• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

17.03.2024

21:11

"Koji vam je šejtan?" Objašnjena misteriozna poruka "delija" upućena Kragujevčanima! (FOTO)

Starsportphoto©

Crvena zvezda

"Koji vam je šejtan?" Objašnjena misteriozna poruka "delija" upućena Kragujevčanima! (FOTO)

Podeli vest

Pristalice Crvene zvezde provocirale navijače Radničkog zbog bratskog odnosa sa "manijacima" iz Sarajeva.

Čekala je fudbalska javnost u Srbiji sa velikim nestrpljenjem derbi 26. kola Superlige između Crvene zvezde i Radničkog 1923. Kragujevčani su na "Marakanu" stigli nakon serije od sedam pobeda, činilo se da bi mogli da ugroze sastav Vladana Milojevića, ali se vrlo brzo meč u Ljutice Bogdana pretvorio u surovu egzekuciju crveno-belih. Na kraju, ubedljiva pobeda Zvezde - 5:0. 

Uzbuđenje, makar rezultatsko, izostalo je na terenu, ali je zato na tribinama bilo veoma turbulentno. Nekoliko stotina "crvenih đavola" doputovalo je u Beograd kako bi bodrili svoj Radnički, u prvom poluvremenu su se sukobili sa delom navijača Zvezde koji su sedeli na istočnoj tribini, a veći incident sprečila je policija. 

Tokom čitave utakmice trajalo je prepucavanje "delija" i "crvenih đavola", pre svega u navijanju, a potom i u raznoraznim transparentima. 

Foto: Starsportphoto

 

Najveću pažnju privukao je natpis koji su navijači Crvene zvezde razvili početkom drugog poluvremena. Na transparentu je, u više boja, pisalo "Koji vam je šejtan?" i na prvi loptu mnogima nije bilo jasno o čemu se radi. 

Nakon nekog vremena stiglo je obaveštenje zbog čega je transparent izgledao baš tako. Naime, crvena boja bila je posvećena navijačima Radničkog iz Kragujevca, žuto-plave boje pristalicama Zemuna, a plave navijačima sarajevskog Željezničara. 

Povod da "delije" razviju transparent sa pomenutim natpisom je činjenica da su navijači kragujevačkog Radničkog i Zemuna nedavno bili na sarajevskom derbiju između Željezničara i Sarajeva kako bi bili podrška svojoj bratskoj grupi - "manijacima". 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Prljavi novac" klana prale Veljina i Maretova žena?! Na suđenju Bojana i Tanja objasnile odakle im pozamašna imovina
Hronika

"Prljavi novac" klana prale Veljina i Maretova žena?! Na suđenju Bojana i Tanja objasnile odakle im pozamašna imovina

Bojana Belivuk i Tanja Miljković, supruge vođa ozloglašenog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, našle su se i same na optuženičkoj klupi zbog sumnje da su prale pare koje su njihovi muževi zaradili kriminalnim aktivnostima, a na do sada održanim suđenjima njih dve su iznosile odbranu i govorile o poreklu imovine koja je u njihovom vlasništvu.

02.05.2024

08:23

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija