• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Z.

25.04.2019

07:10

SRPSKI FUDBALER NASTAVLJA DA POMERA GRANICE! Tadićeva sezona života!

Fudbal

SRPSKI FUDBALER NASTAVLJA DA POMERA GRANICE! Tadićeva sezona života!

Podeli vest

Sezonu iz snova ima Dušan Tadić (30)! Srpski fudbaler nastavio je da teroriše golmane, u utorak veče dao je dva i namestio jedan gol protiv Vitesea (4:2), čime je stigao do brojki od 34 pogotka i 21 asistencije na 51 meču u svim takmičenjima

Nikada u karijeri naš reprezentativac nije bio ovako efikasan. Odavno je nadmašio svoj najbolji učinak iz sezone 2012/13, kada je u dresu Tventea strelac bio 16 puta, uz 22 asistencije. Sada momak iz Bačke Topole pomera granice, a doveo je "kopljanike" do polufinala Lige šampiona i na korak od titule prvaka Holandije.

Stigao Van Bastena

Tadić je protiv Vitesea oba puta mrežu zatresao sa bele tačke, pa je došao do devet uspešno izvedenih jedanaesteraca u Erediviziji. Po tom parametru izjednačio se sa legendarnim Markom van Bastenom.

Da je srpski ofanzivac ključni šraf u igri tima iz Amsterdama potvrđuju i reči trenera Erika ten Haga.

- On je klasa od igrača, dokazuje to na svakoj utakmici. Podjednako dobro šutira sa obe noge, koristi svaku šansu, sjajno izvodi penale... Radi na terenu i u svlačionici sve ono zbog čega smo ga i doveli letos - rekao je Ten Hag.

DUŠAN TADIĆ

51 utakmica
4.364 minuta na terenu
34 pogotka
21 asistencija
4 žuta kartona

Kapiten holandskog velikana Matijas de Liht smatra da Ajaks baš zbog Tadićevih fenomenalnih partija ima jednu od najboljih sezona u poslednje dve decenije. Posle 22 godine igraće u polufinalu Lige šampiona, čeka ga finale Kupa protiv Viljema II, a prvi je i na tabeli Eredivizije, dva kola pre kraja trke. "Kopljanici" su u domaćem šampionatu dali čak 111 golova i upisali se u istoriju, prestigavši AZ Alkmar, koji je u sezoni 1980/81. postigao 101 pogodak.

- Dušan je neverovatan ove sezone. Daje golove, asistira saigračima, njegov učinak je od ogromnog značaja za ceo tim. Zbog toga smo tu gde jesmo. Savršeno se uklopio u Ajaksov sistem, a napornim radom uspeo je da premaši sva očekivanja. Jedan je od naših najvažnijih igrača - jasan je De Liht.

(VIDEO) NIKO KAO DUŠAN SILNI! Tadić majstorski uposlio Ziješa, a onda još DVA PUTA pogodio protiv Vitesea!

Neće o transferu

Klub sa "Johan Krojf arene" kupio je u julu našeg asa od Sautemptona za 11,4 miliona evra, a za samo devet meseci cena mu je porasla na 20 miliona. Iako ima ugovor do 2022. godine, za njegove usluge već se raspituju Valensija, minhenski Bajern i kineski superligaši, a sjajni ofanzivac ne može da obeća da će ostati u Amsterdamu.

- Nisam pričao sa agentom o transferu. Ne želim da trošim energiju na to. Dogovorili smo se da mi ništa ne govori jer želim da se fokusiram na završetak sezone sa Ajaksom. Najvažnije je da sam ovde srećan i da uživam. Fudbal je nepredvidiv i zbog toga ne mogu da obećam da ću ostati i posle leta - priznao je Tadić.

Agent Malenović: Postaće trener

Menadžer srpskog asa Milan Malenović kaže da je Tadić sjajan igrač i čovek, da odlično razume fudbal i da će po završetku igračke karijere gotovo sigurno biti trener.
- Dušan je veoma pametan, inteligentan i lako je sarađivati s njim. Nema arogancije kod njega ni jedan posto. Može da priča o fudbalu po ceo dan i siguran sam da će po završetku igračke karijere postati trener - naglasio je Malenović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija