• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.T.

26.01.2022

13:12

PRODAJA SRBINA NAJVEĆI TRANSFER U EVROPI OVE ZIME! Vlahović najskuplji srpski fudbaler u istoriji!

reuters

Fudbal

PRODAJA SRBINA NAJVEĆI TRANSFER U EVROPI OVE ZIME! Vlahović najskuplji srpski fudbaler u istoriji!

Podeli vest

Fiorentina pristala da proda Dušana Vlahovića Juventusu za 75 miliona evra * Bivši napadač Partizana tako će nadmašiti Luku Jovića, kojeg je Real pre dve i po godine platio Ajntrahtu 63 miliona evra

Napadač Fiorentine Dušan Vlahović preći će u Juventus za 75 miliona evra i tako postati najskuplji igrač u istoriji srpskog fudbala. On će transferom u Torino nadmašiti Luku Jovića, kojeg je Real Madrid pre dve i po godine platio Ajntrahtu 63 miliona evra.

Spekulisalo se da će "stara dama" ponuditi nižu cifru i barem još jednog igrača u zamenu za Vlahovića, a onda i da će uz niže obeštećenje ostaviti srpskog golgetera do kraja sezone u Firenci. Međutim, konačan dogovor dva kluba je da Juventus ove zime uzme Vlahovića i da odmah plati između 65 i 70 miliona, a da će uz bonuse transfer koštati ukupno 75 miliona.


Odbio 90 miliona

Čuveni italijanski novinar Fabricio Romano juče nešto posle podneva otkrio je na Tviteru da se sad samo čeka da "stara dama" do kraja dana pošalje zvaničnu ponudu i da posao bude sklopljen do ponoći ili najkasnije danas.

Foto: Tanjug/AP

 



Vlahovićev transfer u Juventus je udarna sportska vest u Italiji. To i nije nikakvo čudo, imajući u vidu da će ovo biti ubedljivo najskuplji zimski transfer u istoriji Serije A. Dosadašnji rekorder bio je Lukas Paketa, koji je u januaru 2019. prešao iz Flamenga u Milan za 38,4 miliona evra. Takođe, Vlahović je i najskuplje plaćeni igrač na svetu u ovom prelaznom roku, a iza njega je Feran Tores, kojeg je Barselona dovela iz Mančester sitija za 55 miliona evra.

Italijanski mediji prenose da će srpski napadač u Torinu zarađivati sedam miliona evra po sezoni u naredne četiri godine. Takav ugovor učiniće ga jednim od najbolje plaćenih igrača u Seriji A, a biće i među vodećim srpskim fudbalerima po godišnjoj zaradi.

 

 

TOP 10 TRANSFERA SRPSKIH IGRAČA


1. Dušan Vlahović Fiorentina - Juventus 75.000.000E
2. Luka Jović Ajntraht - Real Madrid 63.000.000E
3. Nemanja Matić Čelsi - Mančester junajted 44.700.000E
4. Lazar Marković Benfika - Liverpul 25.000.000E
5. Nemanja Matić Benfika - Čelsi 25.000.000E
6. Savo Milošević Saragosa - Parma 25.000.000E
7. Aleksandar Mitrović Njukasl - Fulam 24.700.000E
8. Aleksandar Kolarov Lacio - Mančester siti 23.860.000E
9. Luka Jović Benfika - Ajntraht 22.340.000E
10. Nikola Maksimović Torino - Napoli 21.000.000E


Napadač "ljubičastih" sve vreme bio je izričito za prelazak u Juventus. Italijanski mediji tvrde da je Vlahović bez razmišljanja odbio ponude Arsenala, Totenhema i najveću od svih - ponudu Njukasla "tešku" čak 90 miliona evra.

Menadžerima 18 miliona evra!


Menadžerska agencija koja vodi računa o karijeri Dušana Vlahovića zaradiće oko 18 miliona evra od posla sa Juventusom, tvrdi glavni urednik "Korijero delo sporta" Ivan Zazaroni.
On takođe naglašava da će ceo taj iznos isplatiti Juventus. Zazaroni, međutim, kao i veliki broj ljudi iz sveta fudbala u Italiji, smatra da su Vlahovićevi menadžeri bili prilično neozbiljni i nekorektni prethodnih dana i nedelja zbog loše komunikacije sa rukovodstvom Fiorentine.

Novinar lista "La nacione" Anđelo Đorđeti, koji tvrdi da je prvi saznao i objavio da Vlahović i njegovi menadžeri uopšte ne razmišljaju da produže ugovor sa Fiorentinom, sada je istakao da su se svi najveći evropski klubovi raspitivali za našeg internacionalaca.

- Mančester siti, Liverpul, Mančester junajted, Bajern, Real, Barselona i PSŽ raspitivali su se za Vlahovića, ali Arsenal je pre nekoliko dana jedini poslao konkretnu ponudu od 70 miliona. Najveći šok za upravu Fiorentine usledio je krajem prošle nedelje, kad je iz Vlahovićevog okruženja, ne znam da li konkretno od menadžera, stigla poruka da Dušan želi samo u Juventus. E, to je okrenulo čitavu priču naglavačke, jer je Juventus zaista bio poslednji na listi klubova kojima je Fiorentina bila spremna da proda Srbina - ispričao je Đorđeti.

Psihički jak kao stena

Italijanski novinar, koji redovno prati dešavanja u Fiorentini, odgovorio je i na pitanje hoće li Vlahović uspeti da se nosi s pritiskom koji će ga sad pratiti u Torinu.

- On je vanzemaljac! To je dečko koji je prošle godine dao isto golova koliko i Ronaldo. Otkako ga je bivši trener Prandeli postavio za startera u Fiorentini, Vlahović je sve vreme nosio tim na svojim ramenima. Psihički će da izdrži svaki pritisak, smem da se kladim na to - konstatovao je Đorđeti.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Spajić se dodvorava ovoj svetskoj sili! Evo zašto Crna Gora glasa za rezoluciju o genocidu u Srebrenici
Politika

Spajić se dodvorava ovoj svetskoj sili! Evo zašto Crna Gora glasa za rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Istoričar Bogdan Živković sa Balkanološkog instituta SANU ocenio je da danas da će Crna Gora glasati za Rezoluciju o Srebrenici na Generalnoj skupštini UN zato što je ta zemlja pod velikim pritiskom SAD, zato što u mnogo čemu nema suverenitet i zato što crnogorski premijer Milojko Spajić želi podršku najmoćnije svetske sile u nastojanjima da postane prvi čovek Crne Gore.

20.05.2024

20:09

Uspešno održan deseti jubilarni "Beogradski Manifest": Više od 30 opština predstavilo svoju turističku ponudu pred predstojeću sezonu (FOTO)
Društvo

Uspešno održan deseti jubilarni "Beogradski Manifest": Više od 30 opština predstavilo svoju turističku ponudu pred predstojeću sezonu (FOTO)

Posetioci su imali prilike da istraže razne programske sadržaje festivala koji su predstaviljeni u šest tematskih celina, a drugog festivalskoog dana su svi prisutni imali prilike da uživaju u posebnom doživljaju koji je donela nesvakidašnja izložba old tajmera u okviru koje je predstavljeno preko 70 umetničkih dela auto industrije. Među njima se našao i jedan stogodišnjak iz 1924. godine.

20.05.2024

19:00

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana! (VIDEO)
Live TV

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana! (VIDEO)

Dogodila se pogibija Ibrahima Raisija, bivšeg predsednika Irana. On je uveo neke nepopularne mere u Iranu, zategao odnose sa nekim zapadnim zemljama i govorio je da ni jedna američka administracija ne funkcioniše dobro. Putin se oglasio lično i rekao da će Moskva učiniti sve što može da pomogne oko istrage. U emisiji "Info dan" govorili su politikolog Nikola Jović i istoričar Saša Adamović.

20.05.2024

17:30

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu! (VIDEO)
Live TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu! (VIDEO)

Najnovija vest stigla je iz južne srpske pokrajine. Policija je ušla u ekspozituru Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici. Kolona oklopnih vozila kreće se ka Leposaviću. U emisiji "Info dan" gost je bio Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji koji je govorio o neprestanim napadima na Srbe od strane Vlade Aljbina Kurtija, ali i o potencijalnom donošenju sramne rezolucije o Srebrenici.

20.05.2024

16:20

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija