• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.04.2022

12:07

KO POBEDI MOŽE DA STAVI ŠAMPANJAC U KIBLU! Piksijev pomoćnik pred finale na Marakani: Da li je Zvezda bolja? Možda je samo...

Starsportphoto

Fudbal

KO POBEDI MOŽE DA STAVI ŠAMPANJAC U KIBLU! Piksijev pomoćnik pred finale na Marakani: Da li je Zvezda bolja? Možda je samo...

Podeli vest

Pred 167. veči derbi (subota, 18.00, Arena 1), mnogo toga je na strani Crvene zvezde, koja ima dva boda prednosti, pa u slučaju pobede protiv Partizana već može da stavi šampionski šampanjac u kiblu

Ljubinko Drulović u razgovoru za Informer ističe da očekuje agresivniji i energičniji Partizan, dok napominje da bi individualni kvalitet tima Dejana Stankovića mogao da ima presudnu ulogu u večitom derbiju.

- To je utakmica za titulu, ko pobedi ima velike šanse da bude šampion. Zvezda ima prednost od dva boda i u boljoj je situaciji od Partizana, ali ko pobedi ne vidim gde bi mogao da izgubi bodove do kraja prvenstve. Psihološki će ekipe koja trijumfuje u derbiju da se "digne", možda do kraja pobedi sve utakmice - kazao je za naš portal Ljubinko Drulović, pomoćnih selektora Srbije Dragana Stojkovića.

Očekuje nakadađnji as Partizana da će puleni Aleksandra Stabojevića biti mnogo agresivniji nego u minulom derbiju. 

- Partizan prošli put nije pokazao koliko zaista vredi, jer je tada imao i utakmicu u Evropi. I mene interesuje da li će biti totalno drugačiji nego tada, kada su pre derbiji igrali protiv Čeha. Zvezda je bila mnogo svežija u fizičkom smislu. Sada očekuje drugačiji Partizan, agresivniji, spremniji da odgovori na najbolji način. Možda su tada su bili malo umorni, a Zvezda je zasluženo pobedila, bila je bolja.

Foto: Starsportphoto©

 

Zvezda je maksimalna ovog proleća, na stadionu Rajko Mitić u prvenstvenim duelima primila je samo jedan gol. Ali, forma retko u derbiju ima glavnu ulogu.

- Ekipe se dobro poznaju, nema velikih tajni. Ima mnogo detalja koji mogu da odluče. U derbiju ne znači da će pobediti ekipa koja je u boljoj formi. Za svakog igrača je velika inspiracija da igra ovakvu utakmicu. To je finale! Partizan, ako želi da bude šampion, mora da pokaže da želi da pobedi. Mislim da će to biti utakmica da se igrači iskažu na najbolji način. Ovo je možda i najznačajnija utakmica u sezoni - kazao je Drulović, a potom se osvrnuo na detalje koji bi mogli da budu presudni.

Foto: Starsportphoto

Ljubinko Drulović očekuje agresivniji Partizan

- Partizan ima Rikadra, Lazara Markovića, Natha, koji je kreativan, videćemo kako je fizički... S druge strane Zvezda ima Kataija, Ivanivića, koji su izuzetno kvalitetni pre svega sa loptom. To su igrači koji prave razliku u ekipi Zvezde, koja ima  dosta opcija, u ofanzivnom deli Ohija, Pavkova , Bena... Mnogo kvalitenih igrača imaju crveno-beli, za naše uslove su odlični. Možda Partizanu fale neke opcije, ali ima igrača s jedne i druge strane, koji, ako budu imali svoj dan, ako budu inspirisani, mogu da budu izuzetno važni za ekipe.

Foto: Starsportphoto©

 

Zvezda imao mogao fudbalera čiji individuelni kvalitet može da odluči.

- Individuelni kalitet je jedan od najvažnijih stvari, donosi prevagu. Zvezda je pokaza da ga ima. U kretivnosti, u zadnjih 30 metara, tu su Ivanić, Katai, prave razliku. Fudbal jeste timska igra, ali individualoni kvalitet je mnogo važan, odlučuje u mnogim situacijama. Sviđa mi se kako igraju, Katai i Ivanić su tokom sezone bili Zvezdini klučni igrači što se ofanzivnog dela tiče.

Iako je Zvezda lider, sa dva boda prednosti, ne misli Drulović da je bolja od Partizana.

- Partizan možda nije iskoristio zimsku pijacu da se pojača možda na nekim pozicijama. Ne znam šta je razlog. Zvezda možda ima samo bolje opcije u svim linijama tima, ne samo naše fudbalere, nego i strance. Ima bolja rešenja na nekim mestima. To je stvar strategije svakog kluba. Partizan nije iskoristio priliku da dovede nekog igrača koji bi mogao odmah da igra i pravi razliku.   

Foto: printscreen

 

Ne usuđuje se Drulović da prognozira večiti derbi.

- Teško je prognozirati. Zvezda je pošteno dobila prošli derbi, ali sad je nova prioča. Partizan je svestan da ako pobedi vraća se u borbu za titulu, ako izgubi praktično gubi titulu. Biće utakmica mnogo agresivnija i tvrđa, nego prethodna. Partizan će ući maksimalno motivisan, energičan, da bi poporavio utisak sa prošlog derbija. Svesni su jedni i drugi da je to utakmica koja im nogo mnogo, pa će možda biti i malo oprezniji. Imamo sve uslove za dobru utakmicu, imamo dve odlične fudbalske ekipe, kao i sudijsku. Videćemo koji će detalji prevagnuti. Važan je i odnos u ovakim utakmicama. U derbiju se obično pojavi neki igrač, derbi uvek izrodi nekog heroja. Videćemo ko će biti ovog puta.

Sudije su mesecima u centru pažnje, Zvezda nije želela Srđana Jovanovića.

- Imamo našeg najboljeg sudiju, koji je fantastično sudio u prošlom derbiju. Imamo sve uslove da i sutra bude tako, pon stadion, inspiracija za bilo koga. Svi imaju uslove da se ponašaju kako treba, da daju maksimum, da igraju pošteno, sportski, pa ko bude bolji, neka pobedi. Sudija neće biti problem sigurno. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)
KONTROLNI TORANJ ODMAH OBAVEŠTEN

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)

Teretni avion kompanije Boing "FedEx Airlines" sleteo je u sredu na aerodrom u Istanbulu bez raspoređenog prednjeg stajnog trapa (deo aviona preko koga se on oslanja na podlogu, pri stajanju, poletanju, sletanju i vožnji po zemlji) i uspeo da ostane na pisti, saopštilo je tursko ministarstvo saobraćaja, dodajući da nema žrtava.

08.05.2024

12:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05