• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

03.01.2022

14:30

INFANTINO NE ODUSTAJE! Hoće Mundijal na svake dve godine, baš ga briga za igrače!

Fudbal

INFANTINO NE ODUSTAJE! Hoće Mundijal na svake dve godine, baš ga briga za igrače!

Podeli vest

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino rekao je da bi Svetsko prvenstvo na svake dve godine moglo da funkcioniše sa sportskog aspekta, a da bi ekonomski učinak bio pozitivan za sve

Infantino je dodao da najviše kritika na račun ovog formata Svetskog prvenstva dolazi iz Evrope, a istakao je da je 166 država članica Fife tražilo studiju izvodljivosti.

- Svetsko prvenstvo svake dve godine nije moj zahtev, već je Kongres tražio studiju izvodljivosti. Napravili smo vrlo ozbiljnu studiju, sa sportske tačke gledišta sve funkcioniše, a ekonomski učinak je pozitivan za sve - rekao je Infantino za italijansku državnu radio stanicu, prenela je danas Hina.

Činjenice moraju biti jasne, 88 odsto zemalja, čak i većina evropskih, tražilo je studiju. Napravili smo vrlo ozbiljnu studiju koja pokazuje da bi sa sportske tačke sve funkcionisalo, bilo bi manje reprezentativnih utakmica, ali više značajnih.

On je ocenio da mnoge zemlje u svetu nemaju sreću da igraju na Svetskom prvenstvu (32 države od ukupno 211).

Foto: reuters

 

- Kada je odlučeno da se SP igra svake četiri godine pre 100 godina fudbal je igralo 40 zemalja u svetu, danas ih ima više od 200 i to se mora uzeti u obzir.

Predsednik Fife je rekao da bi Svetsko prvenstvo na svake dve godine takodje i zaštitilo domaća prvenstva, kao i igrače.

- Pre svega to je zaštita nacionalnih prvenstava sa manje prekida i zaustavljanja, a takođe i za igrače jer bi nakon Svetskog prvenstva usledila pauza od najmanje tri nedelje za odmor, nešto što danas ne postoji.

Infantino je ocenio da je u Kataru napravljen veliki napredak, u vezi bezbednosti radnika, koji rade na infrastrukturnim projektima za predstojeće Svetsko prvenstvo.

- U Kataru bez Svetskog prvenstva ne bi bilo društvenog napretka. Napravljen je ogroman humanitarni napredak. Dovešćemo svet u Katar, kako bi pokazali da na Bliskom istoku pravimo promene za koje su u Evropi bile potrebne decenije.

Foto: reuters

 

On je rekao da inovacije u vezi pravila, ne smeju da dovedu do uništavanja fudbala.

- Sudija uvek mora da odlučuje, ljudski aspekt mora da bude glavni. Moramo da utičemo na decu da ostave telefon po strani i igraju fudbal - zaključio je Infantino.

Svetsko prvenstvo u Kataru, na kojem će po poslednji put učestvovati 32 reprezentacije, biće održano od 21. novembra do 18. decembra ove godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija