• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

15.08.2017

18:21

SUPERLIGAŠKI KLUBOVI GRME NA SUDIJE: To su banditi i dripci!

Fudbal

SUPERLIGAŠKI KLUBOVI GRME NA SUDIJE: To su banditi i dripci!

Podeli vest

Haos u najavi! Fudbalski superligaši Vojvodina, Spartak i Mačva digli su bunu protiv srpskih sudija i poručuju da će pravdu tražiti ne samo od Fudbalskog saveza Srbije već i od Evropske fudbalske federacije (UEFA)

Prvi čovek novosadskog kluba Dragoslav Vuković okrivio je najboljeg srpskog arbitra Milorada Mažića za poraz od Partizana na "Karađorđu" (1:0) i nazvao ga "fudbalskim banditom". Čelnici Subotičana u saopštenju za javnost istakli su da je sudija Bojan Nikolić psovao i vređao njihove igrače posle utakmice sa Javorom u Ivanjici.

Prošle nedelje predsednik Mačve Ivica Kralj otvoreno je prozvao dugogodišnjeg arbitra Maju Vujovića da je pokrao njegov tim u duelu s Radničkim iz Niša.

'Lale' prete pionirima 

Kralj ogorčen na Vujovića

Starsportphoto

Predsednik Mačve Ivica Kralj bio je ogorčen na sudiju Maja Vujovića, koji je delio pravdu u 4. kolu, kada su Šapčani poraženi na svom terenu od Radničkog iz Niša sa 2:1.
- Žao mi je što je 5.000 gledalaca bilo prinuđeno da gleda samo jednog igrača na meču. On ili to je razlog što su stadioni u Srbiji sve prazniji. Kada poraženu ekipu nekoliko hiljada ljudi pozdravi ovacijama kao da je pobedila, to dovoljno govori o dešavanjima na utakmici. Pozivam navijače da nam i dalje budu podrška i da se svi zajedno borimo protiv ovoga - poručio je Kralj.

Rukovodstvo Vojvodine se dan posle utakmice s Partizanom oglasilo saopštenjem u kom preti da će nastavak sezone igrati sa pionirskim timom ako Mažić bude ponovo sudio Novosađanima.

- Uložićemo žalbu i tražiti izuzeće Milorada Mažića sa naših narednih utakmica u domaćem prvenstvu i Kupu Srbije. Materijal sa meča protiv Partizana prosledićemo odgovarajućim organima u Zajednici Superlige, FSS i UEFA. Da na ovaj način stavimo tačku na bilo kakvo dodvoravanje, kako Mažiću, tako i beogradskim klubovima - navodi se u saopštenju Novosađana, a potom dodaje:

- Sudija je primenjivao dvostruke aršine i neujednačen kriterijum. I to nije prvi put da sudi na našu štetu protiv Partizana, jer je to učinio u plej-ofu prošle sezone. Ako se desi da se nadležni fudbalski organi ogluše o naš zahtev i da za neku narednu utakmicu Vojvodine ponovo delegiraju Milorada Mažića, obavićemo potrebne lekarske testove za pionirski tim. Njih ćemo izvesti na teren čak i na mečevima protiv Crvene zvezde i Partizana.

Očigledne provokacije

Besni su i u taboru Spartaka, koji je u prošloj rundi remizirao sa Javorom u Ivanjici (1:1). Predsednik Subotičana Dragan Simović ističe da je glavni arbitar Bojan Nikolić tokom utakmice konstantno vređao i psovao igrače Spartaka.

- Tako bahato i primitivno ponašanje je nedopustivo. Nekoliko igrača, među kojima je i kapiten Vladimir Torbica, požalilo mi se na Nikolića da im je tokom meča svašta govorio. Vređao ih je rečima "Šta glumiš da si igrač", "Seljaku", "Indijancu" itd... Čak je dobacivao i našem stručnom štabu, pokušavajući nekoga da isprovocira kako bi onda mogao da pokaže i neki crveni karton. Čuo sam da mu to nije prvi put, a sad sam se uverio u njegovu nekulturu. Podneli smo žalbu u FSS, jer ovakvim dripcima nije mesto u fudbalu - istakao je za naš list Dragan Simović, predsednik Spartaka.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17