• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.09.2020

22:36 >> 22:28

(VIDEO) POČETNIČKE GREŠKE SKUPO KOŠTALE SRBIJU! "Orlovi" imali igru, ali greškama poklonili pobedu Rusiji!

Fudbal

(VIDEO) POČETNIČKE GREŠKE SKUPO KOŠTALE SRBIJU! "Orlovi" imali igru, ali greškama poklonili pobedu Rusiji!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u prvom kolu lige B Lige nacija sa 3:1 od selekcije Rusije. "Orlovi" su odlično započeli meč, ali su pali u nastavku i dozvolili rivalu da dođe do prva tri boda

 

Činilo se gledamo neku novu Srbiju, ali smo na kraju videli još jedan poraz "orlova". Možda naša selekcija i nije imala dovoljno sreće u Mosvi, ali će morati da nešto promeni ukoliko misli da se domogne Evropskog prvenstva jer već sledećeg meseca igra protiv Norveške u baražu Lige nacija.

(FOTO) ŽELITE NOVI DRES SRBIJE? Spremite se da DUBOKO zavučete ruku u džep!

Dve greške odbrambenih igrača naše selekcije skupo su koštale "orlove" u glavnom gradu Rusije. Nije tako loše počelo po našu selekciju, u prvih 20 minuta imali smo inicijativu, pretili preko Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinković Savića. Mogli su i domaći do pogotka, ali su Dzjuba i Bakajev ostali kratki pa se na odmor otišlo bez pogodaka.

Foto: Tanjug/AP

Činilo se da će se možda i meč završiti bez pogodaka, ali već sa sudijskim zviždukom, Strahinja Pavlović napravio je kiks kada je pustio Bakajeva da mu pomogne, a onda ga srušio sa leđa za jedanaesterac. Dzjuba je bio siguran i doneo prednost "Zbornjaji". Neće po lepom pamtiti debi u nacionalnom timu defanzivac Monaka.

Drugi pogodak bio je pravo malo remek delo Karavajeva koji je raspalio po lopti u 69. minutu i pogodio dalji ugao ostavivši bez šanse Dmitrovića. Šansu "orlovima" doneo je, ko drugi nego Aleksandar Mitrović u 78. minutu nakon odlične asistencije Darka Lazovića, ali već 180 sekundi kasnije sve je palo u vodu...

Foto: Tanjug/AP

Nikola Maksimović se okliznuo i poklonio loptu Dzjubi za koga su ovakva situacije kao penal. Pogodio je visoki ruski centarfor po drugi put u meču i doneo pobedu svojoj selekciji.

Srbija u nedelju igra drugi meč u grupi protiv selekcije Turske koja je večeras u Sivasu poražena od Mađarske sa 1:0.

Golove pogledajte u nastavku teksta.

RUSIJA - SRBIJA 3:1 (0:0)

Dzjuba u 47. minutu i 81. minutu, Karavaev u 69. minutu za Rusiju - Mitrović u 78. minutu za Srbiju

Stadion: Dinamo (Mosvka), Sudija: Vilijam Kolum (Škotska)

RUSIJA: Šunjin - Fernandez, Semenov, Džikija, Žirkov - Zobnin, Ozdojev, Jonov - Karavajev, Bakajev (od 68. Mirančuk), Dzjuba.

SRBIJA: Dmitrović - Milenković, Ni. Maksimović, Pavlović (od 65. Kolarov), Lazović, Kostic, Ne. Maksimović, Gudelj, Milinkovic-Savić (od 65. Đuričić), Tadić, Mitrović.

KRAJ!

90. minut - Igraće se još četiri minuta u Moskvi!

90. minut - Kakav promašaj Đuričića! Greška Rusa donela je situaciju 1 na 1 našem vezistu, ali je očajno šutirao i dopustio Šunjinu da odbrani.

81. minut - GOOOOL! Kiks Nikole Maksimovića koji poklanja pogadak Dzjubi!

78. minut - GOOOOOOL! Mitrović! Odličan pas Lazovića za našeg napadača za 2:1!

69. minut - GOOOOOL! Kakav pogodak Karavaeva! Rusija vodi 2:0!

68. minut - Prva promena u redovima Rusije, Mirančuk menja Bakajeva.

65. minut - Dvostruka promena u redovima "orlova", umesto Pavlovića u igri Kolarov, dok Đuričić menja Milinković Savića.

63. minut - Nova prilika za Srbiju, ali Mitrovićev udarac nije dovoljno jak da bi ugrozio Ruse.

62. minut - Tadić je imao dobru šansu, ali njegov šut ide preko gola.

47. minut - Dzjuba siguran, Rusija vodi!

46. minut - PENAL ZA RUSIJU! Pavlović je srušio Bakajeva!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

POLUVREME!

45. minut - Igraće se još minut nadoknade!

41. minut - Bakev je promašio prazan gol. Uspeo je Dzjuba da gurne loptu pored Dmitrovića, ali ofanzivac Rusije nije iskoristio sjajnu šansu!

24. minut - Rusija opasno preti! Dzjuba je imao šansu, ali brani Dmitrović, a nakon toga i Lazović izbacuje loptu sa gol linije!

Foto: Tanjug/AP

21. minut - Velika šansa za Srbiju! Filip Kostić je probio po boku, uposlio Sergeja Milinkovića Savića koji šutira, ali brani golman Rusije!

14. minut - Moglo je da bude jako opasno. Dušan Tadić je dobio loptu u šesnaestercu gostiju, ali nije uspeo da se zagradi. Srbije deluje dosta dobro na početku meča.

6. minut - Prvi pokušaj Srbije i udarac u okvir gola Rusije. Aleksandar Mitrović glavom, ali slabo je to za Šunjina.

20.45 - Utakmica je upravo počela!

20.36 - Pored meča Rusije i Srbije večeras se igra i drugi meč grupe 3 između Turske i Mađarske u Sivasu.

Foto: Reuters

19.55 - Iznenađenje u sastavu naše reprezentacija gotovo da nema, ali je tu debitant Strahinja Pavloović koji će od prvog minuta istrčati na teren.

 

 

19.40 - Iako se možda ne čini tako, ali Srbija i Rusija do sada su se sastali svega četiri puta i to nikada u zvaničnom meču. Svaki put ukrstili su koplja u prijateljskom susretu, a "orlovi" do sada nijednom nisu izašli kao pobednici. Dva puta su slavili Rusi, dok je isto toliko puta bilo nerešeno. Poslednji duel odigran je na leto 2016. godine koji je bio pripremni meč "Zbornjaji" za Evropsko prvenstvo.

19.15 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču prvog kola Lige B Lige nacija između Rusije i Srbije. Uz informer.rs pratite uživo dešavanja iz Moskve.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
AS

pre 3 godine

JEL TAJ PAVLOVIĆ ONAJ SERONJA IZ PARTIZANA ŠTO ODE ZA SILNE PARE?

Goran

pre 3 godine

Jeste,to je onaj sto je stavio zvezdinu kompletnu navalu u mali dzep.Ako je on seronja kao sto kazes sta je vasih pet u napadu,jedonje jel da.

AS

pre 3 godine

JA MAJSTORE NAVIJAM ZA VOŠU. POZDRAVIO VAS LALAT. HA, HA, HA....

pera

pre 3 godine

Maksimovićeva oba gola i prvi kad je glavom dodao loptu njima i posle penal Pavlovića i drugi katastrofa

NEBOJŠA

pre 3 godine

КОЈУ ИГРУ ЛЕБАЦ ТЕ Ј.БО ???У ПРАВУ ЈЕ АС .ОНАЈ ПАВЛОВИЋ ЈЕ ОБИЧАН ТЕЛАЦ НЕ ПОДОЈЕНИ.О СПРЕМАЊУ БИЛО КОГА ''У ЏЕП'' ЈЕ СМЕШНО ГОВОРИТИО.НА ПРВЕ ТРИ УТАКМИЦЕ ЗА ПАРТИЗАН ЗАСЛУЖИО ЈЕ 4 ЦРВЕНА КАРТОНА,УКЉУЧУЈУЋИ И ПРОТИВ Ц.З.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija