• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.11.2017

14:40

ADEBAJOR ISPLJUVAO SVE REDOM: Manćini nema pojma, Van Persi mi je gadan, Venger me razočarao...

Fudbal

ADEBAJOR ISPLJUVAO SVE REDOM: Manćini nema pojma, Van Persi mi je gadan, Venger me razočarao...

Podeli vest

Fudbaler turskog Bašakšehira, Emanuel Adebajor (33), dao je veoma zanimljiv intervju za francuski "So Fut", u kom je pričao o teškom detinjstvu u Togu, kako se afirmisao i šta je sve doživeo tokom karijere

Bili smo sirotinja. Naš krov na kući je imao ogromnu rupu i kada je padala kiša, morao sam da postavljam šerpe i lavore, da skupljam kišnicu. Nismo imali ni struju, ni kupatilo. Jedini način da se olakšate bio je da odete u klozet na plaži i javno "obavite posao". Prohodao sam tek sa šest godina- istakao je Adebajor, pa nastavio:

Majka je prodavala meso na granici između Gane i Toga, a otac je bio diler deviza. Zbog svih tih problema postao sam ovo što sam danas.

On je pričao i o vremenu provedenom u Francuskoj i Engleskoj.

U Mec me odveo moj ujak Đima Ojavole. Prvo mi je trener rekao da sam žgoljav i da nisam za fudbal. Ipak, dao mi je drugu šansu i iskoristio sam je. Posle sam prešao u Monako, gde je bio ludak Patris Evra i kepec Ludovik Žili, koji mi je mnogo pomogao. Kasnije je došao Arsenal. Imao sam dobar odnos sa Arsenom Vengerom, ali me iznenadio kada mi je rekao da nisam više u njegovim planovima. Jedini koji me nije nikada voleo je bio Van Persi, a gađenje je bilo obostrano.

Zanimljivo mu je bilo i u Mančester sitiju i Real Madridu.

U Sitiju je bio težak period. Roberto Manćini nije imao kontrolu u svlačionici. Iritirao je celu ekipu svojim glupostima i nebulozama. Bio je veliki igrač, ali užasan trener. Međutim, Real je bio institucija. Tamo se misli na svaki detalj, tretiraju te kao boga. Mislio sam da je Arsenal veliki klub dok nisam došao u Madrid - zaključio je Adebajor.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija