• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.T.

02.07.2019

11:31

TUMBA JEDNOGLASNO IZABRAN! Dobio je podršku svih pet članova Stručnog odbora FSS!

Fudbal

TUMBA JEDNOGLASNO IZABRAN! Dobio je podršku svih pet članova Stručnog odbora FSS!

Podeli vest

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije jednoglasno je na sednici izabrao Ljubišu Tumbakovića (66) za novog selektora reprezentacije

Iskusnog stručnjaka za ovu funkciju zvanično je predložio Stručni odbor u sastavu Ilija Petković, Zoran Filipović, Nenad Bjeković, Momčilo Vukotić i Marko Pantelić.

Uspešan

Radna biografija Ljubiše Tumbakovića bila je njegova najbolja preporuka
Zoran Filipović, član Stručnog odbora FSS

Odmah se pristupilo glasanju i svi članovi Izvršnog odbora su digli ruku za Tumbakovića. Predstavljanje novog šefa fudbalske reprezentacije Srbije biće organizovano danas u hotelu "Hilton" u Beogradu.

Preporučio ga "si-vi"

Potraga za novim selektorom počela je maltene iste večeri kad je Srbija poražena od Ukrajine u Lavovu 5:0. Nekadašnji fudbaler i trener Crvene zvezde Zoran Filipović bio je deo Stručnog odbora, koji je imao zadatak da pronađe idealnog naslednika Mladena Krstajića.

ŠUŠKALO SE VEĆ NEKO VREME! Darko Kovačević odlazi iz FSS!

- Nema potrebe da mnogo pričam o Ljubiši Tumbakoviću, njegova radna biografija je bila najbolja preporuka da ga imenujemo kao glavnog kandidata za selektora. Reč je o iskusnom treneru, koji ima trofejnu karijeru, a pritom je čovek s našeg podneblja. Odlično poznaje prilike u srpskom fudbalu i zna sve fudbalere kojima Srbija raspolaže - objašnjava Filipović za Informer.

GOTOVO, SRBIJA IMA NOVOG SELEKTORA! Tumbaković vodi "orlove"!


Tumbaković će morati odmah da se lati posla, jer će debi na klupi Srbije imati 7. septembra protiv aktuelnog prvaka Evrope Portugala. Biće to utakmica koja bi i "orlovima" i gostima predvođenim Kristijanom Ronaldom mogla da odredi sudbinu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
Filipović, međutim, veruje da će se Tumbaković snaći za kratko vreme.

Deseti selektor za deset godina

 

Ljubiša Tumbaković biće deseti selektor Srbije u poslednjih deset godina. Sredinom 2009. godine na klupi "orlova" sedeo je Radomir Antić, koji je reprezentaciju odveo na Mundijal u Južnu Afriku. Posle njega su se bez uspeha smenjivali Vladimir Petrović Pižon, Radovan Ćurčić, Siniša Mihajlović, Ljubinko Drulović, Dik Advokat, pa opet Radovan Ćurčić do sredine 2016. Potom je Srbiju preuzeo Slavoljub Muslin i izborio plasman na Svetsko prvenstvo, ali je umesto njega u Rusiji "orlove" predvodio Mladen Krstajić.

- Portugal dolazi kao prvak Evrope i osvajač Lige nacija, ali dolazi pod pritiskom da mora da pobedi. Oni nisu zadovoljni što su protiv Ukrajine i nas osvojili samo dva boda na domaćem terenu. Biće teško, rival je veoma neugodan i timski i pojedinačno, ali nije nemoguće da pobedimo. Smatram da bi nam i bod bio dovoljan, da bismo tako ostali veliki favoriti da završimo na prvom ili drugom mestu u grupi, ali pobeda nije nedostižna u tom meču - ističe Filipović.

Nije hteo s Kosovom

Ljubiša Tumbaković nije se oglasio ni juče, kao ni prethodnih dana, otkako se spekulisalo da će biti novi selektor Srbije.

Nekadašnji Partizanov trener dobio je otkaz na klupi Crne Gore 8. juna, pošto je odbio da vodi ekipu u meču protiv reprezentacije samoproglašene države Kosovo. Iste večeri zasedao je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore i otpustio Tumbakovića. "Hrabri sokolovi" su pod njegovom komandom odigrali 26 utakmica, od kojih su dobili šest, osam puta igrali nerešeno i 12 puta izgubili uz ukupnu gol-razliku 34:34.
 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17