• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl. Tomkovic

03.09.2018

18:11

KRSTAJIĆ PROGOVORIO O PUČU U REPREZENTACIJI: To je činjenica, stojim iza svega što je Obradović rekao!

Fudbal

KRSTAJIĆ PROGOVORIO O PUČU U REPREZENTACIJI: To je činjenica, stojim iza svega što je Obradović rekao!

Podeli vest

Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić prvi put od povratka reprezentacije sa Mundijala u Rusiji obratio se javnosti, pričao je o puču, sukobu sa Lukom Milivojevićem, igračima koji nisu na spisku za Ligu nacija...

Albanski fudbalski menadžer Fali Ramadani pokušao je preko svog igrača Luke Milivojevića da izvede puč u reprezentaciji Srbije tokom Svetskog prvenstva, kazao je nedavno za Informer pomoćni trener "orlova" Milan Obradović.

Čestitam Zvezdi na velikom uspehu, kako za klub, tako i za srpski fudbal. Žao mi je što ostala tri kluba nisu uspela u EvropiMladen Krstajić, selektor Srbije

- Sa Obradovićem sam prijatelj dugo godina. Igrali smo i u reprezentaciji, bili cimeri u par navrata. Ali, njegove izjave mogu da kažem da je to činjenica i da iza toga mogu da stanem. Iza svega što je rekao - kazao je Krstajić.

Progovorio je selektor i o javnim kritikama Luke Milivojevića.

- Igrao sam 20 godina fudbal. Bio u situaciji da sam se slagao ili se nisam slagao, ali jednostavno to je moje vaspitanje da neke stvari nisam hteo da kažem u javnost, jer poštujem sredinu i tim s kojim radim. I za igrače i stručni štab. Spisak sam znao već 10. ili 15. a objavo sam ga 22. Ako neko ima nešto protiv mene, onda to kažete odmah posle Svetskog prvenstva, a ne 21. avgusta. Ovaj spisak je bio poznat i dve nedelje ranije. Bez obzira na izjavu od 21. i ništa se nije promenilo.

Na insistiranje da objasni šta se desilo sa Lukom Milivojevićem, selektor je objasnio da postoje samo trojica igrača bez kojih reprezentacija ne može.

Bajević je legenda, čuo sam lepe stvari i Kosanoviću!

U javnosti se pojavila informacija da ćete dobiti nekog savetnika, pominjali su se Kosanović i Dušan Bajević.
- To je normalno u našem fudbalu, da ima takvih komentara i priča. Što se tiče samog gospodina Kosanovića. Poštujem ga, čuo sam o njemu lepe stvari, ali ništa dalje ne bih komentarisao. Bajević je legenda.

- Svaki igrač je podjednako bitan izuzev nekoliko  igrača Kolarova, Matića koji je neprikosnoven, Tadić, to su neka tri igrača bez kojih Srbija ne može, bez svakog drugog može. Ni sa kim nisam imao konflikt, ne mogu nekome da dajem crveno i zeleno da li će neko da daje izjavu. Pitate neke stvari za koje nisam kompetentan, dao sam odgovor što se tiče pomoćnika Obradovića -  istakao je Krstajić.

Na pitanje kako će navijači reagovati na činjenicu da u reprezentaciji baš ne cvetaju ruže, iako su svi tokom Mundijala pričali drugačije, selektor kaže da će biti iskreni.

- Tražite nešto što nema veze sa životom. Imali smo dobru atmosferu, to je sastavni deo u fudbalu, nismo jedini koji smo imali nesuglasice. Treba da se okrenemo Litvaniji. Mislim da će navijači da reaguju iskreno.

Igrači koji nisu trenutno pozvani za Ligu nacija, ne znači da su prekriženi, da su skinuti sa spiska za sva vremena, tvrdi selektor.

Stojković je propuštena šansa FSS!

Krstajić kaže da mu je čast ili i žao što su Kolarovim i Rukavinom na drugoj strani najstariji bekovi u reprezentaciji.
- Interesuje me u poslednjih 10-12 godina šta smo uradili u srpskom fudbalu i ko igra u Zvezdi i Partizanu. U Zvezdi je Rodić levi bek, desno je Crnogorac Stojković, u Partizanu je na desnoj strani Rumun, a na levoj mali Miletić. Cela javnost da se zamisli ima li boljih od Kolarova na ovoj poziciji. Uz dužno poštovanje Rodiću, koji je igrao kvalifikacije, ali Kolarov je naš najbolji bek i jedan od najboljih u Evropi. Sa druge strane imamo Rukavinu, Blekija Milenkovića koji spletom okolnosti igra desnog beka u Fiorentini. O tim stvarima mogu da pričam dva-tri sata... Naravno da je Filip Stojković propuštena šansa FSS.

- Niko nije precrtan, ovo je trenutni spisak, igrači su na spisku za ove dve utakmice i stavio bih tačku na tu temu. Ovde smo radi Litvanije i Rumunije. Nisam se čuo sa igračima koji nisu pozvani, imamo sistem rada i ljude koji pozivaju.

Na spisku nema ni Vladimira Stojkovića, evo kako je njegov izostanak obrazložio selektor

- Suvišno pričati o Stojketu. Vrhunski momak, profesionalac, igrali smo zajedno u Partizanu i reprezentaciji. Sa Stojketom nemam nesporazum. Mnogo je dao Srbiji i reprezentacija njemu. Ovo je šansa da i mlađi golmani pokažu kvalitet. Sve što imam da kažem, ja kažem direktno.

Na pitanje da li ga je strah novinara jer nije bio na raspolaganju medijima posle Mundijala, selektor kaže da to nije istina.

- Uvek sam bio na raspolaganju novinarima. Kad smo se vratili, dočekala nas je tragična vest, ne krijemo se iza toga. Posle je odluka Saveza bila da za javnost pričaju Savo i Bjeković. Što se tiče spiska, ideja je bila 22. i danas, kratko je da u 10 dana dva puta pričamo o istim stvarima. Nikad nisam bežao od javnosti.

RAMADANI I MILIVOJEVIĆ HTELI PUČ MEĐU "ORLOVIMA"! Pomoćnik selektora Milan Obradović teško optužuje!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miroslav

pre 5 godina

Pre par dana Sava Milosevic je izjavio da nije bilo puca i da im je Ramadani cak pomogao sa jednim igracem. Krstajic rece da je bilo puca....... Kome sada da verujemo......

Novo

pre 5 godina

Nisu oni samo hteli. Nego su i uspeli. I to šipak radi vise od 10 god. A ni se kao nesto cudimo.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija