• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.02.2022

23:56

OGLASIO SE SUDIJSKI EKSPERT! Pričao o nedosuđenom penalu za Partizan i isključenju Zdjelara

Starsportphoto

Fudbal

OGLASIO SE SUDIJSKI EKSPERT! Pričao o nedosuđenom penalu za Partizan i isključenju Zdjelara

Podeli vest

Sudijski ekspert i nekadašnji međunarodni arbitar Zdravko Jokić pričao je o suđenju na 166. "večitom derbiju"

Na stadionu "Rajko Mitić" je Crvena zvezda savladala Partizan rezultatom 2:0, a kako to obično biva, osim golova i šansi, meč su obeležile i neke sudijske odluke koje je doneo Srđan Jovanović.

Prva se odvila u 59. minutu kada je Strahinja Eraković igrao rukom u svom kaznenom prostoru posle kornera Partizana, ali Jovanović nije pokazao na belu tačku.

Srđan je bio u dobroj poziciji, ne može ta situacija da se tumači kao namera. Lopta je iznenada odskočila od zemlje prema ruci Erakovića. Prirodan položaj ruke koji prati kretanje tela. Nikako nije bila namera igrača da udari loptu rukom, već je ona pogodila njega - rekao je Jokić gostujuči na televiziji "Arena sport".

Potom je prokomentarisao i drugi žuti karton, odnosno iskuljučenje Saše Zdjelara u završnici utakmice.

U pitanju je bezobziran start Zdjelara. Bila je brzina, ali se ne vodi računa o protivniku. Pravila kažu da igrač prilikom starta mora da vodi računa o dobrobiti protivnika i da vodi računa koje posledice mogu da budu za protivnika. Mislim da je i ta odluka bila u redu.

Na kraju je pohvalno govorio o Srđanu Jovanoviću.

Govorili smo o Srđanu i njegovom uspehu, o proboju u elitnu kategoriju. Večeras smo imali priliku da gledamo kako se vodi utakmica. Kažnjavao je šta treba, puštao je prednosti kad treba, a sve to ne bi mogao da nema znanje i autoritet. Mnogo mu je pomoglo što ima rejting u Evropi, pa igrači imaju poverenje u njega. Nije bio previše autoritativan, nije se nametao, vodio je utakmicu iz drugog plana, ali je usmeravao igru u pravom smeru. Teže je suditi naš derbi nego neku evropsku utakmicu. Treba istaći i pomoćnike, koji su posao odradili gotovo bez greške - zaključio je Jokić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
veljke

pre 2 godine

On je bas poznat kao vrlo "korektan" komentator kad komentarise Zvezdine sporne situacije. Dokazao se do sada ne brojeno puta. Kaze "nije igrao namerno rukom"???????? pa da lipostoji toloko lud fudbaler da igra namerno rukom i to u 16tercu. "Bravo za komentar"

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija