• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.01.2022

16:00

HOĆE LI MARKO NADMAŠITI STRICA NIKOLU!? Lazetići imaju DUGU tradiciju u SERIJI A!

printscreen

Fudbal

HOĆE LI MARKO NADMAŠITI STRICA NIKOLU!? Lazetići imaju DUGU tradiciju u SERIJI A!

Podeli vest

Talentovani srpski fudbaler Marko Lazetić zvanično je zadružio opremu Milana i tako nastavio porodičnu tradiciju u Seriji A

Važio je Marko Lazetić za najvećeg talenta u omladinskoj školi Crvene zvezde, a partije koje je pružao u prvom timu naterale su čelnike Milana da odvoje 5.000.000 evra za njegov transfer i dovedu ga na San Siro. 

Lazetić je na dan potpisivanja ugovora tek napunio 18. godina, a njegov odlazak u Seriju A predstavlja nastavak porodične tradicije budući da je njegov stric Nikola Lazetić ostavio dubok trag u italijanskom fudbalu. 

Foto: Starsportphoto

Nikola Lazetić je tokom 15 godina duge karijere promenio nekoliko klubova u Italiji, a sa mnogo uspeha branio je boje Koma, Verone, Lacija, Sijene, Đenove, Livorna i na kraju Torina. Najbolji utisak ostavio je u sezoni 2003/04 kada je nastupao za Sijenu. On je tada na 31 utakmici postigao dva gola. 

Bivši srpski reprezentativac je u Italiju stigao 1. jula iz Fenerbačea. Turski klub je bez obeštećenja pustio Nikolu Lazetića u Komo, ali se ofanzivac posle samo dva meseca preselio u Veronu. Na polusezoni, Lacio je otkupio njegov ugovor od Koma, a godinu dana kasnije prosledio na pozajmicu u Sijenu. 

Dobre igre u crno-belom dresu preporučile seu ga Đenovi, a 2005. godine prelazi u Livorno. Sa mnogo uspeha je Nikola Lazetić nastupao ne Armando Pičiju, te je Torino u transferu teškom 720.000 evra otkupio njegov ugovor i doveo ga među Bikove. 

Naravno, Nikola i Marko igraju na različitim pozicijama, ali je utisak da bi, ako je nešto povukao na strica novi napadač Milana mogao ozbiljno da se pronađe u Seriji A. 

Nikola Lazetić je u karijeri u Seriji A nastupio 106 puta, postigao je dva gola i asistirao tri puta. Najmanje je šanse dobijau u dresu Lacija (igrao svega pet puta, odnosno, 239 minuta), a najviše je bio cenjen upravo u Sijeni za koju je odigrao i najviše mečeva. 

Foto: Public

Nastupao je Lazetić "senior" i u Seriji B. U dresu Torina sakupio je 14 utakmica, u dresu Đenove 39, dakle ukupno 53 meča u drugom rangu italijanskog fudbala. Postigao je svega jedan go i to protiv Venecije 10.6.2004. godine u pobedi Grifona 5:2. 

U Kupu Italije Lazetić je nastupao 15 puta, ali nije uspeo da postigne gol, a ni upiše asistenciju. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

NATO u panici! Američki nuklearni kišobran ugrožen novim Putinovim planom! Pitanje trenutka kada će se sve srušiti kao kula od karata! (VIDEO)
Live TV

NATO u panici! Američki nuklearni kišobran ugrožen novim Putinovim planom! Pitanje trenutka kada će se sve srušiti kao kula od karata! (VIDEO)

Takozvano Kosovo postalo pridruženi član parlamentarne skupštine NATO-a. Mađarska jedina glasala protiv. Ruska vojska oslobodila je još dva mesta. Makron u Nemačkoj posle 24 godine. Ujedinjenje nacije upozoravaju: Gaza je pakao na zemlji. U emisiji "Rat uživo" na sve ove teme govorili su pukovnik Stevica Karapadžin, Aleksandar Lukić iz Instituta za političke studije, a uživo preko vajber uključenja javio se i novinar i narodni poslanik Milovan Drecun.

27.05.2024

19:57

Zapad hoće da Srbija uđe u sukob sa zemljama koje nisu priznale nezavisno KiM! Nikada nećemo dočekati svetsku pravdu? (VIDEO)
Live TV

Zapad hoće da Srbija uđe u sukob sa zemljama koje nisu priznale nezavisno KiM! Nikada nećemo dočekati svetsku pravdu? (VIDEO)

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da je način na koji je Hrvatska kosponzorirala donošenje Rezolucije o Srebrenici bio protiv ustava. Po njegovim rečima, on bi u svakom slučaju ovu rezoluciju podržao, ali je to učinjeno njemu iza leđa. O donošenju sramne Rezolucije o Srebrenici u "Info danu" govorili su analitičar, prof. dr Stevica Deđanski i Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu. Uživo u program javio se Jugoslav Nikolić, predsednik stanara Nušićeve br. 6 u Beogradu gde je doživeo incident sa predstavnicima opozicije.

27.05.2024

18:03

Sramna rezolucija je samo papir! Svet pamti ko se služi bombama, a ko zakonom! (VIDEO)
Live TV

Sramna rezolucija je samo papir! Svet pamti ko se služi bombama, a ko zakonom! (VIDEO)

Nedavno glasanje o Rezoluciji u Srebrenici bilo je vrlo tesno. Ako se saberu oni koji su bili uzdržani, brojke idu u drugom smeru. Predsednik Vučić postavio je pitanje kome je potrebna ova rezolucija i zašto o njoj govorimo baš sada, međutim, odgovore nije dobio. Na ovu temu u emisiji "Info dan" govorili su Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji i Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji.

27.05.2024

16:50

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!
Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!

"Međugeneracijska solidarnost kroz likovnu koloniju" u organizaciji Udruženja građana "Teofilos", pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, okupila je u Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male Pčelice" veliki broj ostvarenih umetnika ali i onih budućih, učenike kragujevačkih osnovnih škola i talentovanih korisnika Zavoda.

27.05.2024

19:07