• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.07.2022

20:52

RADNIČKI SE NAOŠTRIO ZA GZIRU! Sivić pravi VELIKE promene! Evo šta misli o Piksijevom potezu!

Starsportphoto

Fudbal

RADNIČKI SE NAOŠTRIO ZA GZIRU! Sivić pravi VELIKE promene! Evo šta misli o Piksijevom potezu!

Podeli vest

Fudbaleri niškog Radničkog u četvrtak dočekuju maltešku Gziru, u revanš utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija

Trener Nišlija Tomislav Sivić isključuje svaku vrstu iznenađenja i najavljuje pobedu svojih izabranika.

- Nema opravdanja i izgovora, moramo da pobedimo i sva odgovornost je na meni. Imamo obavezu prema srpskom fudbalu, gradu Nišu i tradiciji Radničkog da prođemo u naredno kolo - samouveren je Sivić pred revanš.

Superligaš prihvata ulogu favorita i prednosti popunjenog "Čaira".

- Protivnik je ozbiljan, međutim, to sve ne sme da se dovede u pitanje da li smo bolji, što treba da pokažemo u direktnom duelu, pored svih naših problema sa kojima se srećemo od samog početka rada. No, ono na šta ne možemo da učestvujemo, moramo da nadjačamo. Ponavljam, pobeda je jedina opcija.

Najveći problem Radničkom predstavlja učinak u zadnjoj liniji. Defanzivci iz meča u meč prave kardinalne greške, što je i dovelo do remija protiv Partizana i Gzire u prvoj utakmici. Obzirom da je Milan Savić povređen, trener Radničkog je najavljio promene u timu, kao i da će se Bojan Mlađović, koji je skrivio tri penala na dve utakmice, preseliti na klupu.

- Mlađović neće igrati. A što se golmana tiče, ja moram da se priviknem na novonastalu situaciju da se na svakoj utakmici svira po neki penal protiv nas, pa da stavim golmana koji bolje brani penale. Dujmović je prošle sezone to dobro radio, pa će on braniti, da proba da odbrani penal, ako ga bude - kaže Sivić i dodaje:

Foto: Starsportphoto

fudbaleri Radničkog slave gol na Malti

- Činjenica je da od samog početka priprema tražimo pojačanja u odbrani. U potrazio smo sve vreme za dva štopera, sutra nam neće igrati povređeni Savić, ograće jedan koga smo doveli, drugi treba da stigne ovih dana. Levi bek je stigao pre neki dan (Stojanović prim.aut.) nema pravo nastupa.

Nije se libio iskusni stručnjak da, poput duela protiv Partizana, najavi tim za Gziru.

- Ja nemam nikad taj problem, mada znam da to nije vrlina, posebno u našem poslu. Iskrenost, koga još to interesuje? Ja sam ove nedelje probao neke varijante, sutra nam treba igrač na postavljenu odbranu koji može jedan na jedan da razbije taj bunker. Juče smo probali nešto, nisam bio zadovoljan. Imamo i drugu varijantu, moram da preuzmem maksimalnu odgovornmost, za prolaz u sledeće kolo moram da pronađem tim. Biće promena, neke su uslovljene zdarvstvenom situacijom, baš zato i ne mogu da izdiktiram ceo tim. Neki su roviti, čekam da vidim kako će izgurati poslednji trening. Braniće Dujmović, u poslednjoj liniji igraće Aksentijević, Tolordava, Jovičić i Maka Gaku, ispred njih Pejović. U navalnoj trojci, Petrov će igrati levo, Jovanović desno, a Štulić u špicu. Za preostala dva mesta u veznom redu imamo četiri kandidata.

Utakmici na "Čairu" prisustvovaće i selektor Orlova Dragan Stojković Piksi, u društvu direktora reprezentacije Srbije Stevana Stojanovića.

Foto: Starsportphoto

 

- Njegov dolazak je motiv za sve nas. Sjajan gest selektora, na čemu sam mu zahvalan. U pravom trenutku je odrabao da nam pruži podršku, to nam je motiv do neba.

Otkrio je trener superligaša da li su igrači Radničkog vežbali penale, ukoliko do njih dođe.

- Ne! Želimo da pitanje prolaska dalje rešimo što je moguće pre. I taj zadatak ne sme doći u pitanje - istakao je Tomislav Sivić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!
Društvo

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje osigurava na penzijsko i invalidsko osiguranje sva lica koja su po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju obavezno osigurana i koja su se uključila u ovo osiguranje, bez obzira na to da li su u pitanju zaposleni, osiguranici samostalnih delatnosti ili poljoprivrednici.

30.04.2024

17:23

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija