• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.08.2018

14:53

OTVORENO PISMO MARKA MIŠKOVIĆA: Umoran sam od fudbalskih kartela, gluve sudijske organizacije, prekog suda FSS...

Fudbal

OTVORENO PISMO MARKA MIŠKOVIĆA: Umoran sam od fudbalskih kartela, gluve sudijske organizacije, prekog suda FSS...

Podeli vest

Doskorašnji predsednik Napretka Marko Mišković u otvorenom pismo objasnio je razloge zbog kojih je podneo ostavku posle sedam godina u Kruševcu

Utakmica u Nišu u kojem je sudija Dragan Čolović dosudio dva penala za Radnički protiv Napretka (3:3), bila je kap koja je prelila čašu i zbog nje je Marko Mišković podneo ostavku na mesto predsednika kluba iz Kruševca.

Pismo Marka Miškovića javnosti prenosimo u celost:

- Posle svih dešavanja u prvenstvu, koja su se intenzivirala već na početku aktuelne sezone, u prilici sam da se na ovaj način obratim javnosti. Sedam godina na čelu Napretka nastojao sam da potpuno samostalno, ličnim finansiranjem svih nivoa i struktura kluba, pokažem kako se u Srbiji može raditi časno, pošteno, privatnim sredstvima, da se može uspešno ulagati u sport i dostojanstveno boriti za uspeh. U toj su mi misiji najveći saradnici bili igrači, administrativni i celokupni sportski sektor Napretka, koji je neretko odolevao različitim pritiscima, podnosio tešku žrtvu zarad osećaja sportskog digniteta, časno se borivši na terenu, a i van njega, ne dozvoljavajući da bilo ko potceni rad i ogroman trud. Na tome sam svima duboko zahvalan.

Za sedam godina, na mestu predsednika dugovanja od preko 1.500.000 evra uspeli smo da u potpunosti otplatimo, u celini finansijski oporavimo Napredak i uložimo značajna sredstva u sve infrastrukturne, sportske i administrativne nivoe kluba. Sedam godina je Napredak sinonim u fudbalskoj Srbiji za čestito postupanje, sportsko nadmetanje i iskazivanje brige za napredak domaćeg fudbala u celini, međutim... Posle tih i takvih sedam godina, ostao je samo gorak ukus obmane, izrazitog razočaranja i teškog umora.

KOSANOVIĆ O PI*ANJU I GOLOVIMA IZ MULJA! Trener Napretka ogorčen posle meča na "Čairu"!

Umoran sam od saznanja da lični samopregor i časni fudbalski entuzijazam, bez podrške lokalne samouprave, nije bar jednako poštovan kao sumnjivi kladioničarsko-servilni napori izvesnih klubova iza kojih stoje organi njihovih lokalnih samouprava. Umoran sam od najrazličitije galerije likova i naravi "sportskih radnika“ koji čine ništa drugo do ličnu telesnu gardu onih koji unižavaju fudbalsku igru, rugaju se poštenju i časnoj borbi za bodove.

Umoran sam od takve sudijske organizacije koja ostaje nema i gluva na sve dobronamerne institucionalne predloge i sugestije u vezi sa suđenjem a onda, kada progovorite o tome javno, budući da vaš glas na sednicama ostaje negde u tmini zamagljenih prostorija institucija unutar Fudbalskog saveza, čeka vas "preki sud“ kontroverzne Disciplinske komisije FSS, čiji je zadatak da vas, kroz osudu za verbalni delikt, "disciplinuje” i onemogući slobodnu reč.

Umoran sam od fudbalskih kartela, neprincipijelnosti, statuta skrojenih po meri pojedinca, sramotne medijske slike i potpunog nipodaštavanja rada regionalnih fudbalskih centara u kojima nema "omerte“ usled nečasnih sudijskih odluka i delegiranja sudija po potrebi nagrađivanja poslušnika ili kažnjavanja slobodnih.

Ovaj umor mi, međutim, ne daje pravo da odustanem od borbe za boljitak srpskog fudbala u svim njegovim segmentima. Ukoliko je moja ostavka na mesto predsednika Napretka korak u tom pravcu, tu žrtvu podnosim dostojanstveno - stoji u pismu Marka Miškovića.

MIŠKOVIĆ ZBOG NIŠA PODNEO OSTAVKU! Napredak ostao bez predsednika kluba!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17