• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

14.04.2024

16:07

KRAJ: Zvezda rutinski savladala Pančevce!

Starsportphoto

Crvena zvezda

KRAJ: Zvezda rutinski savladala Pančevce!

Podeli vest

Uživo pratite meč 30. kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i pančevačkog Železničara.

CRVENA ZVEZDA - ŽELEZNIČAR  3:0 (1:0)

Strelci: Ivanić 45, Ndijae 72, Olajinka 87
Grad: Beograd

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Nikolić Danilo

Crvena zvezda: Glazer - Mijailović, Dragović (od 60. Điga), Spajić, Rodić - Hvang (od 80. Knežević), Stamenić - Bukari (od 60. Šljivić), Ivanić (od 71. Katai), Olanjinka - Šerif (od 80. Kraso)
Trener: Vladan Milojević

Železničar: Mijatović - Balaž, Stanković, Maisa, Hajdin (od 69. Trifunović) - Knežević (od 59. Grgić), Kovačević (od 59. Maks), Đorđević, Obradović - Pavlov (od 59. Jovanović), Romanić
Trener: Siniša Dobrašinović

 

 

UŽIVO: 

DRUGO POLUVREME:

KRAJ! 

87. minut - GOOOOOOL! Nema više nikakve dileme, Zvezda upisuje nova tri boda u poslednjem kolu regularnom delu sezone. Piter Olanjinka krunisao je sjajnu kontru crveno-belih - 3:0!

85. minut - Pokušaj Trifunovića sa distance, lak posao za golmana Zvezde. Čini se da svi jedva čekaju kraj na "Marakani". 

81. minut - Evo je prva pretnja po gol Omrija Glazera u drugom poluvremenu, Maisa je ukrao loptu Spajiću, ali je defanzivac Zvezde ispravio svoju grešku i naterao fudbalera Železničara da napravi faul. 

77. minut - STATIVA! Ponovo okvir gola nije bio na strani domaćina pošto je stativa zaustavila udarac Aleksandra Kataija! 

72. minut - GOOOOOOOOOL! Šerif Ndijaje duplira prednost Crvene zvezde na "Marakani". Sjajno se napadač snašao u kaznenom prostoru i nakon centaršuta glavom matirao Mijatovića za 2:0. 

69. minut - Olajinka je proigrao Hvanga koji nije uspeo da reaguje dovoljno dobro, te je propala najbolja prilika u drugom delu igre. 

65. minut - Žali se na povredu jovan Šljivić nakon što ga je na sredini terena neoprezno oborio Maks. Sve je u redu sa Zvezdinim biserom...

Foto: Starsportphoto

 

60. minut - Dvostruka izmena Vladana Milojevića, umesto Bukarija i Dragovića na terenu su Jovan Šljivić i Naser Điga. 

58. minut - Zvezda je izvela već sedam kornera, ali opasnosti po gol Mijatovića nije bilo. Organizovano se brane Pančevci na "Marakani". 

54. minut - Još jedan opasan napad crveno-belih, ponovo je u centru pažnje bio Bukari, ali je njegov udarac izblokiran. Nakon kornera glavom je gađao Rodić - pored gola. 

50. minut - Dobri potezi Osmana Bukarija, pronašao je reprezentativac Gane samog Olajinku na drugoj strani, gađao je ofanzivac Zvezde, ali je na pravom mestu bio Mijatović, samo korner za crveno-bele.  

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, nešto agresivniji start Pančevaca u nastavku meča. 

PRVO POLUVREME: 

48. minut - Milimetri su delili Zvezdu od novog gola u finišu prvog dela igre! Šerif Ndijae je na pravi način iskoristio pas u prostor, matirao Mijatovića, ali je njegov udarac završio na stativi, ostaje 1:0, a glavni arbitar svira kraj prvog poluvremena. 

Foto: Starsportphoto©

 

45. minut - GOOOOOOOOOOL! Napokon je Zvezda probila bedem pred golom Železničara i preko Mirka Ivanića došla do prednosti - 1:0. Centaršut na peterac je poslao Osman Bukari, Ivanić je samo zakačio loptu taman dovoljno da ona prevari Mijatovića i završi u maloj mreži.

42. minut - Prete crveno-beli još jednom preko Mirka Ivanića, ovoga puta je ofanzivac Zvezde želeo da proigra Osmana Bukarija, ali je njegovu nameru pročitao Vojislav Stanković i raščistio opasnost pred svojim golom - 0:0. 

40. minut - Kratak prekid u finišu prvog dela igre, na povredu se žali Maisa Ndijae, sve je u redu sa defanzivcem Železničara. 

35. minut - Razigrala se Zvezda i počela da stvara šanse pred golom Železničara. Sada su crveno-beli zapretili nakon kornera, a glavom je pokušao Dragović. 

33. minut - Još jedna prilika za crveno-bele i ponovo je u centru pažnje bio Ivanić. Zvezdin ofanzivac dobio je povratnu loptu na ivici kaznenog prostora od Bukarija, a nakon što se namestio gađao je direktno u golmana Mijatovića - 0:0. 

31. minut - VELIKA ŠANSA! Pobegao je Mirko Ivanić defanzivcima Železničara, gađao ispod Mijatovića, na njegovu žalost lopta odlazi pored gola, ostaje 0:0!

30. minut - Već nekoliko minuta traje Zvezdina totalna ofanziva, pod pritiskom je poslednja linija Železničara, sada je šansu za dobar centaršut imao Srđan Mijailović, ali mu lopta prelazi preko noge. 

Foto: Starsportphoto

 

28. minut - Opasno je bilo pred golom Pančevaca nakon Hvangovog centaršuta. Odlučio se vezista Zvezde da gađa Šerifa umesto da šutira direktno na gol, na pravom mestu je bio Balaž i loptu izbacio u korner. 

27. minut - Nespretna reakcija Maise... Srušio je defanzivac Železničara u opasnoj zoni Olajinku i poklonio slobodan udarac Hvangu. 

23. minut - Nova šansa crveno-belih, sada je zapretio Šerif Ndijae! Senegalac je makazicama pokušao da matira Mijatovića nakon Bukarijevog centaršuta, bio je to lak posao za crnogorskog čuvara mreže. 

20. minut - Kratko je trajala inicijativa Železničara, odmah Zvezda uzvraća sa dve opasne prilike po bokovima. Prvo je Olajinka iznudio korner, a potom Osman Bukari promešao odbranu Pančevaca, ali je njegov centaršut presekao golman Mijatović. 

17. minut - Potvrđuju Pančevci da u Beograd nisu došli da se brane, još jedan udarac ka golu Omrija Glazera, ponovo nije Izraelac imao mnogo posla budući da lopta odlazi daleko preko prečke. 

14. minut - Prete i gosti na "Marakani", Đorđević je dobio duel sa Rodićem i ušao u Zvezdin kazneni prostor, a potom poslao povratnu loptu za Pavlova. Loš pokušaj ukrajinskog napadača, ostaje 0:0. 

Foto: Starsportphoto

 

11. minut - Još jedan udarac ka golu Železničara, svoj šut oprobao je Marko Stamenić, bez opasnosti po Mijatovića - 0:0.

9. minut - Na povredu se žali štoper Crvene zvezde Uroš Spajić. Iskusni defanzivac dobio je nezgodan udarac u glavu u duelu sa Jevgenom Pavlovim. 

6. minut - Evo je prva velika prilika pred golom Železničara, a sve nakon centaršuta Srđana Mijailovića. Trapavo je reagovala odbrana gostujućeg tima, lopta je na iznenađenje svih stigla do Pitera Olajinke, ali je reprezentativac Nigerije gađao pored gola, ostaje 0:0. 

5. minut - Oštar start Bojana Balaža na sredini terena, ovoga puta mu je glavni arbitar progledao kroz prste budući da je rana faza utakmice. Poslednja opomena za mladog defanzivca Železničara. 

3. minut - Milran početak utakmice na "Marakani", Crvena zvezda kao što je očekivano ima posed u svojim nogama dok se Pančevci brane u niskom bloku. 

1. minut - Utakmica je počela! 

Pre meča: 

16:35 - Crvena zvezda je kolo pre poslednjeg u regularnom delu sezone obezbedila prvo mesto pred plej-of i prednost domaćeg terena u večitom derbiju. Ipak, na "Marakani" žele da zadrže četiri boda viška u odnosu na Partizan uoči odlučujućih borbi za šampionsku titulu. 

Foto: Starsportphoto

 

16:27 - Pozvao je strateg crveno-belih na oprez pred današnji susret protiv Železničara i istakao da promena trenera u Pančevu može pozitivno da utiče na ekipu. 

- Očekuje nas teška utakmica, kao i sve prethodne u prolećnom delu prvenstva. Pred nama je poslednji meč u regularnom delu šampionata. Promenom trenera Železničar je zaigrao u drugom sistemu. Gospodin Dobrašinović je to već demonstrirao dok je bio trener Novog Pazara. Odličan je taktičar, sigurno da nam neće biti lako. Mislim da je filozofija Dobrašinovića jasna, sve njegove ekipe vole da igraju fudbal, imaju tačan plan i strategiju za svaku utakmicu. Ne znam šta je pripremio za sutrašnji duel, ali je sigurno da je prikazao trenerske kvalitete u prethodnom periodu - poručio je Milojević.

16:19 - Na klupi srpskog šampiona su pored rezervnog golmana Zorana Popovića još i - Điga, Katai, Knežević, Kraso, Milunović, Mimović, Nikolić, Šljivić i Sremčević. 

16:14 - Trener Crvene zvezde Vladan Milojević odlučio se za očekivanih 11 za večerašnji susret. Gelor Kanga nije u konkurenciji za meč zbog parnih kartona, a njegovo mesto u startnoj postavi zauzeo je Marko Stamenić koji će biti i bonus crveno-belih danas. 

Glazer - Mijailović, Spajić, Dragović, Rodić - Hvang, Stamenić - Bukari, Ivanić, Olajinka - Endiaje

16:05 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 30. kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i pančevačkog Železničara. Sve detalje sa ovog meča uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!
Politika

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović u obraćanju na sednici Saveta bezbednosti UN izneti istinu i činjenice koje ne žele da čuju samo oni koji ruše dejtonsku BiH.

30.04.2024

15:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija