• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.06.2016

09:42

DANAS NA EP: Island - Austrija (18.00, RTS1), Mađarska - Portugal (18.00, RTS2), Italija - Irska (21.00, RTS1), Švedska - Belgija (21.00, RTS2)

Fudbal

DANAS NA EP: Island - Austrija (18.00, RTS1), Mađarska - Portugal (18.00, RTS2), Italija - Irska (21.00, RTS1), Švedska - Belgija (21.00, RTS2)

Podeli vest

Poslednji mečevi grupne faze takmičenja na Evropskom prvenstvu biće odigrani u grupama E i F

U grupi F igraju Mađarska i Portugal od 18 časova u Lionu dok se u isto vreme u Parizu sastaju Island i Austrija.

Mađarska je sigurno prošla dalje, samo ćemo videti da li će biti prva, druga ili treća.  Pobeda i remi joj garantuju prvo mesto, osim u slučaju da Island savlada Austriju. U slučaju poraza, Mađari bi bili treći samo ako bi Island pobedio.

Island bi bio prvim ako pobedi Austriju i zadrži bolju gol-razliku u odnosu na Portugaliju. Ako i treći put remiziraju, Islanđani će otići dalje ili kao drugi ili kao trećeplasirani sa tri osvojena boda. U slučaju poraza od Austrije, Island sigurno ispada.

Portugal može da bude prvi ako pobedi Mađarsku i popravi gol-razliku u odnosu na Island. Remi ih vodi dalje poput, dok s porazom sigurno ispadaju. Austrija mora da pobedi ako želi dalje.

U grupi F snage će u Lilu odmeriti Italija i Republika Irska od 21.00, dok u isto vreme igraju  Švedska i Belgija u Nici.

Belgiju pobeda i remi ostavljaju na drugoj pozicji,  dok bi poraz u slučaju pobede Irske značio eliminaciju. Kao trećeplasirana, Belgija bi prošla dalje u slučaju da Italija ne izgubi i da ne bude ubedljivo poražena od Švedske. Švedskoj pobeda garantuje plasman dalje s drugog mesta, dok im remi nije opcija. 

Irsku bilo kakva pobeda nad Italijom vodi dalje kao trećeplasiranu reprezentaciju, a do drugo mesta mogu u slučaju ubedljivog trijumfa i ako Švedska ne pobedi Belgiju sa više od gola razlike.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17