• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.02.2022

16:00 >> 20:00

KATAI "MAGIKO" REŠIO 166. VEČITI DERBI! Zvezda SRUŠILA Partizan i ZAKUVALA šampionsku trku! (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto©

Fudbal

KATAI "MAGIKO" REŠIO 166. VEČITI DERBI! Zvezda SRUŠILA Partizan i ZAKUVALA šampionsku trku! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Partizan sa 2:0 (2:0) u 166. večitom derbiju

Iako su mnogi očekivali da bi 166. večiti derbi mogao da reši pitanje šampionske titule, od toga neće biti ništa! Tek će da "gori" na svim superligaškim terenima budući da je Crvena zvezda sa 2:0 savladala Partizan i tako došla na samo minus dva u odnosu na najvećeg rivala. 

Ogroman pritisak bio je na leđima izabranika Dejana Stankovića budući da je pobeda bila jedina opcija. Izašli su crveno-beli ofanzivno od samog starta i na kraju zasluženo slavili u 166. sudaru dva najtrofejnija srpska kluba!

Furiozno je Crvena zvezda otvorila utakmicu, odmah su Mirko Ivanić i Aleksandar Katai pokazali zašto su se u Humskoj najviše pribojavali njih dvojice. Ipak, nema sumnje da je prebacivanje Aleksandra Kataija na desnu stranu bilo svojevrsno taktičko iznenađenje Dejana Stankovića. 

Foto: Starsportphoto

Crveno-beli su bili daleko bolji rival tokom prvi 15 minuta, ali je prvu pravu priliku imao Partizan. Kvinsi Menig je iskoristio grešku Gelora Kange, pobegao svojim čuvarima. Nije Holanđanin uspeo da zahvati loptu kako je planirao i bio je to lak posao za Milana Borjana. 

Ponovo se Zvezda oslobodila pritiska Partizana, prvobitno je u 28. minutu Aleksandar Dragović glavom šutirao ka golu Partizana posle slobodnog udarca Aleksandra Kataija. Svemu je prethodio oštar start Saše Zdjelara koji je zaustavio Mirka Ivanića u kontri. Samo 60 sekundi kasnije, mreža Aleksandra Popovića se po prvi put zatresla. 

Milan Rodić je ubacio loptu u srce kaznenog prostora, Aleksandar Katai je bio najviši u skoku, pokušao glavom, ali je Popović sjajno reagovao. Ipak, golman Partizana nije uspeo da izbije loptu već je ona pala u peterac gde je spremno čekao Ohi Omoidžuanfo i zakucao u mrežu za delirijum na Marakani. 

Uzavrela je, nakon Ohijevog gola, atmosfera i na tribinama i na terenu. Partizan je ekspresno uzvratio preko Miloša Jojića, potom i Bibrasa Natha, ali bez prevelike opasnosti po Milana Borjana. Taman kada je delovalo da su crno-beli uspostavili kontrolu na terenu, usledio je brutalan odgovor Zvezde. 

Prvo je Aleksandar Katai pobegao čuvarima, izašao sam pred Popovića, ali je njegov lob otišao malo preko gola. Potom je svoj udarac oprobao i Gelor Kanga, a "treća sreća" dogodila se u 43. minutu. Ponovo je loše reagovala odbrana Partizana, lopta se odbila od noge Saše Zdjelara i "sela" na volej Kataiju. Bio je to lak plen za Zvezdinu "desetku" - 2:0!

Senku na dobru fudbalsku predstavu u prvom poluvremenu bacila je "tuča" rezervnih igrača. Prednjačio je Milan Lola Smiljanić, situacija se nije smirivala ni tokom odmora, ali su se tenzije spustile pred početak drugog dela igre. Odmah je Aleksandar Stanojević napravio trostruku izmenu, na teren poslao Marka Jevtovića, Marka Živkovića i Lazara Markovića. Urodilo je to plodom budući da su crno-beli u prvih deset minuta drugog dela igre bili konkretniji nego tokom prvih 45!

Iako su crno-beli bili bolji rival u drugom poluvremenu, najbolju šansu imao je Mirko Ivanić. Ofanzivac Zvezde proturio je loptu kroz noge Marku Živkoviću, šutirao iz nezgodne pozicije, a Aleksandar Popović je uz dosta problema uspeo da zaustavi njegov udarac. 

Dodatni problem za Partizan predstavlja i crveni karton koji je u finišu meča zaradio Saša Zdjelar nakon što je drugi put skrivio faul u opasnoj zoni. Bio je to kraj nadanja crno-belih, a Zvezda je u preostalih desetak minuta rutinski odradila posao i vratila se u šampionsku trku! 

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN  2:0 (2:0)

Strelci: Ohi 29, Katai 43

Stadion "Rajko Mitić", Beograd   Sudija: Jovanović Srđan

Crvena zvezda: Borjan - Pićini, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Srnić - Kanga, Ivanić, Katai - Ohi
Trener: Dejan Stanković

Partizan: Popović - Urošević, Vujačić, Saničanin, Miletić - Zdjelar, Jojić - Menig, Natho, Jović - Rikardo
Trener: Aleksandar Stanojević 

Tok meča

Drugo poluvreme:

92. minut - VELIKA ŠANSA! Mogao je Ivanić da stavi tačku na ovaj meč, ali je Popović zaustavio njegov udarac u situaciji "jedan na jedan"!

90. minut - Igraće se još četiri minuta na Marakani!

87. minut - CRVENI KARTON! Oštar start Saše Zdjelara u opasnoj zoni, pokazuje Jovanović kapitenu Partizana put u svlačionicu! 

83. minut - Dobra šansa za crveno-bele, ubacio je Gelor Kanga loptu posle kornera, nezgodan zadatak za Popovića, ali uspeva Partizanov golman da raščisti!

80. minut - Ohi i Katai završili su svoje učešće na ovom meču, a na terenu su Milan Pavkov i El Fardu Ben!

Foto: Starsportphoto

77. minut - Poslednja izmena za Aleksandra Stanojevića, umesto Rikarda Gomeša na terenu je Marko Milovanović. 

75. minut - Korner za Crvenu zvezdu i nova opasnost pred golom Partizana, Pankov je pokušao sa desetak metara, ali je lopta otišla tačno u Popovića!

73. minut - Nova promena u sastavu Partizana, na terenu je Filip Holender, a utakmicu je završio Miloš Jojoć!

71. minut - VELIKA ŠANSA! Pokušao je Siniša Saničanin nakon kornera da matira Milana Borjana, ali lopta odlazi daleko preko gola, ostaje 2:0!

69. minut - Povredio se Aleksandar Dragović nakon što je sjajno startovao ispred Nemanje Jovića!

65. minut - Pokušao je Slobodan Urošević iz slobodnog udarca, ali pogađa samo živi zid!

62. minut - VELIKA ŠANSA! Umalo Zvezda da postigle i treći gol! Mirko Ivanić je proturio loptu kroz noge Marko Živkoviću, opalio po lopti, ali je Popović, uz dosta problema, zaustavio njegov udarac! 

Foto: Starsportphoto©

60. minut - Gužva u kaznenom prostoru Crvene zvezde posle lošeg ispucavanja Mirka Ivanića. Lopta se odbila o zemlju, pogodila Erakovića u ruku, ali materijala za penal nema, smatra VAR soba, ali i Srđan Jovanović. 

57. minut - Žestok sudar Milana Rodića i Marka Jevtovića. Čini se da bek Zvezde neće biti u stanju da nastavi meč budući da je dobio nezgodan udarac u glavu!

54. minut - Izuzetan start Partizana! Sada je Saša Zdjelar oprobao svoj udarac sa preko dvadeset metara, lopta je samo prozujala pored stative Borjanovog gola - 2:0!

51. minut - Ofanziva Partizana na startu drugog poluvremena, Marko Živković je pokušao da uposli Rikarda, ali je Rodić dobro reagovao. 

48. minut - ŽUTI KARTON! Tek što je Marko Jevtović ušao na teren, odmah oštar start nad Gelorom Kangom, morao je Jovanović odmah da mu pokaže javnu opomenu!

Foto: Starsportphoto©

46. minut - Trostruka izmena u sastavu Partizana, umesto Nemanje Miletića, Bibrasa Natha i Kvinsija Meniga, na terenu su Marko Jevtović, Lazar Marković i Marko Živković. 

46. minut - Počinje drugo poluvreme! Sa centra kreću izabranici Dejana Stankovića! 

Prvo poluvreme: 

46. minut - Kraj prvog poluvremena! Crvena zvezda ima ogromnu prednost - 2:0!

45. minut - Nemile scene nakon drugog gola Crvene zvezde. Uletele su klupe oba tima na teren, došlo je do koškanja nakon faula Saše Zdjelara nad Gelorom Kangom!

43. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Zvezda vodi sa 2:0, strelac je Aleksandar Katai! Ponovo je odbijena lopta stigla do fudbalera Crvene zvezde u kaznenom prostoru crno-belih, a desetka crveno-belih zakucava loptu u mrežu Aleksandra Popovića!

41. minut - VELIKA ŠANSA! Naivno je Nemanja Jović faulirao Milana Rodića. Slobodan udarac izveo je Gelor Kanga, a lopta je prozujala pored gola!

39. minut - Novi korner za Partizan, Miloš Jojić je ponovo namestio loptu u ugao, ali još jedan slab centaršut. Bez posla za Milana Borjana. 

Foto: Starsportphoto©

36. minut - VELIKA ŠANSA! Rasplamsala se borba nakon gola Crvene zvezde. Partizan je pripretio dva puta, ali odmah odgovor na drugoj strani. Katai je ponovo pobegao svojim čuvarima, izašao sam pred Popovića, pokušao da ga lobuje. Ipak, lopta odlazi tik preko gola, ostaje 0:0!

35. minut - Nova opasnost pred golom Crvene zvezde, Bibras Natho je posle prekida poslao loptu u kazneni prostor, ali je ona preskočila sve "skakače" Partizana!

34. minut - ŽUTI KARTON! Još jedan karton za crno-bele, "požuteo" je Miloš Jojić!

32. minut - ŽUTI KARTON! Javna opmena za Slavoljuba Srnića. 

32. minut - Dobra reakcija Partizana nakon primljenog gola, pokušao je Natho da pronađe Miloša Jojića. Ipak, pobegla je lopta bivšem reprezentativcu Srbije koji je nakon toga oštro startovao na Aleksandru Dragoviću!

29. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Vodi Crvena zvezda, strelac je Ohi Omoidžuanfo. Milan Rodić je pronašao Katai u srcu kaznenog prostora, pokušao je vezista crveno-belih, ali je njegov udarac zaustavio je Popović.  Ipak, nije mladi golman Partizana mogao da uhvati loptu već je odbio na peterac gde je spremno čekao Ohi i zakucao u mrežu - 1:0!

28. minut - Dobro je Aleksandar Katai ubacio loptu posle prekida, stigao je do nje Aleksandar Dragović, ipak, bio je to lak plen za Aleksandra Popovića!

27. minut - ŽUTI KARTON! Pobegao je Mirko Ivanić Saši Zdjelaru, stigao do kaznenog prostora, te je kapiten Partizana morao da sruši Zvezdinog ofanzivca sa leža. Pokazuje Srđan Jovanović i prvu javnu opomenu na 166. večitom derbiju! 

26. minut - Opsada Partizanovog gola! Gotovo minut je trajala akcija Crvene zvezde nakon kornera, pokušao je Ivanić, potom i Eraković, ali od svega samo novi korner za domaće!

23. minut - Pokušao je Aleksandar Katai da dođe do lopte pored Saše Zdjelara, ali je tom prilikom skrivio faul. Dobro je prošao Katai budući da je bio izuzetno oštar, ali je Jovanović i njemu oprostio prvi start.

19. minut - VELIKA ŠANSA! Pobegao je Kvinsi Menig nakon greške Gelora Kange koji je "kao na tacni" poslužio Rikarda Gomeša. Ipak, Milan Borjan zaustavlja udarac Holanđanina - 0:0!

Foto: Starsportphoto©

16. minut - Uspeli su fudbaleri Partizana da uspore ritam nakon furioznog starta, fokusirani su crno-beli na duge lopte kojima traže Rikarda Gomeša, ali Dragović i Eraković za sada uspevaju da se izbore sa golgeterom. 

13. minut - Oštar start Saše Zdjelara na Geloru Kangi, nagazio je kapiten Partizana vezistu crveno-belih. Skočili su sa Zvezdine klupe, ali je Srđan Jovanović uputio samo usmenu opomenu Zdjelaru. 

11. minut - Spetljao se Nemanja Miletić u opasnoj zoni, stigao je Mirko Ivanić do lopte, ali ispravlja bek Partizana svoju grešku. Totalna ofanziva crveno-belih na startu meča.

7. minut - VELIKA ŠANSA! Odlično su sarađivali Aleksandar Katai i Milan Rodić na levom boku, prošao je bek crveno-belih poslao sjajnu loptu u srce kaznenog prostora, ali ispred Ohija kupi  Aleksandar Popović! 

Foto: Starsportphoto©

6. minut - Izbacio je Bibras Natho pas iza leđa Zvezdine odbrane, stigao je Kvinsi Menig prvi do lopte i iznudio prvi korner za crno-bele. Miloš Jojić je ubacio loptu na glavu Nemanji Miletići, lopta odlazi pored gola. 

4. minut - Prva ozbiljnija akcija crveno-belih! Povukao je Mirko Ivanić loptu sa centra, izbacio lako iz igre Bibrasa Natha. Bio je nesebičan Ivanić i proigrao Gelora Kangu, ali je Igor Vujačić blokirao njegov udarac. Ostaje 0:0, ali početak na Marakani obećava!

2. minut - Tek što je počela utakmica Aleksandar Katai je već pobegao Siniši Saničaninu. Pokušao je povremeni reprezentativac Srbije iz mrtvog ugla da savlada Aleksandra Popovića, ipak, njegov udarac otišao je daleko preko gola!

1. minut - Sudija Srđan Jovanović označio je početak 166. večitog derbija! Sa centra su krenuli fudbaleri Partizana koji će braniti gol ispod južne tribine!

Milan Borjan je dobio pravo da bira i izabrao je da Zvezda u drugom poluvremenu, kako to tradicija nalaže, napada na Sever. Dakle, prvi napad na meču za Partizan!

 

17:48 - Kako javlja naš novinar sa lica mesta, fudbaleri Partizana uputili su se ka svlačionici nakon zagrevanja, ali ih je podno severne tribine dočekala salva uvreda i topovskih udara! Nimalo naivne scene neposredno pre utakmice!

17:43 - Bivši kapiten Crvene zvezde Dušan Anđelković je ispred Marakane izneo očekivanja pred 166. večiti derbi. 

- Derbi odlučuje svaka sitnica, nadam se da to mogu da budu Ivanić i Katai. Dobar potez i prekid mogu da okrenu derbi. Posle dugo vremena Zvezda ulazi u derbi sa minusom, nadam se ofanzivnoj igri - Dušan Anđelković.

17:38 - Nema sumnje da bi svoje mesto u startnoj postavi pronašao Lazar Marković, ali "bonus" pravilo nateralo je Aleksandra Stanojevića da u vatru baci Nemanju Jovića. Sa druge strane to je Strahinja Eraković. 

Od opcija za nastavak meča crveno-beli imaju golmana Miloša Gordića, štopera Andriju Đurića, veziste Nemanju Motiku i Nikolu Stankovića. Na klupi crno-belih su Samed Baždar, Marko Milovanović i Nikola Terzić, sva trojica ofanzivnih karakteristika. 

17:30 - Jug je dobrano popunjen, čini se da više nema mesta za navijače Partizana. 

17:24 - Partizan tražio promenu protokola zbog antidoping testiranja! Opširnije OVDE!

17:16 - Ogromna gužva ispred Marakane, očekuje se da će na tribinama biti preko 45 hiljada navijača!

Foto: Informer

16:57 - Dejan Stanković napravio je jednu promenu u odnosu na očekivan sastav, a svoje mesto među prvih 11 našao je Slavoljub Srnić. Sa druge strane, Aleksandar Stanojević izveo je očekivan tim. 

16:48 - Trener Crvene zvezde Dejan Stanković govorio je za TV Arena sport neposredno pred početak večitog derbija. 

- Mi kod kuće uvek napadamo. Tako smo uvek igrali, znamo kako se brani Marakana, naša kuća. Derbi nosi svoje čari, imali smo pet-šest dana da spremimo utakmicu. Uz pomoć navijača, siguran sam da ćemo biti pravi - rekao je Dejan Stanković. 

Istakao je trener Zvezde da se nada da će tim pobediti, a ne pojedinac. 

- Nadam se da će u prvi plan iskočiti tim. Moraju biti kao jedno, u svakoj sekundi. Detalji koje smo spremali, pozicije i odnos. Ne treba da odustanemo od ideja i ambicije, kakav god rezultat bio. Očekujem tvrdu, taktičku, pravu momačku utakmicu. Zajedno sa 35 hiljada navijača možemo sve - istakao je trener crveno-belih. 

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Crvene zvezde imaju pet bodova manje od crno-belih, a Stanković veruje da njegov tim može do pobede i povratka u šampionsku trku. 

- Velika je prednost! Prošle godine su oni na minus devet verovali da će ih pobeda vratiti u igru. Zašto i mi na minus pet ne bi imali isti stav - podvukao je Stanković. 

16:40 - Gost TV Arena sport po dolasku na Marakanu bio je Aleksandar Stanojević, strateg crno-belih. 

- Mir je trenutno, tenzija raste neposredno pred zagrevanje, utakmicu. Karte su prodate, spektakl će biti. Nadam se da će biti fer i dobra utakmica. Nek pobedi bolji. Spremni smo. Videćemo na terenu kako će biti - rekao je Stanojević. 

16:34 - Košarkaški klub poželeo je sreću fudbalskoj sekciji Crvene zvezde pred 166. večiti derbi. Podsećamo, i crveno-beli košarkaši će večeras na teren budući da od 21 čas dočekuju Fenerbahče. 

 

 

16:21 - Pravdu na 166. večitom derbiju deliće Srđan Jovanović, najbolje rangirani srpski sudija. Ipak, ovo će za naslednika Milorada Mažića biti tek drugi prvenstveni derbi, vodio je i jedan u Kupu Srbije. 

16:10 - Situacija u Beogradu bila je mirna do pre desetak minuta kada je korteo navijača Partizana krenuo put Marakane. Žandarmerija je bila u pripravnosti i pravovremeno reagovala kako bi sprečila nerede u okolini stadiona. 

Foto: Informer

16:07 - Zvaničnih postava još uvek nema, ipak, postoje najave u kojim sastavima bi Crvena zvezda i Partizan mogli da izađu. 

Sastav Crvene zveze pogledajte - OVDE!

Sastav Partizana pogledajte - OVDE!

16:03 - Nekoliko sati pre meča objavljeno je da je kapacitet Marakane za ovu utakmicu popunjen! Dakle, nema dileme da nas očekuje paklena atmosfera na najvećem srpskom stadionu!

16:00 - Dobro došli na lajv prenos 166. večitog derbija između Crvene zvezde i Partizana! Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pancevac

pre 2 godine

Onog Miletica ne bi stavio ni u beton ligu, svi golovi sa njegove strane, najgori je bio!

Dača

pre 2 godine

Magiko je sudija koji nije sirao cist penal za Partizan

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija