• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

07.04.2017

17:53

FIFA U GUBITKU ZBOG KORUPCIJE: Izgubila 369 miliona dolara u 2016. godini!

Fudbal

FIFA U GUBITKU ZBOG KORUPCIJE: Izgubila 369 miliona dolara u 2016. godini!

Podeli vest

Međunarodna fudbalska federacija imala je prošle godine gubitak od 369 miliona dolara, pošto su njen budžet opteretili sudski troškovi tokom istraga američkih i švajcarskih vlasti o korupciji, kao i strah sponzora od tih procesa

Fifa je danas saopštila da očekuje još veći gubitak ove godine, ali da za 2018. godinu očekuje profit od milijardu dolara, uglavnom od televizijskih prava za Svetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji.

Fifa nije prodala 24 mesta od 34 koliko ima u svom sponzorskom programu za Mundijal, koji počinje za 14 meseci.

- Podrazumeva se da je trenutna stagnacija u globalnoj trgovini, u kombinaciji sa istragama prethodnih zvaničnika Fife, uticala na ukupan prihod -  navodi se u finansijskom izveštaju Fife za 2016. godinu objavljenom na 116 strana. 

Pravni troškovi Fife u prošloj godini, u istragama američkih i švajcarskih vlasti iznose više od 50 miliona dolara. Istrage su pokrenute zbog malverzacija, za mito i korupciju.

Fifa je potrošila 7,9 miliona dolara u februaru na kongres na kome je izabran njen novi predsednik Djani Infantino, a za 5,6 miliona dolara povećane su isplate članovima Saveta Fife.  




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17