• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.10.2021

22:43

HRVATI NA KOLENIMA, SVETSKO PRVENSTVO SVE DALJE! Slovaci otvorili vrata KATARA za Ruse!

Tanjug/AP

Fudbal

HRVATI NA KOLENIMA, SVETSKO PRVENSTVO SVE DALJE! Slovaci otvorili vrata KATARA za Ruse!

Podeli vest

Reprezentacija Hrvatske remizirala je sa Slovačkom 2:2 (1:2) u osmom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

Luksuz koji aktuelni svetski viceprvak nije smeo sebi da dozvoli! Hrvatska je remijem protiv Slovačke znatno zakomplikovala svoju sudbinu pred novembarski ciklus i stigla u situaciju da će im biti potrebne dve pobede ukoliko žele put Katara - 2:2 (1:2).

Poveli su Slovaci u Osijeku preko Ivana Šranca u 20. minutu. Napadač praške Slavije najbolje se snašao posle centaršuta Mareka Hamšika i prosledio loptu iza leđa Dominika Livakovića. 

Foto: Tanjug/AP

Samo pet minuta bilo je potrebno Hrvatima da poravnaju preko Andreja Kramarića, ali to nije bio kraj problema za četu Zlatka Dalića. Lukas Haraslin je na isteku prvog poluvremena ponovao utišao Gradski vrt za vođstvo Slovaka. 

Nisu se predavali domaći, a nagrada za ofanzivan pristup u drugom poluvremenu stigla je u 71. minutu kada je Luka Modrić ponovo vratio Hrvate u igru. Ni tu nije bio kraj uzbuđenjima u Osijeku, a Kockasti su stigli do potpunog preokreta posle perfektne reakcije Nikole Vlašića u 83. minutu! Ipak, nekoliko trenutaka kasnije VAR sistem je poništio gol ofanzivca Vest Hema.

U istoj grupi Rusi su imali imprativ pobede protiv Slovenaca u Mariboru kako bi ostali u igri za prvo mesto, a Zbornaja je uspela da iskoristi kiks Hrvata i zasedne na prvo mesto u grupi posle trijumfa nad izabranicima Matijaža Keka - 1:2 (1:2)!

Foto: Tanjug/AP

Četa Valerija Karpina u četiri minuta prvog poluvremena uspela je da slomi otpor domaćina i preko Divejeva i Džikije povede sa 2:0. Ipak, nisu se Slovenci predavali, a u finišu prvog dela Josip Iličić smanjio je zaostatak svog tima. 

Ukoliko i Rusi i Hrvati opravdaju uloge favorita u poslednjem kolu o direktnom plasmanu na Svetsko prvenstvo odlučivaće se na Poljudu! Kockastima će biti neophodan trijumf ukoliko žele da izbegnu baraž.

Fudbaleri Nemačke revanširali su se Makedoncima za poraz od pre sedam meseci i to sa kusurom! Panceri su slavili u Skoplju sa (4:0) i obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru. Pobeda Nemaca posebno raduje Tomasa Tuhela budući da je napadač Čelsija Timo Verner sa dva gola predvodio svoju reprezentaciju do pobede. Prvi gol nameču postigao je i drugi igrač Plavaca Kai Haverc. Konačan rezultat postavio je Musiala nekoliko trenutaka pre kraja susreta.

Foto: Tanjug/AP

Seriju dobrih rezultata nastavili su Rumuni koji su trijumfom protiv Jermenije stigli na drugo mesto u grupi i na korak od baraža - 1:0 (1:0) Izabranike Mirela Radoia do trijumfa je vodio Mitrita golom u 20. minutu susreta. 

Pravi haos očekuje nas u poslednja dva meča grupe G nakon današnjih rezultata. Delovalo je da su Turci uspeli da kiksnu protiv Letonije i otvore prostor Norvežanima, ali je golom iz penala Buraj Jilmaz u 96. minutu doneo trijumf svojoj ekipi - 1:2 (0:0).

Kiks Turaka čekali su Norvežani koji su pobedom nad Crnom Gorom stigli na drugo mesto, dok je Holandija bila i više nego sigurna protiv Gibraltara i slavila sa 6:0!

Foto: Tanjug/AP

Rezultati:

Grupa E
Belorusija - Češka 0:2 (0:1)
Šik 22, Hlozek 65

Estonija - Vels 0:1 (0:1)
Mur 12

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Grupa G
Holandija - Gibraltar 6:0 (3:0)
Van Dajk 9, Depaj 21, 48p, Damfris 48, Danhuma 75, Malen 87

Norveška - Crna Gora 2:0 (1:0)
Eljonusi 29, 96

Letonija - Turska 1:1 (0:0)
Gutkovskis 70 - Dorsun 76

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Grupa H
Slovenija - Rusija 1:2 (1:2)
Iličić 40 - Divejev 28, Džikia 32

Hrvatska - Slovačka 3:2 (1:2)
Kramarić 25, Modrić 71, Vlašić 83 - Šranc 20, Haraslin 45

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Grupa J
Severna Makedonija - Nemačka 0:4 (0:0)
Haverc 50, Verner 70, 74, Musiala 87

Rumunija - Jermenija 1:0 (1:0)
Mitrita

Island - Lihtenštajn 4:0 (2:0)
Tordarson 19, Gudmundson 35, 78p, Gudjonsen 89

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Tresao se supervulkan, najjače u poslednjih 40 godina! Čak 150 zemljotresa u okolini Napulja, ovo ne sluti na dobro!
Italija u strahu!

(VIDEO) Tresao se supervulkan, najjače u poslednjih 40 godina! Čak 150 zemljotresa u okolini Napulja, ovo ne sluti na dobro!

Kuće su evakuisane, a mnogi ljudi spavali su u automobilima ili na ulici nakon što je najjači zemljotres u poslednjih 40 godina potresao oblast oko ogromnog supervulkana Campi Flegrei u blizini Napulja. Podsetimo, potres jačine 4,4 stepena po Rihterovoj skali u Pocuoliju, gusto naseljenom lučkom gradu, praćen je sa 150 zemljotresa koji su se snažno osetili i u Napulju.

21.05.2024

22:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija