• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.03.2021

19:00 >> 22:33

ORLOVI STARTOVALI SA TRI BODA!  Piksi debitovao pobedom, Mitar prelomio meč! ! /VIDEO/

Fudbal

ORLOVI STARTOVALI SA TRI BODA! Piksi debitovao pobedom, Mitar prelomio meč! ! /VIDEO/

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Republiku Irsku sa 3:2 u kvalifikacionoj utakmici za Mundijal u Kataru 2022.

Velika i značajna pobeda reprezentacije Srbije na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo!

Gubii smo od 18. minuta pogotkom Brauna, a onda su Vlahović u 40. i rezervista na ovom susretu Aleksandar Mitrović u 68. i 75. minutu doneli veliku radost našoj zemlji! 

Vlahović je potvrdio izvanrednu formu! Tadić je glavom asistirao napadaču Fiorentine, a ovaj dao drugi gol u nacionalnom dresu.

A onda je na scenu stupio fenomenalni Aleksandar Mitrović! Posle samo pet minuta na terenu doneo nam je prednost prelepim lobom! 

Foto: Starsportphoto

 

Ponovo se Mitrogol upisao u strelce nakon sjajne asistencije kapitena Tadića, ali ovaj put glavom!

Konačan rezultat postavio je Kolins u 86. minutu meča! Iskoristio je grešku Stefana Mitrovića i smanjio na 3:2! Nisu se razumeli Mitrović i Dmitrović, dodao je štoper naše reprezentacije loptu gostima, Milenković je uspeo da izblokira udarac, ali je Kolins nakon odbitka smestio loptu u mrežu!

Bilo je svega, "orlovi" su igrali od sjaja do očaja i nazad, ali piše se rezultat i tri zlata vredna boda! 

Nacionalni tim ima punu podršku javnosti, novi selektor Dragan Stojković po rečima reprezentativaca uneo je novu energiju i cela zemlja sa nestrpljenjem je iščekivala utakmicu sa Republikom Irskom u okviru kvalifikacija za Mundijal 2022.

Foto: Starsportphoto

 

Pobednik grupe ide direktno na Svetsko prvenstvo! Favorit je Portugalija! Ali pitamo se i mi! Drugoplasirani ide u baraž. Ako je verovati papiru, Ronaldo i drugovi biće lideri grupe A, dok će Piksijevi izabranici biti na drugoj poziciji! 

Sve je moguće, posebno u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu! 

 

SRBIJA - REPUBLIKA IRSKA 3:2 (1:1)

Stadion: Rajko Mitić           Sudija: Davide Masa (Italija)

Igra se bez prisustva publike

Strelci: Braun 18, Vlahović 40, Mitrović 68, 75, Kolins 86

Srbija: Dmitrović, Milenković, S. Mitrović, Pavlović, Gajić, Lukić, Račić (od 63. Maksimović), Mladenović (od 46. Kostić), Tadić (od 77. Gudelj), Đuričić (od 63. A. Mitrović), Vlahović (od 82. Jović).

Republika Irska: Travers, Kolmen, Klark, O'Šej, Doerti, Molumbi, Kulen, Braun, Stivens, Robinsen, Konoli

TOK MEČA:

KRAJ! Osvojila je Srbija ceo plen! 

90. minut - Napeto je u samom finišu meča! Moraju naši reprezentativci da se konsoliduju! Meč je produžen za  četiri minuta!  

86. minut - Gol! Kolins je iskoristio grešku Stefana Mitrovića i smanjio na 3:2! Nisu se razumeli Mitrović i Dmitrović, dodao je štoper naše reprezentacije loptu gostima, Milenković je uspeo da izblokira udarac, ali je Kolins nakon odbitka smestio loptu u mrežu!

82. minut - Umesto strlca prvog gola za Srbiju, Dušana Vlahovića, u igri je Luka Jović.

77. minut - Kapitena Srbije Dušana Tadića zamenio je Nemanja Gudelj! Odlično je igrao Tadić i odradio sjajan posao kod sva tri gola!

75. minut - GOOOOOOOL! Tadić je asistent, a sjajni Alkesandar Mitrović je glavom postigao pogodak! Drugi na ovom meču! 

72. minut- Kad je teško - Mitar! Vodi Srbija golom napadača Fulama! Nije u formi, ne dobija mnogo prilike u klubu u poslednje vreme, ali je po ko zna koji put doneo radost navijačima svoje zemlje! Piksi je pogodio izmenu! Bio je ovo 37. Mitrovićev gol u dresu nacionalnog tima!

68. minut - GOOOOOOOL! Aleksandru Mitroviću bilo je dovoljno pet minuta na terenu! Kakav lob Mitra! Uživajte !

66. minut - Konolija je zamenio Long i odmah je Tadić centrirao, Vlahović je uspeo da skoči, ali nije dobro reagovao...

63. minut- Dvostruka izmena u selekciji Srbije! Umesto Račića u igri je Maksimović, a umesto Đuričića - Aleskandar Mitrović!

Foto: Starsportphoto

Račića je zamenio Maksimović

61. minut - Hendrik je ušao umesto Molumbija. Ovaj igrač ima naviše nastupa za reprezentaciju od svih koji su na terenu u gostujućoj ekipi!

56. minut - Irska je izborila udarac iz ugla. Braun je izveo korner, bilo je opasno, ali Klark glavom šalje loptu pored gola!

53. minut - Udarac iz ugla za goste, ali lak posao za Dmitrovića. Ovo je budućem golmanu Sevelje, a trenutnom Eibara, 17. nastup za reprezentaciju Srbije.

52. minut - Pokušao je Konoli da izbori penal posle duela sa Stefanom Mitrovićem, ali sudija Masa je samo odmahnuo rukom...

51. minut - Sjajno je proigrao Tadić Vlahovića, koji je postigao gol, ali iz očigledne ofsajd pozicije...

50. minut - Opasno je bilo pred golom Dmitrovića! Izvukla se Srbija u ovoj situaciji! 

46. minut - Imao je Saša Lukić dobru šansu. Šutirao je neometno sa 18 metara, ali veoma neprecizno.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Ostalo je 45 minuta nade da možemo do celog plena! Filip Kostić zamenio je imenjaka Mladenovića! 

Foto: Starsportphoto

Mladenovića je zamenio Kostić

45. minut - Kraj prvog poluvremena! Po gol u obre mreže! Hrabri kako je naša reprezentacija zaigrala malo pre i nakon gola! Nadamo se preokretu u drugih 45. minuta! 

42. minut - Probudili su se reprezentativci Srbije! Tadić igra odlično i sjajno proigrava saigrače! Malo je falilo da kapiten naše selekcije  iz kornera savlada Traversa, trećeg golamana gostiju! Pre toga je golman Bornmuta odbranio udarac Filipa Đuričića!

40. minut - GOOOOOL! Tadić je glavom asistirao Vlahoviću, koji postiže izjednačujući pogodak! Dušan Vlahović potvrđuje fantastičnu formu! Ovo je drugi gol igrača Fiorentine u nacionalnom dresu.

32. minut - Srbija je imala šansu kada je Dušan Tadić  poslao loptu ka Filipu Đuričiću, ali je igrača Sasuola ispratio kapiten gostiju Šejmus Kolmen i onemogućio mu da ugrozi gol Iraca.

29. minut - Nije se nadao Stojković ovakvom početku, ali nisu ni navijači! Ima još vremena, nadamo se da će se nešto ubrzo promeniti! Kako sada stvari stoje, ne deluje baš najbolje...

24. minut - Pritiskaju Orlovi goste, ali jalovo! Irci se organizovano brane i uspešno odolevaju napadima Piksijevih izabranika!

20. minut - Posed lopte je na strani Srbije, ali samo to! Moraju naši reprezentativci što pre da se konsoliduju!

18. minut - GOL! Vode gosti pogotkom Brauna! Kakav šok za našu reprezentaciju! Centrirao je Robinson sa leve strane, a strelac jedinog gola nadskočio je Filipa Mladenovića na drugoj stativi.

12. minut - Ovaj period igre nije baš lep za oko... Igra se između dva šesnaesterca, a obzirom da je prvi meč, razumljivo je da se igra tvrdo... Nadamo se ne još dugo. 

10. minut - Pritiska naša reprezentacija goste, ali se vidi da oni definitivno nisu došli sa belom zastavom u Beograd!

7. minut - Treći zaredom korner za Srbiju! Ništa od svega! Ipak, plete Srbija već sada mrežu oko gola Iraca...

6. minut - Kapiten Srbije Dušan Tadić izveo je korner, odbranili su se gosti, pa je odmah dobio priliku za popravni! 

2. minut - Prvi korner na meču izvela je Republika Irska! Došla je lopta do prve stative, ali nije bilo opasnosti po gol Dmitrovića!

1. minut - Počelo je! Sa centra su krenuli gosti! Srećno Orlovi!

Foto: Starsportphoto

 

20:36 -  Reprezentacija Srbije je do sada dva puta bila u istoj grupi sa Republikom Irskom! Oba puta je direktno otišla dalje! Nadamo se da će biti i trća sreća! Prvi put smo se kao Jugoslavija 2000. plasirali na Evropsko prvenstvo, a potom kao Srbija za Mundijal u Rusiji.

20:11 - Selektor gostiju, Stiven Keni, je Republiku Irsku do sada predvodio na sedam zvaničnih utakmica, a interesantno je da još uvek nema pobedu! Irska je za sada pod njegovom dirigentskom palicom upisala tri remija i četiri poraza

19:54 - Podsetimo, selektor Republike Irske nije mogao da računa na čak desetoricu igrača! Na golu gostiju je treća opcija, Mark Travers! Pre toga su otpali Daren Rendolf i Kviven Keleher. Keni ne može da računa ni na Džejmsa Mekartija, Džeka Birna, Džona Igana, Adama Ejde, Konora Hurihejma, Kevina Longa, Kaluma O’Daude.

19: 47 - Stojković će moći da računa još na: Kostića, Milinković-Savića, Lazovića, Rajkovića, Nikolića, Spajića, Maksimovića, Radonjića, Gudelja, A. Mitrovića, Jovića, Ristića i Petkovića.

Foto: Starsportphoto

Rezerve na meču sa Republikom Irskom

19: 39 - Kao što je već poznato, sa kapitenskom trakom na ruci Srbiju će prevoditi Dušan Tadić...

19:30 - Selektor Dragan Stojković je mnoge iznenadio startnom postavom protiv Republike Irske (3-4-2-1)! Otklonjena je dilema ko će biti udarna igla reprezentacije! Dušan Vlahović je u ovom momentu u najboljoj formi, pa tu nije bilo dileme za Piksija! Uroš Račić i Milan Gajić su novajlije u reprezentaciji i odmah im je ukazano poverenje da budu starteri! Sergej Milinković Savić, Filip Kostić i ostali čekaće šansu sa klupe...

19:22 - Poznati su sastavi! Dragan Stojković Piksi se opredelio za sledećih 11: Dmitrović, Milenković, S. Mitrović, Pavlović, Gajić, Lukić, Račić, Mladenović, Tadić, Đuričić, Vlahović.

 

19:11 - Republika Irska je stigla u izuzetno oslabljenom sastavu. Nisu uspeli nikoga da pobede skoro godinu i po dana! Već sedam utakmica nisu pogodili protivničku mrežu! Srbija mora da iskoristi sve ovo i pobedi! 

19:00- Dobro veče i dobrodošli na Informerov live blog utakmice Srbija-Republika Irska!

 

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miroslav

pre 3 godine

ZALOSNO...MI ŠUMARE NISMO NADUVALI...BITNO DA NAS SELEKTOR NOSI JAKNU OD 3000 EURA...NIKAD VAS VISE NECU GLEDATI...BRUKA.

UMRO Tito

pre 3 godine

Tanka zadnja linija, i slaba duel igra i igra na lopti.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija