• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.12.2016

07:00

NOVI PAZAR NAMERNO IZGUBIO OD SPARTAKA! UEFA poslala FSS dokaze o nameštaljci u Superligi!

Fudbal

NOVI PAZAR NAMERNO IZGUBIO OD SPARTAKA! UEFA poslala FSS dokaze o nameštaljci u Superligi!

Podeli vest

Evropska fudbalska unija poslala Fudbalskom savezu Srbije dokumentaciju koja pokazuje da je meč Novi Pazar - Spartak Subotica (2:4) bio namešten * Pod istragom još pet klubova Prve lige

Utakmica Novi Pazar - Spartak Subotica (2:4) odigrana 4. decembra u okviru 19. kola fudbalske Superlige Srbije bila je nameštena, tvrdi Evropska fudbalska unija! Kako Informer saznaje, UEFA je poslala Fudbalskom savezu Srbije dokaze da su pojedini igrači Pazara namerno i bez znanja čelnika dva kluba prepustili bodove Subotičanima!

Kladili se protiv sebe
Čuo sam da su neki igrači Pazara namerno puštali golove jer su se kladili protiv svog tima
Dragan Simović, predsednik Spartaka

Pored toga, UEFA sumnja da je pet klubova Prve lige Srbije nameštalo utakmice prošle jeseni. Najsumnjiviji je meč BSK Borča - ČSK Čelarevo (3:2). Osnovano se sumnja i da su Bežanija, Mačva i Budućnost Dobanovci igrali između sebe po sistemu "tri za tri", tako da je svaki tim dobio po jednu utakmicu.

Kafanske priče

Predsednik subotičkog Spartaka i ujedno član Odbora za hitna pitanja FSS Dragan Simović takođe je obavešten da se njegov klub dovodi u vezu sa nečasnim radnjama.

Nema žive duše u Novom Pazaru

Novi Pazar je u totalnom rasulu, a to tvrde i izvori bliski klubu iz grada na Jošanici. Informer nije uspeo da dođe ni do jednog člana rukovodstva "plavo-belih".
- Nikoga nećete uspeti da dobijete, niti da nađete ako sad odete u klupske prostorije. Niti iko u ovom trenutku vodi računa o klubu, niti se zna šta će biti dalje s Pazarom. Tamo vam je raspad - rekao nam je izvor koji je želeo da ostane anoniman.

- Stigla je i do mene ta priča da UEFA sumnja u regularnost utakmice koju smo u Pazaru dobili sa 4:2. Nisam bio na tom meču, nažalost, ali sam čuo kafanske priče. Pre neki dan to mi je ispričao predsednik FSS Slaviša Kokeza. Naime, priča se da su pojedini fudbaleri Novog Pazara namerno puštali golove jer su se kladili protiv svog tima. Tamo je, valjda, veoma loša finansijska situacija, oni verovatno ne dobijaju plate, pa su se odlučili za takav potez. Izgubili su sedam utakmica zaredom. To ih ne opravdava, oni svakako zaslužuju da budu kažnjeni - istakao je Simović.

Prvi čovek Spartaka oštro negira da su uprave dva kluba mogle da znaju za takvu sabotažu.

UTAKMICE POD LUPOM UEFA

Dokazana nameštaljka
Superliga, 19. kolo
Novi Pazar - Spartak    2:4 (2:1)

Najsumnjiviji meč
Prva liga, 15. kolo
BSK - ČSK    3:2 (1:1)

Osumnjičeni da su igrali "tri za tri"
Prva liga, 10. kolo
Budućnost - Bežanija    1:0 (0:0)

Prva liga, 11. kolo
Mačva - Budućnost    2:1 (0:1)

Prva liga, 14. kolo
Bežanija - Mačva    2:0 (1:0)

- Ma, hajte, molim vas, pa kakve veze s tim mogu da imaju uprave. Kako ja mogu da znam da li igrač Novog Pazara hoće namerno da pusti gol jer se kladio protiv sebe? Kad bi uprave to radile, bez obzira na to da li se predsednik kluba zvao Simović, Kokeza, Terzić, Vazura, on bi morao odmah da ide u zatvor jer je to kriminal - objasnio je Simović.

Starsportphoto
Dragan Simonović

"Čivijaši" profitirali

Kad je reč o prvoligašima, ako su sumnje UEFA opravdane, najviše koristi od sistema tri za tri imala je Mačva. Klub iz Šapca je prvi na tabeli na jesenjoj polusezoni sa četiri boda više od drugoplasirane Slobode iz Užica i čak osam više od trećeplasiranog Radničkog Pirota.

Ukoliko ne budu drastično kažnjeni zbog nečasnih radnji, onda će teško iko uspeti da zaustavi "čivijaše" na putu ka Superligi. Predsednik kluba je Ivica Kralj, ali do njegovog komentara juče nismo uspeli da dođemo.

Dan ranije, prvi čovek BSK iz Borče Dragomir Vasić oštro je demantovao da je njegov klub ikada dogovarao rezultate i odbacio optužbe da im je ČSK u poslednjem kolu jeseni poklonio pobedu. Pre tog trijumfa BSK je imao niz od osam utakmica bez pobede.

 

Starsportphoto

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Joca

pre 7 godina

E braćo moja šta se radilo dok je predsenik FSS bio Tomislav Karadžić. Neupućen u fudbal bi zaključio koliko je utakmica namešteno. Smešno lovi se boranija a zaštićeni beli medvedi broje pare i titule.

Raska oblast

pre 7 godina

Kroz Novi Pazar tece reka Raska i deli ga na skoro dve indenticne celine, manjim delom toka kroz grad tece recica Josanica i uleva se u reku Rasku skoro u centru Novog Pazara, pa je nejasno cemu tendenciozno ponavljanje grada Novog Pazara samo na Josanici sem ako ...

penza

pre 7 godina

Davno, u pluskvamperfektu, Vojvodina - Olimpija 5:3 . Vojvodina ostala u prvoj ligi , a Popivoda golgeter prvenstva. I nikad više na utakmici......

nenad

pre 7 godina

A sta cemo sa zvezdom i radnikom, bolje reci onim nazovi igracem, koji namerno puca u svoj gol. O tome niko ne govori nista.

Nikola

pre 7 godina

Ma nemoguce da se u Srbiji namestaju utakmice. Pa ljudi pogledajte ko nam vodi fudbal sve kriminalac do kriminalca. Da mozda moja baba ne namesta utakmice???\n

Izbori 2024

Vesti

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije
Društvo

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije

Nа tеritоriјi grаdа Bеоgrаdа, u окviru еpidеmiје priјаvljеnе 22.2.2024. gоdinе, rеgistrоvаnо је 57 slučајеvа mоrbilа, оd којih је 47 pоtvrđеnо u Rеfеrеntnој lаbоrаtоriјi Institutа zа virusоlоgiјu, vакcinе i sеrumе „Tоrlак”, а 10 оbоlеlih оsоbа su коntакti lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеnih slučајеvа.

07.05.2024

22:58

TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)
Live TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)

Vladimir Putin biće na čelu Rusije do 2030. godine. Ruska vojska počela vežbe za upotrebu nestrateškog nuklearnog oružja. Kineski predsednik Si Điping u poseti Beogradu. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Duško Šljivančanin i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije. Uživo u program uključio se i analitičar Andreja Lović koji je komentarisao današnju posetu Si Đipinga Beogradu.

07.05.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija