• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.04.2024

09:16

Amerikanci prihvatili izazov sprskih specijalaca: Pripadnici Nacionalne garde Ohaja na nikad težem zadatku!

Ambasada SAD

Društvo

Amerikanci prihvatili izazov sprskih specijalaca: Pripadnici Nacionalne garde Ohaja na nikad težem zadatku!

Podeli vest

Osam pripadnika Nacionalne garde Ohaja, među kojima je i pukovnik, trčaće u nedelju Beogradski maraton. Uz njih se izazovu priključilo i sedam pripadnika Evropskih vazduhoplovnih snaga vojske Sjedinjenih Država.

Pripadnici Nacionalne garde Ohaja sleteli su u utorak na vojni aerodrom „Pukovnik pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici američkim avionom za dopunu goriva u vazduhu KC 135. Više od 20 članova Nacionalne garde Ohaja došlo je na obuku sa Vojskom Srbije, nastavljajući saradnju dugu 17 godina.

Oni su se za učešće na Beogradskom maratonu odlučili posle dobrih rezultata srpskih specijalaca u Americi.

- Kao odgovor na dominaciju srpskih specijalaca na regionalnom takmičenju „Najbolji ratnik“ prošle godine u Ohaju, doveli smo članove našeg maratonskog tima kako bismo vas sve impresionirali. I ja ću trčati sa njima i biće to moj prvi maraton u životu - izjavio je pukovnik Džefri Masmen, direktor Programa državnog partnerstva Nacionalne garde Ohaja.

Foto: Promo

 

Poslednji put u Srbiji bili su bili u septembru prošle godine, kada je komandant Garde general Haris prisustvovao i promociji oficira Vojske Srbije.

- Ovoga puta smo tu sa timom sajber stručnjaka koji će pokušati da objedine akademske institucije, kompanije, institucije Vlade i Vojske, kako bismo napravili sveobuhvatno bezbednosno sajber orkuženje za ljude iz Ohaja i Srbije. Takođe imamo pilote i operatere našeg rezervoara za gorivo KC-135, koji će sa kolegama iz Srbije moći zajedno da uvežbavaju razne tipove operacija. Takođe, imamo članove medicinskog tima koji će ići na VMA - rekao je pukovnik Masmen.

Vojska Srbije i Nacionalna garda Ohaja sarađuju od 2007. godine, do sada je realizovano nekoliko zajedničkih vežbi, iz domena sajber bezbednosti, zatim pripremanje snaga za odlazak u mirovne misije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

IDEA potpisala trogodišnji ugovor sa Beogradskim maratonom i najavila donaciju defibrilatora Crvenom krstu Beograd
Društvo

IDEA potpisala trogodišnji ugovor sa Beogradskim maratonom i najavila donaciju defibrilatora Crvenom krstu Beograd

Danas je održana konferencija za medije povodom potpisivanja novog trogodišnjeg ugovora o strateškoj saradnji Beogradskog maratona i brenda IDEA, kao i donacije aparata AED (automatski eksterni defibrilatora) Crvenom krstu Beograd od strane fondacije Heroji Beogradskog maratona i kompanije Mercator-S, a koji će biti postavljeni na javnim površinama u Beogradu, i biti dostupni za efikasno spasavanje života naših sugrađana.

16.04.2024

15:24

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Kampanja Srbije u Savetu Evrope dala rezultate! Španija besna na Nemačku, a Francuska pružila ruku partnerstva! (VIDEO)
Live TV

Kampanja Srbije u Savetu Evrope dala rezultate! Španija besna na Nemačku, a Francuska pružila ruku partnerstva! (VIDEO)

Predsednik Evropske inicijative za stabilnost (ESI) Gerald Knaus izjavio je da se neke članice Saveta Evrope, uključujući Nemačku i Francusku, spremaju da blokiraju glasanje o pristupanju tzv. Kosova u Savet Evrope u maju. Knaus dodaje da je ovo usledilo nakon kampanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uključujući lični apel predsedniku Francuske Emanuelu Makronu da ne dozvoli glasanje o prijemu tzv. Kosova, kao i opredeljenost Srbije da kupi 12 francuskih aviona "Rafal". Na ovu temu u "Info jutru" govorio je politikolog Ognjen Gogić.

06.05.2024

12:56

Pravi zločinci se slave, a srpske žrtve se ponižavaju! U Međunarodnoj zajednici, Srbi su jedini krivci za ratove u Hrvatskoj i  BiH! (VIDEO)
Live TV

Pravi zločinci se slave, a srpske žrtve se ponižavaju! U Međunarodnoj zajednici, Srbi su jedini krivci za ratove u Hrvatskoj i BiH! (VIDEO)

Već mnogo decenija nad srpskim narodom sprovode se zločini. Ipak, u Međunarodnoj zajednici, Srbi su predstavljeni kao zločinci i jednin krivci za ratove na Blakanu. Srpske žrtve se unižavaju, dok se veličaju hrvatski i muslimanski zločinci. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona.

06.05.2024

10:33

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija