• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

22.03.2024

22:02

Sferopulosu pao kamen sa srca: Mnogo bitna pobeda!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Sferopulosu pao kamen sa srca: Mnogo bitna pobeda!

Podeli vest

Grčki strateg zadovoljan reakcijom ekipe nakon serije poraza!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su na domaćem terenu ekipu Virtusa rezultatom 94:79 u utakmici 31. kola Evrolige. "Crveno-beli" su još uvek na 16. mestu na tabeli sa 11 pobeda i 20 poraza, dok je ekipa Virtusa na 8. poziciji sa 17 pobeda i 14 poraza. Mnogo razloga za zadovoljstvo imao je Janis Sferopulos nakon utakmice. 

- Sve čestitke momcima! Dogovorili smo se pre utakmice da će svako morati da da malo više od sebe, borili smo se i svi koji su igrali pomogli su timu. Pravili smo pametnije faulove, mnogo bolja odbrana... U drugom poluvremenu smo kontrolisali utakmicu, jako je bitno da nismo pali kada su se vratili već smo nastavili u pravom ritmu i vratili dvocifrenu prednost. Hvala navijačima na podršci, mi se okrećemo predstojećoj utakmici u Evroligi - rekao je Janis Sferopulos. 

Priznaje grčki strateg da je nakon serije poraza današnja pobeda nad Virtusom od ogromnog značaja za nastavak sezone crveno-belih. Kao jedan od razloga naveo je činjenicu da ekipu Zvezde u narednom periodu očekuju bitne utakmice u ABA ligi. 

- Veoma je važno što smo pobedili, morali smo da se borimo sami protiv sebe nakon serije loših rezultata. Mislim da to nismo zaslužili, neke utakmice smo morali da pobedimo. Danas smo videli da možemo mnogo bolje, psihološki bitan trijumf - poručio je grčki strateg. 

Nije želeo Janis Sferopulos da govori o individualnom učinku igrača već je pohvalio celokupan tim. 

- Košarka je timski sport, ali postoje igrači koji mogu da naprave razliku. Teodosićev nastup večeras je jedan od najboljih ove sezone, videli ste koliko nam je nedostajao. Bolomboj je sinonim za stabilnost na obe strane parketa. Nedović - od njega znamo šta možemo da očekujemo, ali me iznenadio nastupom u odbrani. Svi su doprineli... Smart je napravio dva pametna faula, nije lako igraču iz SAD-a da pročita određene situacije, on je to uspeo. Ilić i Tobi - odlični nastupi, Stefan Lazarević dve odlične odbrane u završnicama četvrtina. Ovakve utakmice odlučuju važni detalji u kojima svi igrači daju svoj doprinos - objasnio je grčki strateg. 

Foto: Starsportphoto

 

Uskoro se očekuje da roster Crvene zvezde bude kompletiran. Miloš Teodosić izašao je iz povrede. Jago Dos Santos, Branko Lazić, Nikola Topić i Trej Tompkins uspešno oporavljaju i očekuje se da se stave na raspolaganje Janisu Sferopulosu u narednih desetak dana. 

- Moj posao je da se bavim tim stvarima, ne brinite - rešiću to. Što se tiče Tompkinsa, trenira individualno već neko vreme, nalazi se u poslednjoj fazi oporavka. Za nedelju ili dve će moći da trenira sa ekipom, a onda i da zaigra. Potrebno je da pronađemo pravi ritam kako bi se što pre vratio u formu - poručuje Sferopulos. 

Jedan od novinara konstatovao je da su košarkaši Crvene zvezde danas igrali bez pritiska, ali se grčki strateg sa tim nije složio. 

- Videli ste da smo se borili za svaku loptu, skakali u aut nekoliko puta... To je ukazalo da nismo imali pritisak, ali je želja koju smo imali danas bila posebna. Želeli smo da pobedimo utakmicu više nego oni. Imali smo dobar pristup danas - podvukao je Sferopulos. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija