• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

01.02.2022

14:00

LAZETIĆI SU FENOMEN! Marko sa 18 godina u Milanu, krenuo je stopama stričeva Žarka i Nikole! EVO U ČEMU JE TAJNA!

Starsportphoto©

Fudbal

LAZETIĆI SU FENOMEN! Marko sa 18 godina u Milanu, krenuo je stopama stričeva Žarka i Nikole! EVO U ČEMU JE TAJNA!

Podeli vest

Prezime Lazetić je poznato u svetu fudbala. Braća Nikola i Žarko su imali sjajne karijere, ostali su u fudbalu, pa nije potrebno pitati se kako je Marko Lazetić sa tek napunjenih 18 godina novi fudbaler Milana

Bilo bi čudno da je drugačije. Geni su čudo, posebno sportski, deda i otac su bili odbojkaši, a Marko je krenuo stopama stričeva Nikole i Žarka. 

Mogao je Marko sigurno da bude i doktor, da je hteo, ali je predodređen da gospodari fudbalskim ternima. Sa 16 godina i deset meseci treći je igrač na listi najmlađih Zvezdinih debitanata, a Milan ga je, čim je napunio 18 godina, zaključao do 2026. godine.

Stičevi, Nikola i Žarko ne sumnjaju u uspeh, jasno, imao se na koga ugledati. Nikola je nosio dres Zvezde, Lacija, Fenerbahčea, Đenove, Torona... Žarko je otišao na drugu stranu Topčiderskog brda, potom bio i trener u Partizanu, a danas šef stručnog štaba TSC-a i bez sumnje trener pred kojim je budućnost. 

Nema navijača u Srbiji tokom poslednjih dana koji se ne pita o čemu se radi, šta je s tim Lazetićima? Dvara brata i bratanac su fenomeni, u čemu je tajna?

- U čemu je tajna? - nasmejao se Žarko, pa nastavio:

Foto: Starsportphoto

Marko Lazetić

Ufff ko će to znati. Svi smo u sportu od malih nogu. Pokojni otac i najstariji brat Markov otac igrali su na Kosovu odbojku, pa smo i mi od malih nogu bili upućeni na sport. Svi smo dok smo bili klinci trenirali odbojku, a posle smo prešli na fudbal - kaže Žarko za Informer.rs.

Naravno, talenat je važan, ali trener TSC ističe kako su Lazetići dosegli vrhunski nivo.

- Pored toga što smo po genima talentovani za sport, najvažniji su rad i posvećenost. To je ključ svega i kod Marka, koji je na početku, i kod nas. Nikola je imao bolju fudbalsku karijeru, ja malo slabiju, ali u rangu sa onim koliko smo bili talentovani. Posvećenost je ta koja nas je dovela do toga da pričamo o ovome.

Foto: Starsportphoto

Dejan Stanković i Žarko Lazetić

Sport je uvek bio deo porodice Lazetić.

- Vaspitani smo tako da je sport uvek bio deo nas. Bilo je i takvo vreme, u malom gradu na Kosovu, negde smo možda podsvesno videli izlaz iz toga. U tom vreme bio si osuđen na sebe i svoj rad. Ključna stvar pored talenta je po meni posvećenost. To smo poneli iz kuće, upornost, neodustajanje i težnja ka najvišim ciljevima. Počeli smo uz oca i starijeg brata da treniramo odbojku, ali smo voleli fudbal i od 11. godine krenuli i ostali u fudbalu, Nikola kao funkcioner kao kao trener. 

Foto: Starsportphoto

Nikola Lazetić

Ne želi Žarko da bilo ko preuzme zasluge za Markov uspeh.

- Uvek smo tu za Marka, kao stričevi, podrška, neko ko može da mu da savet iz iskustva. Ali, on je već sam svoj čovek. Imao je koga da gleda dok je bio mali, to je možda uticalo, ali on je  najzaslužniji za sve što je uradio, za fenomenalan početak, nadamo se svi uspešne karijere. Uradio je veliku stvar što je otišao u Milan, ali to je tek početak. Velika je prilika pre svega pred njim. Siguran sam da će uspeti sa svojim karakterom, glad da poobedi i bude najbolji... To je pokazivao i dok je bio mali - istakao je Žarko Lazetić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)
Politika

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)

Tradicionalna manifestacija za decu „Vaskršnje čarolije“ održana je ovog vikenda u Topčiderskom parku ispred Konaka kneza Miloša gde se okupio veliki broj dece koja su zajedno sa predstavnicima opštinskog rukovodstva uživala u vaskršnjem programu u organizaciji Opštine Savski venac.

05.05.2024

23:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija