• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

14.04.2024

18:58

Crveno-beli nastavili u pobedničkom ritmu! Zvezda sa pola gasa matirala Pančevce (VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

Crveno-beli nastavili u pobedničkom ritmu! Zvezda sa pola gasa matirala Pančevce (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde trijumfalno su završili ligaški deo Superlige Srbije! Aktuelni šampion je juče pred svojim navijačima savladao Železničar iz Pančeva sa 3:0 (1:0) u poslednjem 30. kolu takmičenja.

Crveno-beli tako su se golgeterski zagrejali za borbu u plej-ofu, koji počinje sledećeg vikenda, a prvi rival već naredne subote biće ima večiti rival - Partizan. Novi trijumf Zvezdi, šesti uzastopni u prvenstvu, doneli su Mirko Ivanić u 45, Šerif Ndijaje u 72. i Piter Olajnjinka u 86. minutu.

Iako je aktuelni šampion u prošlom kolu obezbedio prvo mesto pred plej-of i prednost domaćeg terena u večitom derbiju, trener Vladan Milojević nije želeo ništa da rizikuje pa je na teren poslao najjači sastav. U utakmici bez previše uzbuđenja i rezultatskog značaja, Zvezda je sa pola gasa matirala goste iz Pančeva i stigla do nova tri boda.  

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Zvezde i Železničara na "Markani"

Prvih pola sata na "Marakani" proteklo je u uspavanki, ekipu su igrale u nešto sporijem ritmu, gotovo da nisu stvorile nijednu šansu vrednu pomena. Ipak, u nastavku crveno-beli su se razigrali i počeli da prititskaju i prete rivalu. Prvu šansu imao je Ivanić na isteku pola sata igre, kada je pobegao defanzivcima gostiju i šutirao, ali je lopta završila pored gola.

Foto: Starsportphoto

"Delije" napravile odličnu atmosferu

Bio je to samo uvod u totalnu ofanzivu domaćih, pokušavali su Dragović, Bukari, pa ponovo Ivanić, ali je bunker "dizelke" bio neprobojan. Kada se činilo da će mreže mirovati na poluvremenu, Ivanić je napokon probio bedem Železničara. Bukari je sa leve strane poslao odličan centaršut u peterac, a ofanzivni vezista je glavom zakačio loptu, dovoljno da prevari golmana Mijatovića i zatrese mrežu. 

Mogla je Zvezda na poluvreme i da ode sa dva gola viška. Sjajnu priliku u drugom minutu sudijske nadoknade imao je Šerif Ndijaje posle dodavanja Ivanića, ali je on sa peterca pogodio stativu. 
Početak drugog poluvremena obeležila je agresivnija igra crveno-belih, u 50. minutu novu šansu je imao Piter Olanjinka. Bukari je odlično pronašao nigerijskog fudbalera, gađao je ofanzivac Zvezde, ali je na pravom mestu bio čuvar mreže Železničara. Nastavio je domaćin da opseda gol protivnika, pokušavali su sa distance i iz kornera, ali bez prevelike opasnosti po gol Pančevaca. 

Foto: Starsportphoto

Mirko Ivanić strelac prvog gola za Zvezdu

Na isteku pola sata igre oba trenera su potegla za izmenama. Milojević je odlučio da na teren pošalje Đigu i Šljivića umesto Dragovića i Bukarija, dok su kod gostiju Maks, Jovanović i Grgić dobili šansu umesto Pavlova, Kneževića i Kovačevića.

Ipak, ništa se nije menjalo na terenu, dok na teren nije ušao Zvezdina "desetka" Aleksandar Katai, koji je zamenio upravo strelca prvog gola Mirka Ivanića. Iskusni ofanzivac srpskog šampiona ušao je u igru u 71. minutu, a samo 60 sekundi trebalo mu je da kreira i namesti gol. Katai je centrirao centrirao sa desne strane, a na pravom mestu bio je Ndijaje i glavom smestio loptu iza leđa Mijatovića.

Foto: Starsportphoto

 

Samo par minuta kasnije crveno-beli su propustili novu šansu da uvećaju prednost, a ponovo se isprečila stativa. Ovog puta Ndijaje je proigrao "Magika", ali se okvir gola isprečio da zatrese mrežu. U poslednjih desetak minuta meča Železničar se razigrao i u dva navrata zapretio do tada neprimetnom Omriju Glazeru, ali je Izraelac rutinski reagovao. 

Ipak, Zvezda nije želela ništa da rizikuje u završnici, pa je dodala gas i u 86. minutu i rešila sve dileme oko pobednika. Oduzeli su loptu na sredini terena, potom je Šljivić proigrao Olajnjinku, a ovaj odlučio da završi sam akciju i precizno šutirao u bliži ugao za konačnih 3:0. 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!
Društvo

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje osigurava na penzijsko i invalidsko osiguranje sva lica koja su po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju obavezno osigurana i koja su se uključila u ovo osiguranje, bez obzira na to da li su u pitanju zaposleni, osiguranici samostalnih delatnosti ili poljoprivrednici.

30.04.2024

17:23

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija