• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.10.2020

19:38 >> 22:50

(VIDEO) PORAZ "ORLOVA" NA MARAKANI! Mađari iskoristili nespretnost srpske odbrane i odneli bodove iz Beograda

Fudbal

(VIDEO) PORAZ "ORLOVA" NA MARAKANI! Mađari iskoristili nespretnost srpske odbrane i odneli bodove iz Beograda

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u trećem kolu Lige nacija od Mađarske u Beogradu rezultatom 1:0.

Jedini gol na meču postigao je Norbert Kenjveš u 20. minutu kada je iskoristio nespretne rekacije Mijata Gaćinovića i Nikole Milenkovića, a potom se u nastavku akcije bolje snašao od smušenih Predraga Rajkovića i Stefana Mitrovića.

Iako "orlovi" nisu pružili ni približno dobru igru kao u Oslu pre tri dana, utisak je da pobeda gostiju nije zaslužena. Pretili su Mađari nekoliko puta Predragu Rajkoviću, ali je on, osim kod primljenog gola, bio prilično siguran. Sa druge strane, naši reprezentativci su u prvom poluvremenu bili bezopasni, ali su u drugom bombardovali gol Gulačija iz svih pozicija. Ipak, mreža se nijednom nije zatresla, a najbliži tome je bio Dušan Vlahović koji je pogodio stativu 15 minuta pre kraja utakmice.

Posle tri kola, odnosno odigranog prvog kruga, Srbija se nalazi na začelju tabele grupe 3 u B ligi, sa samo jednim osvojenim bodom. Prva je Rusija sa sedam, potom sledi Mađarska sa šest, odnosno Turska sa dva poena.

Tekstualni prenos uživo sa Marakane, iz minuta u minut, možete pratiti na portalu informer.rs.

Srbija - Mađarska 1:0 (1:0)

/Kenjveš 20/

STADION: "Rajko Mitić" (Beograd), SUDIJA: Sandro Šerer (Švajcarska)

SRBIJA: Rajković - Milenković, S. Mitrović, Pavlović - Gaćinović (od 66. Vlahović), Gudelj, Milivojević (od 46. Lukić), Mladenović - Tadić, Ljajić (od 46. Radonjić) - Jović. SELEKTOR: Ljubiša Tumbaković.

MAĐARSKA: Gulači – Botka, Lang, At. Salaj – Bese (od 56. Orban), Gazdag (od 77. Šafer), Nađ, Kalmar, Hanga (od 46. Holender) – Nikolić (od 77. Nego), Kenjveš (od 64. Ad. Salaj). SELEKTOR: Marko Rosi.

Drugo poluvreme

KRAJ - Reprezentacija Mađarske je slavila minimalnim rezultatom, ali je opšti utisak da "orlovi" nisu zaslužili poraz.

 

 

90+1. minut - Dobra akcija Srbije, ali je pokušaj Lukića ipak izblokiran.

90. minut - Igraće se još tri minuta.

89. minut - Šutirao je Jović iz solidne pozicije, ali je loptu poslao visoko preko prečke.

86. minut - "Orlovi" su tražili penal, ali je arbitar Šerer rekao da od toga nema ništa. Golman Gulači je u gužvi zakačio Pavlovića koji je pao, ali uzalud...

82. minut - Šutirao je glavom Atila Salaj, ali je Rajković bio siguran.

80. minut - Strahinja Pavlović je napravio grešku koju je oštrim faulom morao da ispravlja Saša Lukić, a rezultat svega je žuti karton za fudbalera Torina.

77. minut - Još dve izmene kod gostiju. Nego i Šafer su zamenili Nikolića i Gazdaga.

76. minut - Zbog faula nad Pavlovićem, žuti karton je dobio Zolt Kalmar.

75. minut - Stativa! "Orlovi" nisu imali sreće. Mladenović je centrirao sa leve strane, Vlahović je šutirao, ali je pogodio samo okvir gola.

73. minut - Novi žuti karton za Mađare, ovog puta ga je dobio Atila Salaj.

68. minut - Žuti karton dobija Nađ zbog povlačenja Tadića.

66. minut - Dušan Vlahović debituje za reprezentaciju Srbije! U igri je umesto Mijata Gaćinovića.

64. minut - Iz igre je izašao jedini strelac, Norbert Kenjveš, a zamenio ga je Adam Salaj.

61. minut - Holender se obrukao za sve pare! Nemanja Nikolić mu je ostavio loptu na tacni, ali on iz najbolje moguće pozicije nije savladao Predraga Rajkovića.

58. minut - Najbolju priliku na utakmici propušta Gaćinović! Reprezentativca Srbije je proigrao Lukić, ali je ovaj iz jako dobre situacije lansirao loptu nebu pod oblake. Ipak, čini se da je trebalo da proigra Jovića kome bi ostalo samo da spakuje loptu u praznu mrežu.

56. minut - Ovog puta je Pavlović šutirao iz okreta nakon kornera, ali je lopta zakačila nekog i prošla tik pored stative, pa su "orlovi" dobili novu priliku da centriraju iz ugla. U međuvremenu je Orban zamenio Besea.

55. minut - Posle kornera je pokušao Gaćinović, ali je izblokiran pa je Srbija dobila novi udarac iz ugla.

54. minut - Dobar prodor Jovića, prošao je dva defanzivca gostiju, ali je dobio samo korner.

48. minut - Žuti karton je dobio Strahinja Pavlović zbog nepotrebnog faula nad Kenjvešom.

46. minut - Utakmica je nastavljena, Nemanja Radonjić i Saša Lukić su zamenili Adema Ljajića i Luku Milivojevića. Sa druge strane, novi igrač Partizana Filip Holender je zamenio Hangu.

 

Prvo poluvreme

POLUVREME - Mađari vode posle prvog poluvremena u Beogradu, rezultatom 1:0.

 

 

43. minut - Traže Mađari penal posle starta Milenkovića, ali je sudija Sandro Šerer samo odmahnuo rukom.

40. minut - Ponovo je nastupio mirniji period igre.

34. minut - Opasan udarac Kalmara, ali je Rajković pokazao da je jedan od boljih evropskih golmana.

28. minut - Lepo je Jović proigrao Tadića, ali kapiten "orlova" na današnjem meču je slabo šutirao, pa je Gulači lagano ukrotio loptu.

24. minuta - Prosuo je malo magije po zelenom tepihu Marakane Dušan Tadić kada je driblingom okrenuo tri protivnička fudbalera, ali u nastavku akcije nije uspeo da proigra Jovića ili Ljajića.

20. minut - GOL 0:1! Vode Mađari! Gosti su iskoristili nespretnu zajedničku intervcenciju Mijata Gaćinovića i Strahinje Pavlovića, a potom je Norbert Kenjveš nasamario Mitrovića i Rajkovića pored kojih je ubacio loptu u mrežu.

 

 

18. minut - Prilično "mrtav" tempo igre na Marakani, pa samim tim i bez većih uzbuđenja u dosadašnjem toku meča.

11. minut - Pokušao je Nemanja Gudelj sa distance, ali nije bilo problema po Gulačija.

10. minut - Veliku grešku napravio je Nikola Milenković, ali je u nastavku Strahinja Pavlović sjajnom intervencijom spasao kolegu iz odbrane.

5. minut - Mađari imaju inicijativu, ali za sada potpuno jalovu.

1. minut - Utakmica je počela, a sa centra su krenuli fudbaleri Mađarske.

U ovom trenutku se intoniraju himne u Beogradu.

 

 

Selektor "orlova" Ljubiša Tumbaković odlučio je da u odnosu na sastav koji je započeo meč u Oslu napravi šest promena. Od prvog minuta će, za razliku od pre tri dana, na terenu biti Strahinja Pavlović, Mijat Gaćinović, Luka Milivojević, Filip Mladenović, Adem Ljajić i Luka Jović.

Srbija - Mađarska 0:1 (0:1)

/Kenjveš 20/

STADION: "Rajko Mitić" (Beograd), SUDIJA: Sandro Šerer (Švajcarska)

SRBIJA: Rajković - Milenković, S. Mitrović, Pavlović - Gaćinović (od 66. Vlahović), Gudelj, Milivojević (od 46. Lukić), Mladenović - Tadić, Ljajić (od 46. Radonjić) - Jović. KLUPA: Dmitrović, Rockov, Maraš, Ristić, Zdjelar, Nem. Maksimović, Lukić, Đuričić, Katai, Radonjić, A. Mitrović, Vlahović. SELEKTOR: Ljubiša Tumbaković.

MAĐARSKA: Gulači – Botka, Lang, At. Salaj – Bese (od 56. Orban), Gazdag (od 77. Šafer), Nađ, Kalmar, Hanga (od 46. Holender) – Nikolić (od 77. Nego), Kenjveš (od 64. Ad. Salaj). KLUPA: Dibuš, Hegedus, Kečkeš, Fiola, Orban, Nego, Ad. Salaj, Čeri, Holender, Šafer, Zoke, Varga. SELEKTOR: Marko Rosi.

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Iza ograde

pre 3 godine

no no, Napisite opet da su vam Hrvati krivi i problem rijesen..

Dragisa Colovic

pre 3 godine

Tumbakovicu, kad budes sastavljao tim za tvoju ulucu radi sta hoces a dok je drzava Srbija zajebi tvoju ulucu i eksperimente igraci i ti predstavljate Srbiju drzavi! JEBO te onaj ko te postavio da predstavljate drzavu, SRAM te bilo!

zoran

pre 3 godine

A Hrvati tj. Srbi po poreklu, dobili Šveđane..bolji konvertiti od originala.

Petar

pre 3 godine

fudbal nam je uzas. Sve ih treba razjuriti te takozvane zvezde, Nemaju pojma a tek Tumba je prica za sebe. Ocajno i zalosno.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija