• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.05.2020

20:55

PSIHOLOŠKI SE BORIM SAM SA SOBOM! Hrvat teško proživljava izolaciju!

Fudbal

PSIHOLOŠKI SE BORIM SAM SA SOBOM! Hrvat teško proživljava izolaciju!

Podeli vest

Hrvatski fudbaler Dejan Lovren rekao je da teško prolazi kroz celu situaciju oko koronavirusa te da se psihološki bori sam sa sobom

Premijer liga je stopirana sredinom marta, a još se ne zna da li će biti nastavljena i šta će se desiti ukoliko ne bude. Lovrenov Liverpul je pre prekida takmičenja bio na korak od osvajanja titule, prve posle 30 godina, ali je sada na čekanju.

LOŠE VESTI IZ ENGLESKE! Legenda Liverpula ima KORONAVIRUS!

- Vidim da su hrvatski prvoligaši počeli sa treninzima u grupama. Kako je to brže i bolje u Hrvatskoj, nego ovde u Engleskoj. Ali, dobro, mnogo manje je zaraženih, ovde je drugačije, sve ide sporije. Vidim da bi uskoro trebalo da krene i Bundesliga. Pametno, šta drugo da kažem - rekao je Lovren za „Sportske novosti“ i potom se osvrnuo na situaciju sa treninzima na Ostrvu:

- Nažalost, još nema konkuretnih informacija. Nešto se govori da bismo mogli da počnemo sada, početkom maja, ali nema nikakvog datuma. Više i ne znam šta da mislim, svaki dan je nešto novo. Jasno, treba čuvati zdravlje ljudi, to je najvažnije.

Foto: reuters

Lovren je otkrio da je tokom boravka u karantinu naučio da pravi sladoled, a na pitanje kako je još proveo poslednjih mesec i po dana rekao je:

- Iskreno, nije lako. Već smo 46 dana zaključani u kućama. Nigde nismo izašli. Psihološki se borim sam sa sobom. Najteže je sve prebroditi psihološki. Kada se radi o treningu, radim sam. Zaista sam radnik, nije mi problem da samostalno treniram. Ali, drugačije je kada treniraš sam, nego sa ekipom. Zaključan si u kuću, ne možeš da izmišljaš toplu vodu, vežbe. Svaki dan je jedno te isto. Imam sprave za trening, pokušavam da izmišljam vežbe. Dobili smo plan treninga od kluba, ali teško je. Sam sam, nema ko da me natera kada mi je najteže, kada radiš sam sa sobom, sve je drugačije. Motivišem se kako god znam, recimo, nekad kada se probudim sam sebi kažem: ’Danas ću se na treningu rasturiti’.

Foto: reuters


Što se tiče sezone koja je nezaboravna za Liverpul, Lovren ističe da je jedini ishod ispravan.

- Sezona mora da se završi. Ne bi bilo normalno da se ne završi. U celu priču su uključene finansije, tako da se jednostavno mora završiti. Uostalom, mi sada pričamo o deset utakmica do kraja prvenstva, naći će se rešenje. Hoće li se ta završnica igrati na jednom ili dva stadiona, na svaka tri-četiri dana, ne znam. Ali, siguran sam da će se odraditi u mesec dana. Odradili smo 80 odsto prvenstva, bilo bi zaista loše da se ne završi do kraja. Ne samo zbog nas iz Liverpula, nego se zbog finansijske strane nikome ne bi isplatilo - jasan je Lovren.

Hrvatski fudbaler ističe da se plaši da se ne poremeti sve u fudbalu zbog krize koja je izvesna.

- Nadam se da će Čeferin i svi ostali ljudi iz UEFA i FIFA naći dobro rešenje kako se ne bi zakomplikovala sledeća sezona. Da ne dođe do situacije u kojoj u mesec dana mora da se odigra 15 utakmica. Igrači posle ove sezone moraju da imaju odmor, da budu slobodni neko vreme. Ne može niko da kaže da je ovo vreme koje smo proveli u karantinu bilo slobodno vreme. Jer, to jednostavno nije slobodno vreme, nisam izašao iz kuće 46 dana. Kako sam mogao da se odmorim u takvim okolnostima. Posle ove krize i karantina, igrači moraju i psihički da se odmore. Ovo je sve bio umor, ne odmor. Neće valjda sada neko od odgovornih reći: ’Imate pet dana odmora posle sezone, pa odmah nastavljamo’. To bi bilo suludo - naglasio je Lovren.

Lovren je istakao i da je odlaganje Evropskog prvenstva za narednu godinu bilo logično, a veruje da će i dobro doći hrvatskim igračima koji nisu previše igrali, a to bi moglo da se promeni. To što će svi biti za po godinu stariji ne brine igrača Liverpula.

- Sa mnom nema problema, ja ću igrati za reprezentaciju dok mi ne popucaju kolena. Oprostiću se od ’Vatrenih’, kada budu morali da me guraju u kolicima. Idem do kraja, dokle se može - rekao je Lovren.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija