• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.R.

16.03.2018

07:23

PORAZ ZVEZDE DOKAZ DA SE U SRBIJI IGRA POŠTENO! Fudbalske gazde kažu da je sad svima jasno da nema štelovanja!

Fudbal

PORAZ ZVEZDE DOKAZ DA SE U SRBIJI IGRA POŠTENO! Fudbalske gazde kažu da je sad svima jasno da nema štelovanja!

Podeli vest

Dokazano je da su fudbalska takmičenja u Srbiji regularna i da nema nikakvih nameštaljki, tvrde predsednik Zajednice superligaša Dragomir Lazović i predsednik komisije za regularnost u FSS Dragiša Binić

Oni smatraju da je eliminacija Crvene zvezde od Mačve (penalima 5:4) najbolja potvrda da se sve utakmice u Srbiji igraju pošteno i da svako svakog može da pobedi.

Proteklih nedelja nije moglo da se živi od saopštenja, uglavnom Crvene zvezde i Partizana, koji su se međusobno optuživali za nameštanje utakmica.

Teren jedino merilo

Binić tvrdi da je rezultat utakmice četvrtfinala Kupa Srbije u Šapcu demantovao večite rivale i sve one koji su sumnjali u regularnost.

- I šta ćemo sad sa svima onima koji govore da se u Srbiji namešta? Duel Zvezde i Mačve je dokaz poštenja! Uvek svi govore da su Zvezda i Partizan veliki, povlašćeni i slično tome, a onda Mačva prođe dalje i Zvezda završi sa učešćem u Kupu. Neka ovo bude nauk za sve one koji potenciraju na pričama o nameštanju da sledeći put iznesu i dokaz - kaže Binić za Informer.

Dokaz ili tišinaNeka ovo bude nauk za sve one koji potenciraju na pričama o nameštanju da sledeći put iznesu i dokazDragiša Binić


Prošle nedelje Disciplinska komisija FSS kaznila je Zvezdu i Partizan oduzimanjem bodova, kao i njihove čelnike zbog izjava o nameštanju, ali i zbog "pljuvanja" po Fudbalskom savezu Srbije. Binić ističe da su izjave čelnika klubova prilično brzoplete.

- Sve izjave o neregularnosti štete imidžu takmičenja. Fudbal i jeste zanimljiv zbog toga što ne pobede uvek favoriti. Smatram da Zvezda čak nije bila ni gora od Mačve, nije trebalo da ispadne. Uglavnom, videli smo da se sve rešava na terenu - tvrdi Binić.

Njegovo mišljenje deli i predsednik Zajednice superligaša Dragomir Lazović, koji smatra da je samo u regularnoj ligi moguća neizvesnost do samog kraja.

Bolje ne može
Liga je nikad regularnija i odavno nismo imali zanimljivije takmičenjeDragomir Lazović

- Liga je nikad regularnija i odavno nismo imali zanimljivije takmičenje. Borba je neizvesna i za titulu prvaka, kao i za pozicije koje vode u Evropu i za opstanak u ligi. Svi su u igri. Sportski rezultat je svima u glavi, niko se ne bavi kalkulacijama. Videli ste ishod meča Mačva - Zvezda. Ono je bila velika sportska pobeda Mačve i veliki gubitak Zvezde. Ali upravo u tome i jeste draž fudbala i svi ga gledamo, jer ne pobedi uvek favorit - obrazlaže Lazović.

Sudije nenamerno greše

Prvi čovek Superlige dodaje i šta znači rangiranje regularnosti.

- Kad kažem da je "nikad regularnija", znači da nema dogovaranja među klubovima. Kad je reč o nameštanju, obično se akcenat stavlja na dva segmenta, ili suđenje ili dogovaranje klubova. Kod nas dogovaranja klubova nema, a ne nameštaju ni sudije. Možda se desi poneka sudijska greška, ali to su nenamerni previdi - jasan je Lazović.

(VIDEO) MAČVA IZBACILA ZVEZDU IZ KUPA! Crveno-beli nokautirani posle penala!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zvezdaš

pre 6 godina

Da postoje kalkulacije na nekim utakmicama postoje, ali namerne i nenamerne sudijske greške jako diskutabilno, koliko god da su profesionalci moraju kao i svi normalni ljudi da imaju simpatiju prema nekom klubu, mislim na domaću ligu. Materijalna povreda pravila igre je jedno, ofsajd, lopta van terene(aut, korner itd) ali sviranje penala, faula, igranja rukom spada u domen sudijskog uverenja i tu je problem. Primer: utakmica Borac-Partizan 1:2, niko osim sudije nije video faul igrača Borca nad partizanovim igračem, iz tog slobodnog udarca Partizan je pobedio, Zvezda-Voždovac 2:1, dve mogućnosti, nepoznavanje pravila igre ili nameran previd, ali kako je došao do ovog ranga takmičenja ako nezna pravila(pomoćni sudija). Posebna priča su ove strane sudije koje g.din Nedić toliko hvali,primeri Totenhem-Juventus, faul na Daglaš Kostom ispred sudije kod gola Totenhema, ako ono nije primer školskog penala ja neznam štaje, Barselona -Čelzi tvrdim da je sviran penal u šesnaestercu Barselone kod rezultata 1:1 ko zna kako bi se završilo, a onde ima mnogo više elemenata za sviranje penala nego na utakmici Arsenal-Milan, ono nema blage veze, i kao treći primer Lion -CSKA, na metar od sudije lopta izlazi u gol aut, i on se pravi da nevidi, u nastavku akcije Lion daje gol i naka mi sad tu neko kaže šta je u pitanju, sudijski previd pa možda ako je sudija udaljen 20-30m ali na 2m sigurno nije previd već namera.Ovakvih primera ima puno, nama ostaje samo da nagađamo i da se sekiramo kada naši ljubimci izgube utakmici , ali da im ruke nisu čiste, sigurno nisu.

Goran

pre 6 godina

A zasto je onda ponisten cist gol Macvi u 74 minutu?

Posmatrac

pre 6 godina

Binicu, Lazovicu, valjda ste nekad igrali fudbal, imate li vi oci ili vas je klubastvo totalno odvelo do toga da ne vidite kako Zvezda igra......

dejan

pre 6 godina

Jeste regularno kad Zvezda ispadne iz kupa i izgubi titulu prošle godine, jeste regularno kad partizan dobije deset utakmica iz penala i u zadnjem minutu,a nije regularno posle svake utakmice kad partizan izgubi. Svake godine bežimo im dvadeset bodova i oni hoće titulu i to im je regularno.Od deset utakmica ZVEZDA će ih dobiti devet ,a oni hoće titulu. Ovo je gore nego za vreme Mirka Marjanovića.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija