• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.09.2017

10:40

VELIKI SKOK "ORLOVA"! Srbija na 32. mestu FIFA liste!

Fudbal

VELIKI SKOK "ORLOVA"! Srbija na 32. mestu FIFA liste!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije, zahvaljujući pobedama nad Moldavijom (3:0) i Republikom Irskom (1:0) ovog meseca, napravila je ogroman skok od 10 mesta na najnovijoj FIFA listi i sada je 32. na svetu.

Novih šest bodova u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji, kojim su "orlovi" došli na korak od plasmana, u generalnom poretku doneli su dodatnih 76 za ukupno 789 poena na listi.

Srbija se probila ispred Senegala i rivala u kvalifikacima Republike Irske koja je dva mesta slabija, dok je odmah iza Holandije, Egipta i Tunisa.

Kada je reč o ostalim protivnicima iz grupe, Vels je popravio plasman za pet mesta i sada je 13, Austrija je nazadovala za čak 20 pozicija na 57, Gruzija je 103, a Moldavija 156.

Na samom vrhu ponovo je došlo do promene, Nemačka se posle mesec vratila na prvo mesto ispred Brazila, Portugalija je sada treća zbog napretka od tri mesta, a potom redom idu Argentina, Belgija, Poljska, Švajcarska, Francuska, Čile, Kolumbija...

Sledeća FIFA lista biće objavljena 16. oktobra, odmah posle regularnog kraja kvalifikacija u kojima srpski fudbaleri gostuju Austriji u Beču i dočekuju Gruziju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila podršku 169.195 glasača, a Pendarovski 69.710 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija