• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.10.2022

07:16

SRBIJAAAA! Šou Zvezde i Partizana u Evropi, prvi put ovo vidimo na UEFA listi!

Starsportphoto

Fudbal

SRBIJAAAA! Šou Zvezde i Partizana u Evropi, prvi put ovo vidimo na UEFA listi!

Podeli vest

Sjajan četvrtak za srpski fudbal! Fudbaleri Crvene zvezde deklasirali su Ferencvaroš (4:1) u Ligi Evrope, dok je Partizan dobio Keln u Nemačkoj (1:0)

Slavlje večitih rivala doneo je srpskom koeficijentu na UEFA  rang listi  jedan bod (1.000), pa je Srbija trenutno sigurna na 11. mestu. Pobeda u grupnoj fazi bilo nekog evropskog kupa donosi dva boda, a remi jedan. Zvezda i Partizan su u četvrtak stigli do četiri boda, ali se on deli sa brojem naših klubova koji su počeli takmičenje, donosno četiri.

Srbija drži 11. mesto

Pred početak trećeg kola takmičenja u Ligi Evrope i Ligi konferencije Srbija je imala 29.375 bodova, a sada prvi put ima preko 30.000 - 30.375 bodova. Naši konkurenata, Austrijanci i Belgijanci koji su iznad nas, nisu imali bolji učinak ove nedelje. Nisu dobre vesti bile samo pobede naših klubova, nego i porazi rivala na UEFA listi. Norvežani, Česi i Švajcarci imaju sedam klubova koji se takmiče, a samo je jedan uspeo da ostvari pobedu - Molde. Uvećali smo prednost u odnosu na Čehe i Švajcarce za ceo bod!

 

 

Norvežani koji su 12. i imaju 28.250 bodova, Česi su 13. sa 27.550, dok su na 14. poziciji Švajcarci sa 27.425. Ispred Srbije na desetom mestu je Austrija sa 32.600, Belgija je deveta sa 34.000, a osma Škotska ima 35.800. NIje sada daleko ni deseto mesto, pošto se Srbija primakla desetoplasiranoj Austriji (32.600).

Direktno u Ligu šampiona

 

Srbija iduće godine  ima dva mesta u Ligi šampiona, najverovatnije jedno direktno u grupi. Tako neće biti samo u slučaju da šampion Evrope iz tekuće sezone kroz domaću ligu ne uspe da obezbedi plasman u elitu. Odbrana 11. pozicije mogla da nam donese isti takav status i za sezonu 2024/25, ali Zvezda i Partizan moraju da nižu pobede.

Što se tiče klupskog koeficijenta,  Partizan je odbranio dva i po boda i na generalnoj tabeli povećao lični saldo za 1,50. Crno-beli su sada 71. na UEFA listi.

Crvenoj zvezdi potreban je makar remi Mađarskoj kako bi odbranila tri boda u Ligi Evrope, a do kraja takmičenja imala bi šansu dodatno da popravi klupski koeficijent. Zvezda trenutno deli 34. mesto sa Sportingom.

 

Foto: printscreen

 

 

Foto: printscreen

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20