• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Tomković

14.10.2020

09:17

"ORLOVI" IGRAJU ZA OPSTANAK U B LIGI! Samo pobeda u Istanbulu ostavlja Srbiju u igri!

Fudbal

"ORLOVI" IGRAJU ZA OPSTANAK U B LIGI! Samo pobeda u Istanbulu ostavlja Srbiju u igri!

Podeli vest

Srbija mora večeras (20.45, Nova S) da pobedi Tursku u Istanbulu kako bi izbegla ispadanje u diviziju C Lige nacija * Ostanak u drugoj grupi donosi niz pogodnosti u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. i Evropsko prvenstvo 2024.


Samo pobeda u Istanbulu ostavlja Srbiju u borbi za opstanak u B diviziji Lige nacija! "Orlovi" večeras gostuju Turskoj na "Turk telekom" stadionu u utakmici 4. kola Lige nacija (20.45, Nova S) i još čekaju prvu pobedu u ovom takmičenju.


Naša selekcija trenutno je poslednja u grupi 4 divizije B sa samo jednim bodom, dok Turska ima bod više. Prethodni susret ovih selekcija na "Marakani" završen je bez golova.

Pobeda za drugi šešir

Srpski reprezentativci priznaju da su mislima već okrenuti utakmici sa Škotskom 12. novembra. Biće to finale baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo i samim tim najvažniji meč "orlova" u poslednjih nekoliko godina.

Foto: fss.rs

 

Bez sedmorice u Istanbulu


Srbija će večeras protiv Turske biti oslabljena za sedmoricu igrača koji su na zahtev klubova dobili dozvolu da im se ranije priključe. Tako su "orlove" juče napustili zamenik kapitena Dušan Tadić, Luka Milivojević, Emil Rockov, Marko Grujić, Strahinja Pavlović, Aleksandar Katai i Saša Zdjelar. Odmah posle susreta sa Norveškom iz reprezentacije je na zahtev Verdera otišao i Miloš Veljković



Međutim, fudbaler Monpeljea Mihailo Ristić kaže da "orlovi" žele pobedu u Turskoj kako bi popravili utisak posle poraza od Mađarske u Beogradu (1:0) u 3. kolu Lige nacija.

- Protiv Mađara smo bili ispražnjeni, a pomalo i umorni. Samo nekoliko dana ranije savladali smo Norvešku u Oslu, a taj meč baraža za EP bio nam je, ipak, centralni događaj. Bio je to fizički težak meč, ali i mentalno veoma zahtevan. Morali smo ubedljivije da slavimo. Onda nam se desio pad protiv Mađarske, ali ne vredi da se vraćamo na tih 90 minuta. Došli smo u Tursku da popravimo utisak, da odigramo dobro i da pokušamo da pobedimo, jer nam ne prija poslednje mesto u Ligi nacija - rekao je Ristić.

Iz nekoliko razloga važno je da Srbija ne ostane poslednja u Ligi nacija i ispadne u diviziju C, treću po jačini. Prvo, UEFA će šešire pred žreb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. praviti na osnovu plasmana timova u Ligi nacija, a ne na osnovu FIFA rang liste. Ostankom u diviziji B, ekipa Ljubiše Tumbakovića skoro sigurno obezbediće mesto u drugom šeširu, dok bi u suprotnom pala u treći.

Foto: fss.rs

 

 

LIGA NACIJA


Divizija B
Grupa 4
4. kolo, sreda
Rusija - Mađarska 20.45
Turska - Srbija 20.45

Pored toga, pobede u svim mečevima do kraja godine pomoći će "orlovima" da budu u drugom šeširu pred decembarski žreb kvalifikacionih grupa za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. Uz to, Srbija bi igranjem u B diviziji Lige nacija u sezoni 2022/23. imala neuporedivo veće šanse da opet izbori baraž za EP, ukoliko prethodno ne izvadi vizu kroz redovne kvalifikacije.

Primera radi, Severna Irska je u prethodnom izdanju Lige nacija bila u diviziji B i izgubila je sve četiri utakmice. Međutim, pošto su se sve ostale selekcije iz divizije A i divizije B plasirale na EP, onda je mesto u baražu ostalo upražnjeno, pa ga je zauzela ekipa sa Ostrva. A onda je u polufinalu na penale eliminisala Bosnu i Hercegovinu i sad Severne Irce posle pet mečeva bez pobede samo jedan meč deli od odlaska na EP. To je najbolji dokaz koliko može da bude korisno za "orlove" ako opstanu u "drugoj ligi".

Foto: Starsportphoto

 



Ponoviti igru iz Osla

Mladi napadač Fiorentine Dušan Vlahović smatra da je Srbija kvalitetnija od Turske i da će dve selekcije zameniti mesta na tabeli posle meča u Istanbulu.

- Razgovarali smo o Škotima prethodnih dana, jer je to najvažniji meč za Srbiju u poslednje četiri godine. Ali to ne znači da smo digli ruke od večerašnje utakmice ili da ćemo Turke olako da shvatimo. Oni su dobar tim, imaju odlične pojedince, ali ako mi odigramo kao u Norveškoj, onda nam pobeda neće izmaći - poručuje Vlahović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

BONUS VIDEO

JEZIVA PRIČA! Sudbina majke zavisila je od svedočenja njenog sedmogodišnjeg sina!

KAKVE SU BRE OVO ČIZME KADA SA NJIMA NE MOGU DA HODAM PO VODI?


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji
Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji

Nakon jučerašnjih izbora i pobede Srpske napredne stranke, pripadnici romske nacionalne manjine u Srbiji suočavaju se sa pretnjama zbog svoje podrške ovoj stranci. Ovi incidenti predstavljaju ozbiljno kršenje osnovnih ljudskih prava, posebno prava na slobodan politički izbor, koji je svakom građaninu zagarantovan Ustavom Republike Srbije, piše operska diva Nataša Tasić Knežević, čije saopštenje prenosimo u celosti.

03.06.2024

13:31

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)
Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)

Na lokalnim izborima u Jagodini ubedljivu pobedu odnela je lista “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija - Ivica Dačić – SPS” sa 56,98% glasova, druga je lista “Aleksandar Vučić – Jagodina sutra” 25,47 %, treća “Maja Radojičić – Jagodina zaslužuje bolje” sa 6,49 % i četvrta “Mi snaga naroda – prof dr Branimir Nestorović” sa 4,07%, dok ostale dve liste nisu prešle cenzus. “

03.06.2024

12:17

Vesti

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini
Politika

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini

Delegacija Narodne skupštine Srbije doputovala je danas u Peking, gde će učestovati na Četvrtom sastanku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa (SK SKNK), jednog od najvažnijih organa vlasti u Narodnoj Republici Kini.

03.06.2024

11:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija