• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.12.2021

08:43

SRBIN BI VEČERAS MOGAO DA UĐE U ISTORIJU! Vlahovićeva poslednja šansa da sruši Ronalda!

Tanjug

Fudbal

SRBIN BI VEČERAS MOGAO DA UĐE U ISTORIJU! Vlahovićeva poslednja šansa da sruši Ronalda!

Podeli vest

Dušan Vlahović večeras ima priliku da postigne 34. pogodak za Fiorentinu u Seriji A u 2021. godini i tako obori rekord Kristijana Ronalda, koji je 2020. dao 33 pogotka za Juventus

Dušan Vlahović (21) večeras protiv Verone 18.30) bi mogao da uđe u istoriju italijanskog fudbala i da sruši rekord Kristijana Ronalda (36)!  Srpskom napadaču potreban je gol da dođe do 34 pogotka za Fiorentinu u jednoj kalendarskoj godini.

NAJVIŠE GOLOVA U TOKU GODINE



Dušan Vlahović 33
Kristijano Ronaldo 33
Luka Toni 31
Ćiro Imobile 30
Gonzalo Iguain 30
Ernan Krespo 30
Dijego Milito 28

Srpski golgeter je pre tri dana u meču sa Sasuolom (2:2) postigao jedan gol i izjednačio lični učinak sa Ronaldovim iz prošle kalendarske godine. Iza njih dvojice ostali su fudbalski asovi poput Luke Tonija, Ćira Imobilea, Gonzala Iguaina, Ernana Krespa, Dijega Milita i mnogih drugih (pogledajte tabelu).

Nekadašnjem Partizanovom đaku bilo je potrebno 50 utakmica da postigne 33 gola. Zbog neverovatne forme na meti je brojnih evropskih velikana, a cena mu je višestruko porasla. Veruje se da će Fiorentina za njega dobiti više od 100 miliona evra već u januarskom prelaznom roku.

O srpskom reprezentativcu je pričao i legendarni Karl Hajnc Rumenige, koji mu savetovao da ostane u Fiorentini i dalje.

- Vlahović je mlad, a već je postigao pregršt golova. Savetujem mu da ostane u Firenci, jer jurnjava za novcem u ranim dvadesetim ne vodi ničemu. Igra u lepom i jakom timu, ja bih na njegovom mestu još nekoliko godina proveo u Fiorentini. Tu bi mogao da postane još bolji igrač. Prvi čovek Fiorentine Roko Komiso nema problema s novcem i može da napravi odličnu ekipu, tim kao nekada. Igraju veoma dobro, ozbiljan su projekat i nadam se da će sa Vlahovićevim predstavnicima naći najbolje rešenje za sve - kaže Rumenige.

Vlahović je prvi strelac jedne od najjačih evropskih liga sa 16 postignutih golova, uz dve asistencije. Međutim, već dugo se priča o njegovom odlasku iz Firence, pošto je odbio da produži ugovor.

Foto: tanjug/ap

 



Nedavno je rekao da medije i interesovanje evropskih velikana ne prati, već da je fokusiran samo na to da postane što bolji napadač.

- Ne pratim toliko medije, ali vesti nekako uvek dođu do mene. Ili mi pošalju prijatelji ili mi iskoči na društvenim mrežama. Sigurno da mi imponuje i da je to podstrek za dalji napredak. Treba samo da nastavim da treniram još jače, sa još većom voljom i željom. Nadam se da ću nastaviti s postizanjem golova - rekao je Vlahović.

Foto: tanjug/ap

 

Prema informacijama medija specijalizovanih za transfere trenutno je Juventus najviše "zagrizao" za srpskog asa. Osim torinske "stare dame", za njega su zainteresovani još Totenhem, Arsenal, Mančester siti i Njukasl. Navodno je naš napadač nedavno odbio vrlo bogatu ponudu Njukasla, koji nakon dolaska arapskih vlasnika želi da napravi respektabilan tim.





Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija