• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: B.O.

20.03.2024

19:05

KRAJ: Zvezdin dvadeseti poraz u Evroligi!

Starsportphoto

Crvena zvezda

KRAJ: Zvezdin dvadeseti poraz u Evroligi!

Podeli vest

Uživo pratite meč 30. kola Evrolige između Crvene zvezde i Panatinaikosa.

CRVENA ZVEZDA - PANATINAIKOS  76:89 (20:29, 21:22, 13:19, 20:19)

Grad: Beograd

Dvorana: Beogradska arena

Sudije: Huan Karlos Garsija, Pjotr Pastusiak, Kristaps Konstantinovs

Crvena zvezda: Smart, Lazarević, Teodosić, Hanga, Davidovac, Mitrović, Tobi, Bolomboj, Ilić, Nedović, Gedraitis, Gilespi

Panatinaikos: Kalaicakis, Moraitis, Balcerovski, Slukas, Papapetru, Grent, Nan, Lesor, Grigonis, Ernangomez, Mitoglu, Mancukas

 

UŽIVO: 

ČETVRTA ČETVRTINA:

KRAJ! 

40. minut - Novi poeni za Slukasa u završnici koji je stigao do 17 poena, na drugoj strani promašaj Nemanje Nedovića - 76:88!

Foto: Starsportphoto©

 

39. minut - Korak napred - nazad dva! Ponovo je Zvezda imala priliku da dodatno priđe "zelenima", ali je čistu loptu izgubio Nedović. Kažnjava to Kostas Slukas i stavlja tačku na meč - 76:86!

39. minut - Još lakih poena za Nemanju Nedovića a potom faul u napadu pravi Kendrik Nan, mogu crveno-beli da zakuvaju situaciju minut i po pre kraja utakmice - 76:84!

39. minut - Na jednoj strani precizan je bio Kendrik Nan nakon auta, brzo uzvraća Nemanja Nedović - 74:84. Predugo traje završnica najviše zbog katastrofalnog suđenja Garsije, Pastusiaka i Konstantinovsa. 

38. minut - Dva slobodna bacanja koristi Lesor nakon faula Teodosića, vraća to Dalibor Ilić - 72:82!

37. minut - Siguran pod košem bio je Džoel Bolomboj nakon "mrtve lopte" i boljeg skoka od Lesora  - 70:80!

36. minut - NEDOVIIIIIIIĆ! Još jedna trojka Zvezdinog šutera, ali na drugoj strani laki poeni za Matijasa Lesora pod košem - 68:80!

35. minut - Dobra odbrana Zvezde, ali nažalost greška u napadu, u ruke je loptu Nedović dao Matijasu Lesoru, kažnjava to Grent i pogađa za tri poena - 65:76!

34. minut - Nakon dugo vremena crveno-beli imaju jednocifren zaostatak pošto je pod košem bio siguran Dejan Davidovac - 65:73!

34. minut - Naravno... Ne menjaju sudije svoju odluku i lakat u Nedovićevoj bradi nije faul! 

Foto: Starsportphoto©

 

34. minut - Sporna situacija na sredini terena, Nan je laktom udario Nemanju Nedovića i sudije će gledati snimak. Ima osnova za nesportski faul...

34. minut - NEDOVIIIIIIIIIIIĆ! Zvezda na "samo" deset poena zaostatka - 63:73!

33. minut - Polovičan učinak Dalibora Ilića sa linije penala, ofanzivni skok kupi Džoel Bolomboj i tom prilikom dobija nezgodan udarac u lice. Sferopulos traži čelendž - 60:73!

32. minut - Lep potez Dejana Davidovca koji pogađa uz faul, a potom koristi i dodatno bacanje, ali trojku na drugoj strani pogađa KOstas Slukas. Na sve imaju gosti odgovor u "Beogradskoj areni" večeras - 59:73!

31. minut - Dva promašaja Zvezde za tri poena, ali je najviši pod košem bio Gilespi i izborio novi napad za svoju ekipu. Nažalost, ne koristi to Adam Hanga koji se pošteno ispromašivao večeras - 56:70!

TREĆA ČETVRTINA: 

30. minut - Uspeva Zvezda da poentira za četiri sekunde iako su "zeleni" imali faul, dobro se pod košem snašao Dejan Davidovac - 56:70!

30. minut - Prekida seriju gostiju Rokas Gedraitis, ali na drugoj strani neverovatan poen Grenta - 54:70! Imaće Zvezda poslednji napad u trećoj četvrtini. 

29. minut - Utisak je da u ovim momentima Panatinaikos lomi pitanje pobednika, zakucava Lesor nakon ofanzivnog skoka i koristi dodatno bacanje zbog Teodosićevog faula, na drugoj strani greškI Hanga - 52:68!

Foto: Starsportphoto©

 

28. minut - Idealnu loptu dobio je Fredi Gilespi, ali ne uspeva da pogodi, a potom i pravi faul kojim šalje Lesora na liniju penala - 52:65!

27. minut - Ponovo je Teodosić "nacrta" poene Nemanji Nedoviću, a potom dobra odbrana Fredija Gilepsija i u kontri zakucava Dalibor Ilić - 52:62!

26. minut - Lepa akcija Zvezde u režiji Teodosića i Nedovića koji lagano poentira pod košem, ali na drugoj strani potpuno sam pod košem Lesor - 48:60.

25. minut - Teodosić nije pogodio za tri poena, ali Bolomboj krade čistu loptu Kendriku Nanu i otvara kontru Zvezde, ali fauliran je Nemanja Nedović. 

24. minut - Šteta... Ponovo Zvezda ne koristi svoje šanse da uhvati priključak pošto trojku pogađa Mitoglu, a potom zakucava Matijas Lesor nakon što je ukrao loptu Smartu - 46:58!

23. minut - Uzalud dobra odbrana kada Grent pogodi iz nemoguće pozicije, na svu sreću, vraćaju crveno-beli ekspresno istom merom preko Džavontea Smarta - 46:53!

22. minut - Tri napada "zeleni" nisu uspeli da realizuju zvahvaljujući dobroj odbrani Zvezde, ali ne koriste to crveno-beli pošto je Adam Hanga promašio oba penala...

Foto: Starsportphoto©

 

21. minut - Dobra odbrana Zvezde na startu drugog poluvremena, snašao se u kontri Džoel Bolomboj i samog pronašao Davidovca koji pogađa za tri poena - 44:51!

DRUGA ČETVRTINA: 

20. minut - Siguran je sa linije penala Dejan Davidovac, na drugoj strani dva bacanja pogađa Kostas Slukas za kraj prvog poluvremena - 41:51!

20. minut - Šteta... Ponovo je Zvezda odigrala dobru odbranu, ali ne uspeva da naplati to u napadu, surova kazna stiže na drugoj strani - trojka Marijuša Grigonisa - 39:49!

19. minut - Prepolovila je Crvena zvezda prednost Panatinaikosa na krilima dobre odbrane i igre u tranziciji, sada je prvi u kontri bio Džoel Bolomboj. Nezadovoljan je Ergin Ataman i odmah reaguje tajm-autom - 39:46!

18. minut - DAVIDOVAAAAAAC! Dobra odbrana Zvezde, a potom i trojka za Dejana Davidovca koji je napadački izuzetno raspoložen - 37:46!

17. minut - Još jedna dobra defanzivna reakcija Ilića, nakon toga i novi laki poeni. Delovalo je da Zvezda hvata zalet u odbrani, ali prekida to trojkom iz nemoguće pozicije Kendrik Nan - 34:46!

Foto: Starsportphoto

 

16. minut - Poslao je Sferopulos Dalibora Ilića na parket, a povremeni srpski reprezentativac vraća na pravi način. Prvo je Ilić bez faula zaustavio Lesora, istrčao kontru i lagano zakucao - 32:43!

15. minut - Još lakih poena za "zelene" pod košem, užasno funkcioniše odbrana Zvezde, još jedan tajm-aut koristi Janis Sferopulos - 30:43!

14. minut - Precizan je ponovo DŽerija Grent sa poludistance, vraća to Dejan Davidovac, ali ne uspeva Zvezda ništa da odbrani na startu druge četvrtine što koristi Kendrik Nan - 30:41!

13. minut - Dobro se snalazi Džoel Bolomboj pod košem Panatinaikosa i nakon dva ofanzivna skoka uspeva da poentira, na drugoj strani Lesora faulira Miloš Teodosić - 26:37. 

12. minut - Loš napad Zvezde... Koristi to Lesor, krade loptu i potom lagano zakucava, ali na drugoj strani je prvi Nedović koji ekspresno vraća - 22:36!

11. minut - Raste prednost gostiju u "Areni", sada Džerija Grent pogađa za dva uz faul Luke Mitrovića i koristi dodatno bacanje - 20:32!

PRVA ČETVRTINA: 

10. minut - Šteta... Zvezda nije materijalizovala bolju igru u završnici četvrtine pošto su Slukas i Nan pogodili dve trojke i doneli "zelenima" +9 na kraju prvog perioda - 20:29!

:

Foto: Starsportphoto

 

10. minut - Razmrdao je Teodosić crveno-bele i osigurao seriju 6:0 za domaćina, sada nakon njegove asistencije lake poene beleži Luka Mitrović - 20:23!

9. minut - Gotovo identična scena, ponovo je Teodosić zaustavljen na nedozvoljen način i ponovo biva precizan sa linije za slobodna bacanja - 18:23!

9. minut - Agresivno iskakanje Balcerovskog, fauliran je Miloš Teodosić, pošto je bonus ispunjen iskusni plej ide na liniju penala i pogađa oba slobodna bacanja - 16:23!

8. minut - NEDOVIIIIIIIIĆ! Prekida nalet Panatinaikosa srpski reprezentativac koji pogađa za tri preko Nana, ali Amerikanac vraća istom merom na drugoj strani - 14:23!

8. minut - Još jedna trojka gostiju, izgubio je Smart loptu, otvorio kontru "zelenima", a precizan je u tranziciji bio Kostas Slukas - 11:20! Odmah tajm-autom reaguje Janis Sferopulos...

7. minut - Raspoložen je na startu meča Džoel Bolomboj koji zakucava posle asistencije Smarta, ali na drugoj strani još jedna trojka za Panatinaikos, precizan je ponovo Mitoglu - 11:17. 

6. minut - Seriju promašaja na obe strane prekida Marijuš Grigonis, ostao je Litvanac sam i lagano kaznio lošu odbranu Zvezde - 9:14. 

5. minut - Prekida seriju Panatinaikosa Luka Mitrović koji je ostao sam pod košem gostiju i lagano poentirao, faul odmah nakon toga pravi Džavonte Smart kako bi sprečio kontru rivala - 9:11!

Foto: Starsportphoto©

 

5. minut - Mnogo problema crveno-belima na startu meča pravi Dinos Mitoglu, vezuje grčki reprezentativac sedam poena i donosi prvu prednost "zelenima" - 7:11. 

4. minut - Delovalo je da će Lesor imati lagano zakucavanje, ali je Gedraitis pravovremeno rotirao i zalepio centra Panatinaikosa, a potom se u kontri nagradio zakucavanjem - 7:4. 

3. minut - Drugi faul Džerije Grenta koji mora van igre, na parketu je Kostas Slukas, grčki reprezentativac zbog bratskih odnosa "delija" sa navijačima Olimpijakosa nije omiljeni u "Beogradskoj areni" večeras. 

3. minut - BOLOMBOOOOOOJ! Surovo kažnjava centar Crvene zvezde ogroman prostor koji mu je otvorio Matijas Lesor, ali u tranziciji poentira Mariuš Grigonis - 5:4. 

2. minut - Dobra odbrana Džoela Bolomboja koji je zaustavio Matijasa Lesora, ali se lopta odbila u ruke Kostasu Mitogluu koji lagano poentira pod košen - 2:2. 

2. minut - Čistu loptu krade Adam Hanga, uspeo je u kontri da ga sustigne Kendrik Nan, ali je tom prilikom napravio faul. Mađarski reprezentativac siguran je sa linije penala, Zvezda vodi - 2:0. 

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad za Zvezdu, ali faul u napadu pravi Luka Mitrović. 

Foto: Starsportphoto

 

19:53 - Počelo je zvanično predstavljanje ekipa. 

19:45 - Crveno-beli duel protiv Panatinaikosa dočekuju u seriji od pet vezanih poraza, sa druge strane - "zeleni", doživeli su neuspeh u prethodnom kolu u derbiju protiv Olimpijakosa. 

19:39 - Dočekan je Matijas Lesor kao što je bilo očekivano, okupljeni navijači u "Beogradskoj areni" nisu bili oduševljeni što vide bivšeg centra u dresu Panatinaikosa. 

19:31 - Evo i zvanične potvrde - Teodosić će biti na raspolaganju Janisu Sferopulosu za duel protiv Panatinaikosa! 

Foto: Informer

 

19:25 - Dobra vest za sve navijače Zvezde, u sastav se nakon duže pauze vraća Miloš Teodosić, a neće biti Dos Santosa, Lazića, Tompkinsa i Topića. 

19:16 - Jago Dos Santos javio se iz bolnice nakon uspešne operacije sinusa. 

 

 

19:13 - Iako su šanse Zvezde da se nađe u plej-inu elitnog takmičenja svedene na minimum, trener Panatinaikosa Ergin Ataman uveren je da će crveno-beli dati sve od sebe kako bi savladali njegov tim. 

- Ovo nije lak meč. Zvezda je dobar tim iako su gotovo izgubili šanse za plej-of. Oni se i dalje bore u svakoj utakmici. Za nas, svaka utakmica je sada kao finale. Moramo zaštititi našu treću poziciju za plej-of. Nakon ove utakmice, imamo težak meč protiv Barselone kod kuće. Štark Arena je težak teren za igranje, ali svi su igrali ovde: neki timovi su pobedili, neki timovi su izgubili. Moramo ostati fokusirani i pokušati pobediti, i imaćemo prednost na tabeli - rekao je Ataman. 

19:05 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 30. kola Evrolige između Crvene zvezde i Panatinaikosa. Sve detalje sa ovog meča uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15