• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.T.

08.03.2019

09:47

ČUDO NA "OLD TRAFORDU"! Solskjer izvukao "đavole" iz pakla

Fudbal

ČUDO NA "OLD TRAFORDU"! Solskjer izvukao "đavole" iz pakla

Podeli vest

Navijači Mančester junajteda nemaju dilemu da bi menadžeru Ole Gunaru Solskjeru trebalo ponuditi višegodišnji, a neki kažu i doživotni ugovor

Navijači Mančester junajteda nemaju dilemu da bi menadžeru Ole Gunaru Solskjeru trebalo ponuditi višegodišnji, a neki kažu i doživotni ugovor! Norvežanin je predvodio "crvene đavole" do istorijskog uspeha u Ligi šampiona - postali su prvi tim koji je prošao dalje pošto je u prvom meču kod kuće izgubio sa dva ili više razlike.


Svi su mislili da Junajted nema šta da traži protiv Pariz Sen Žermena posle slavlja "svetaca" od 2:0 na "Old Trafordu". Samo je Solskjer verovao u čudo, čak i kad je morao na revanš da odvede tim desetkovan povredama i sa osmoricom omladinaca. Vratilo mu se pobedom 3:1 i prvim plasmanom Mančestera u četvrtfinale Lige šampiona još od 2014. godine.

Foto: Nick Potts/PA via AP

Prešišao Murinja

Želje navijača Junajteda naglas je izgovorio iskusni defanzivac Luk Šo.

- Zar zaista to treba da kažem posle svega? Verujem da je sad izvesno da je Solskjer dobio posao na duže staze. Svi volimo Olea i srećni smo zbog svega što je uradio. Uživamo u svemu što nam se događa otkako je on došao i želimo da ovo traje - kazao je Šo.
Solskjer je u Junajted došao onog trenutka kad je njegov prethodnik Žoze Murinjo jasno i glasno izgovorio da bi plasman među četiri najbolja tima u ligi bio ravan čudu!

Čudotvorac iz Norveške je 19. decembra stigao na pozajmicu do kraja sezone i preuzeo ekipu koja je bila na šestoj poziciji, ali sa 11 bodova zaostatka za četvrtoplasiranim Čelsijem. Junajted je 9. februara prvi put ove sezone završio kolo na četvrtoj poziciji na tabeli, gde je i sad sa bodom više od Arsenala i dva više od Čelsija.

Borba za plasman u Ligu šampiona je realnost, a Norvežanin je pomalo šokirao javnost kad je rekao da mu za napad na titulu ne bi bila potrebna astronomsko skupa pojačanja, već dve godine rada s postojećim igračkim kadrom.
- Potrebno je da se radi s igračima koje imamo u klubu. Neka svako od njih napreduje za jedan ili dva procenta i to je već bolji tim za godinu ili dve. Nije rešenje u tome da dovedemo jednu, dve, tri superzvezde i odjednom s četvrtog mesta da napadnemo titulu - istakao je Norvežanin. 

Lovac na rekorde

Solskjer je postao prvi trener u istoriji slavnog kluba koji je angažman na klupi "đavola" počeo sa šest pobeda u isto toliko utakmica. Posle toga, a zaključno s istorijskim trijumfom u Parizu, Junajted je prvi put u istoriji kluba vezao devet pobeda na gostovanjima u svim takmičenjima. Na "Parku prinčeva" je 21. put zaredom dao gol u gostima računajući sva takmičenja i izjednačio klupski rekord postavljen za vreme legendarnog Mata Bazbija u periodu od novembra 1956. do septembra 1957. godine.

(VIDEO) "UBILI" GA VAR I JUNAJTED! Navijači PSŽ-a potpuno odlepio, stradao TV

RAZREDNA, NISAM MOGAO U ŠKOLU, MORAO SAM DA POBEDIM PSŽ!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kiDe2018

pre 5 godina

Bio je jako dobar igrac, a sada se vidi da ima i ogroman trenerski potencijal. Verujem da ce ljudi u Mancesteru doneti pravu odluku i produziti/dati nov Ugovor Solskjeru. Primer jednog pozitivnog pristupa poslu. Puno srece!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17