala bio potpuno sam - 2:0! 

 

 

19. minut - Nova opasnost pred golom Radničkog, opet nakon prekida je Kanga gađao drugu stativu, spreman je bio Stamenić koji je pokušao da pronađe nekog od saigrača u srcu kaznenog prostora, ali na mestu je bio Leković. 

17. minut - VELIKA ŠANSA! Iskupio se Stojan Leković za kiks kod vodećeg gola Zvezde! Mirko Ivanić prošao je po boku, na drugoj stativi pronašao Bukarija, ali golman Radničkog zaustavlja njegov udarac, ostaje 1:0. 

13. minut - Odmah je Radnički krenuo ofanzivnije na gol crveno-belih nakon što je domaćin poveo. Sali je kombinovao sa Bevisom, ali rešava to bez problema odbrana Zvezde. 

10. minut - GOOOOOOOOOOL! Vodi Crvena zvezda, nesiguran je Leković od starta meča, a sada je to skupo koštalo njegovu ekipu. Nakon centaršuta Gelora Kange golman Radničkog loše je procenio let lopte, na drugoj stativi spreman je bio Marko Stamenić i lako zatresao mrežu - 1:0!

 

 

10. minut - Nova opasnost pred golom Stojana Lekovića, sada je gađao Srđan Mijailović sa dvadesetak metara, imaće Zvezda još jedan korner, treći od starta meča. 

8. minut - Fantastičan početak utakmice na "Marakani", nižu se šanse na obe strane! Sada je Hvang pokušao iz prekida da pronađe Spajića, lopta je nezgodno odskočila pred Lekovićem, ali se snašao golman Radničkog. 

Foto: Starsportphoto

 

6. minut - Evo je prva opasnost pred golom Omrija Glazera, svoj udarac oprobao je Matija Gluščević, hvata to izraelski čuvar mreže, ostaje 0:0. 

5. minut - Zanimljiv pokušaj Srđana Mijailovića koji je nehotice umalo matirao Lekovića. Bek Zvezde poslao je centaršut u kazneni prostor Radničkog, ali mu je lopta prešla preko noge zbog čega je prevarila golmana Kragujevčana. 

4. minut - Pošteno se ispromašivao Osman Bukari na prethodne dve utakmice, motivisan je reprezentativac Gane da se danas vrati u golgetersku formu. U uvodnim minutima većina napada crveno-belih ide upravo preko Bukarija, sada je izborio korner, ponovo bez opasnosti po gol Radničkog. 

2. minut - Žustro je od samog starta, Bukari je iskoristio grešku Dadića, a potom ga je srušio Simović. Prekid izvodi Gelor Kanga, ali lak je to posao za golmana Stojana Lekovića. 

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad na meču za Kragujevčane! 

Foto: Starsportphoto

 

Utakmica počinje minutom ćutanja u čast preminulog Veljka Aleksića. 

Fudbaleri Crvene zvezde i Radničkog predvođeni glavnim arbitrom Jovanom Šegrtom izašli su na teren! Vredi napomenuti da je poseta na "Marakani" solidna te da će meč 26. kola Superlige Srbije pratiti negde oko 10.000 navijača. 

15:50 - Pored rezervnog golmana Zorana Popovića na klupi Crvene zvezde su još Mimović, Nikolić, Radojević, Katai, Kraso, Olajinka, Šljivić, Sremčević i Milosavljević. 

Sa druge strane, u taboru Radničkog šansu sa klupe uz golmana Mladenovića čekaju - Adžić, Bukumira, Ivelja, Milošević, Mitrović, Tomić, U. Vidović, M. Vidović, Zorić i Đurić. 

Foto: Starsportphoto©

 

15:43 - Ništa manje poštovanja narednom rivalu nije ukazao i Feđa Dudić koji je zadovoljan zbog činjenice da se na duel Zvezde i Radničkog gleda kao na derbi kola. 

- Utakmica sa Zvezdom pruža nam priliku da se odmerimo sa jednom od najboljih ekipa u ligi. Da pretimo jednoj ekipi koja je igrala Ligu šampiona sa Mančester Sitijem, Lajpcigom i Jang Bojsom, i koju pritom niko nije nadigrao na stadionu Rajko Mitić, bilo bi suvišno, ali sam isto tako uveren da smo u stanju da pariramo Zvezdi u većem delu utakmice. Trenutna forma daje nam za pravo da se nadamo još jednom dobrom izdanju, pa ćemo videti šta će nam na kraju to doneti - jasan je bio Dudić. 

15:38 - U najavi utakmice trener Crvene zvezde Vladan Milojević čestitao je kolegi Feđi Dudiću na dobrim rezultatima na klupi Radničkog i najavio težak ispit za svoje momke. 

- Rezultati Radničkog su za respekt. Igraju fenomenalno, nije lako napraviti seriju, kao što su to oni učinili. Nastupaju dobro, agresivno, požrtvovano, nadahnuto, svaka im čast. Čestitam na tome treneru Radničkog, njegovom stručnom štabu, kao i samim igračima. Pokazali su da su odlična ekipa i da su u dobroj formi - rekao je Milojević. 

15:27 - Partizan je uspeo da osvoji bod na gostovanju u Lučanima. Ukoliko Crvena zvezda savlada Radnički na svom terenu uvećaće bodovnu prednost u odnosu na ljutog rivala.

 15:19 - Prvi ovosezonski duel Radničkog i Crvene zvezde odigran na "Čika Dači" početkom oktobra pripao je beogradskoj ekipi. Dva gola postigao je Piter Olajinka, a jedan je dodao Mirko Ivanić. 

Foto: Starsportphoto©

 

15:16 - Vesti iz Lučana - Partizan preko Nemanje Nikolića stiže do izjednačenja u finišu utakmice! Detalje sa tog meča uživo možete pratiti OVDE

15:10 - Kragujevčani na megdan Zvezdi stižu nakon sedam vezanih pobeda! Četa Feđe Dudića igra sjajno u 2024. godini i jedini su tim u Superligi sa maksimalnim učinkom tokom prolećnog dela sezone. 

15:08 - Sjajna atmosfera vlada na "Marakani" sat vremena pred derbi kola u Beogradu, razlog - lučanska Mladost vodi protiv Partizana. 

15:05 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 26. kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i kragujevačkog Radničkog. Sve detalje sa ovog meča uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija