• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.03.2021

07:11

OZBILJAN IZAZOV PRED "ORLOVIMA"! Kako protiv tima koji duplo više vredi i Ronaldo mu je tek peti najskuplji igrač?

Fudbal

OZBILJAN IZAZOV PRED "ORLOVIMA"! Kako protiv tima koji duplo više vredi i Ronaldo mu je tek peti najskuplji igrač?

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije u subotu od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" dočekuje Portugal u okviru drugog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a favorit "na papiru" će biti gostujuća selekcija

Obe reprezentacije su u prvom kolu ostvarile pobede, Srbija je sa 3:2 bila bolja od Republike Irske, dok je Portugal rezultatom 1:0 savladao Azerbejdžan.

Za razliku od meča sa Ircima, izabranici Dragana Stojkovića Piksija će meč sa Portugalom dočekati kao autsajderi, bez obzira što se igra u Beogradu, a tome u prilog idu i vrednosti reprezentacija.

Sa jedne strane, Srbija u svom rosteru ima 30 igrača, dok sa druge Portugal ima svega 24. Ipak, bez obzira na to, ukupna vrednost igrača Portugala je više nego duplo veća, bar po specijalizovanom sajtu "Transfermarkt".

Reprezentactivci Srbije se ukupno procenjuju na 347,55 miliona, dok Portugalci vrede 753 miliona evra.

Ubedljivo najskuplji reprezentativac Srbije je Sergej Milinković-Savić. Vezista Lacija se procenjuje na neverovatnih 70 miliona evra.

Foto: Tanjug/AP

Sergej slavi gol protiv Turske

Daleko iza njega po ceni je Filip Kostić koji vredi 32 miliona, a njega sledi Nikola Milenković uz čije ime stoji cena od 28.000.000 evra.

Potom, po 20 miliona vrede Luka Jović i Dušan Tadić, na 18 se procenjuju Aleksandar Mitrović i Nemanja Maksimović, a vrednost Dušana Vlahovića je 16.000.000 evra.

Osmocifrenu vrednost imaju još Marko Grujić (14.000.000), kao i trio koji se procenjuje na deset miliona - Filip Đuričić, Marko Dmitrović i Uroš Račić.

Sa druge strane, šta reći o reprezentaciji u kojoj je Kristijano Ronaldo tek peti najskuplji igrač?! As Juventusa se procenjuje na 50 miliona evra, ali je potpuno jasno da je to isključivo zbog toga što ima 36 godina.

Foto: Starsportphoto

Kristijano Ronaldo

Ali, nije bitno zbog čega, Portugalci imaju četiri skuplja fudbalera. U pitanju su najbolji igrač Mančester junajteda Bruno Fernandeš (90.000.000), ofanzivac madridskog Atletika Žoao Feliks (80.000.000), kao i tandem Mančester sitija Bernardo Silva - Ruben Dijas koji se procenjuju na po 70 miliona evropskih novčanica.

Istu cenu kao i Ronaldo (50.000.000) imaju desni bek Sitija Žoao Kanselo i vezista Vulverhemptona Ruben Neves.

Liverpulov Diogo Žota se procenjuje na 40 miliona, Andre Silva koji u Ajntrahtu igra pre Luke Jovića vredi 37.000.000, a potom sledi Pedro Neto koji se procenjuje na 35.000.000 evra i svi oni su skuplji od Filipa Kostića koji je drugi najcenjeniji srpski igrač.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pista

pre 3 godine

zašto rts ne prenosi utakmice. pa kome mi plaćamo taksu. tamo nekoj nova s ili rts.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija