• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.10.2022

19:30

PETRIĆEV DIPLOMSKI U KELNU! Gol Markovića doneo Partizanu PRVI TRIJUMF u LK! Crno-beli ponovo u trci za EVROPSKO PROLEĆE! (VIDEO)

Tanjug

Partizan

PETRIĆEV DIPLOMSKI U KELNU! Gol Markovića doneo Partizanu PRVI TRIJUMF u LK! Crno-beli ponovo u trci za EVROPSKO PROLEĆE! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana pobedili su Keln na Rajnenergi stadionu rezultatom 1:0 (1:0) u 3. kolu Lige konferencija, golom Svetozara Markovića

Junački su izabranici Gordana Petrića ušli u meč sa Jarčevima, stavivši od prvog sudijskog zvižduka da se neće uplašiti velikog favorita.

Iako je Keln prvi zapretio u 6. minutu, kada je Urošević morao da reaguje, Parni valjak je stigao do vođstva u 180 sekundi kasnije.

Slobodan udarac izveo je Bibras Natho, ubacivši u kazneni prostor, lopta je došla na nekih osam metara od gola Švabea, usledio je nebeski skok Svetozara Markovića, koji je crno-belima doneo vođstvo i šokirao domaćina – 0:1.

Trgao se Keln posle toga i krenuo da pritiska Petrićev tim. Najbolju šansu za izjednačenje nije iskoristio Adamijan u 22. minutu, čiji je udarac glavom, posle centaršuta Šindlera, završio na prečki već savladanog Aleksandra Popovića.

Samo sedam minuta kasnije i pokušaj Hajnca je išao u okvir Partizanovog golmana, međutim, Popović je bio na mestu i pokupio loptu.

Foto: Tanjug

Bibras Natho jedan od najboljih pojedinaca u timu Partizana

Nije Partizan spustio gard. Nastavio je na atake domaćina da odgovara istim načinom, pa je u samom finišu prvog poluvremena, nakon šuta Uroševića lopta se odbila do Dijabatea, usledio je udarac reprezentativca Malija, ali nije imao sreće i pogodio je prečku.

Od starta drugog poluvremena, Keln je krenuo na sve ili ništa. Ređala su se uzbuđenja pred golmanom Popovićem, ali je defanzivni bedem sa uspehom odgovarao na opasne nalete Jarčeva.

KELN-PARTIZAN 0:1 (0:1)

STADION: Rajnenergi. SUDIJA: Bengočea de Burgos (Španija). STRELAC: Marković 9. Žuti karton: Natho (Partizan).

KELN: Švebe – Šindler, Soldo, Kilijan, Pedersen (62. Hektor) – Martel – Huseinbašić (62. Maina), Duda (70. Tiges), Kajnc (62. Ljubičić) – Adamjan, Dic (70. Ut). Klupa: Urbig, Šmic, Hibers, Ljubičić, Ut, Hektor, Tiges, Škiri, Maina, Švirten, Smajić, Strauh.

PARTIZAN: Popović – Filipović, Marković, Vujačić, Urošević (87. Šehović) – Dijabate, Traore, Natho, Menig (67. Andrade) – Rikardo, Pavlović (75. Lutovac). Klupa: Lukač, Stevanović, Ilić, Saničanin, Andrade, Šehović, Baždar, M. Živković, Terzić, Pantić, Jović, Lutovac.

 

Standings provided by Sofascore

 

Sa druge strane, ni Partizan nije ostao dužan! Zicere Meniga i Andrije Pavlovića dobro će upamtiti Jarčevi. Najpre je Holanđanin tukao u okvir gola, a čuvar mreže Kelna sjajno odbranio, da bi isto učionio i posle udarca bivšeg napadača Kopenhagena, kada je tukao iz okreta u 65. minutu.

Pokušao je Štefan Baumgart sa svih pet izmena da probudi svoje fudbalere. Poslednjih 20 minuta igralo se često na polovini crno-belih, Keln je konstantno pritiskao i atakovao ka Popoviću, međutim, Parni valjak se znalački branio i odbranio. Za prvi trijumf ove jeseni u Ligi konferencija.

Žaliće Partizan i za još jednim „zicerom“ Patrika Andradea, koga je u sudijskoj nadoknadi spojio Rikardo Gomeš, kada su svi videli novi gol za Petrićeve izabranike vezista crno-belih je uspeo da „pogodi“ golmana Švebea.

Na kraju, zasluženo slavlje Partizana u Kelnu, kojim su crno-beli ponovo u trci za osvajanje jedno od prva dva mesta.

TOK MEČA

DRUGO POLUVREME

GOTOVO JE!!!! Partizan je pobedio Keln u Nemačkoj rezultatom 1:0!!!!

90+4. minut - Ponovo centrira Ljubičić, ali Popović brani.

90+2. minut - Umalo kaznu da izrekne Ljubičić, austrijski internacionalac je šutirao iz dobre pozicije preko gola.

90+1. minut - Auuuuuu kakav zicer za Andradea, spojio ga je sa golom Rikardom, ali je vezista Partizana dozvolio Švebeu da mu odbrani šut iz izgledne pozicije!!!! Mogao je Parni valjak na 2:0.

Foto: Tanjug

 

90. minut - Prvi žuti karton za Natha. Igraće se još sedam minuta nadoknade.

87. minut - Urošević predaje kapitensku traku Nathu i napušta teren, dok se pomoć ukazuje Vujačiću. Vođu crno-belih menja Zlatan Šehović.

86. minut - Bliži se kraj meča na Rajnenergi stadionu, Petrićevi izabranici odolevaju pred konstantnim napadima bundesligaša.

84. minut - Iako se Slobodan Urošević povredio u prethodnom napadu Kelna, kapiten Partizana nije želeo da bude zamenjen.

83. minut - Nezgodan centaršut Šindlera, završio je nepreciznim udarcem igrača Kelna pored gola.

82. minut - Preti i Partizan, rezervista Lutovac je iskosa pokušao šutem, jako ali neprecizno.

81. minut - Adamjan je pokušao iz okreta u šesnaestercu, ponovo je loše zahvatio loptu po sreću Partizana i Popović je lako pokupio istu.

Foto: Tanjug

 

78. minut - Zadobio je golman crno-belih povredu posle jedne intervencije, Tiges ga je faulirao i morala je da mu se ukaže lekarska pomoć.

76. minut - Andrade je napravio problem Partizanu, bespotrebno je izgubio loptu, a Hektor iz dobre šanse šutirao u Popovića.

75. minut - Petrić osvežava tim, Andrija Pavlović izlazi, a ulazi Aleksandar Lutovac. 

70. minut - Ponovo menja Baumgart, teren napušta Dic umesto njega ulazi Tiges, dok je Dudu zamenio Mark Ut.

67. minut - Sprema se izmena u Partizanu, Menig se povredio i napušta teren, ulazi Patrik Andrade.

64. minut - Nova sjajna odbrana Švebea, sada posle udarca Andrije Pavlovića iz okreta, neverovatno šta je skinuo golman Kelna.

Foto: Tanjug

 

63. minut - FENOMENALANA PRILIKA za Partizan! Menig je bio u šesnaestercu i sjajno šutirao, lopta je išla u gol, a Švebe se izvio koliko je dug i sprečio da lopta sigurnu ne uđe u mrežu.

62. minut - Kao što smo najavili tri izmene Baumgarta, Kajnca je zamenio Ljubičić, Pedersena Hektor, a umesto Huseinbašića ušao Maina.

61. minut - Auuuuu kakva prilika za Slobodana Uroševića!!! Posle šuta svog kapitena, tražili su crno-beli penal, ali je Španac odmahnuo rukom.

60. minut - Adamjan je sjajno uposlio Dudu, a slovački reprezentativac tukao u spoljni deo mreže, nova dobra šansa za Keln.

Foto: Tanjug

Rikardo Gomeš i Kilijan u duelu

59. minut - Natho je oduzeo loptu i izbacio Rikarda u kontru, ipak, napadača Partizana sustigao je Soldo i oduzeo mu loptu.

58. minut - Sprema trener Kelna Štefan Baumgart trostruku izmenu, nezadovoljan stanjem na terenu.

55. minut - Aut za domaćina izveo je Pedersen, međutim, nema prolaza kroz odbranu crno-belih.

53. minut - Ponovo su Nemci bili u napadu, mirisalo je na pretnju, ali se Florijan Kajnc zakucao u Natha i napravio prekršaj u napadu.

52. minut - Pokušao je Pedersen, intervenisao Natho, a onda je udarac jednog igrača Kelna otišao daleko pored gola.

Foto: Tanjug

trener Kelna Štefan Baumgart

51. minut - Šindler je bio u šesnaestercu, pao posle duela sa Vujačićem je i tražio penal, a publika negodovala zvižducima. Sudija De Burgos je samo odmahnuo rukom. Posle toga je zapretio i Hajnc, nema prolaza pored Aleksandra Filipovića.

50. minut - Centaršut Dude nije imao efekta, ponovo je otišla lopta u gol aut, ali Jarčevi sve više pritiskaju Partizan.

48. minut - Menig je bio na polovini Kelna, izgubio je loptu. Nemci su iznudili aut.

47. minut - Ovaj je izveo Hajnc, bez opasnosti po Aleksandra Popovića.

46. minut - Korner je izveo Keln, lopta je išla na prvu stativu, ali se Partizan odbranio, da bi u nastavku akcije pokušao Duda, međutim, crno-beli su izbacili loptu ponovo u korner.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Uskoro počinje drugi deo, igrači izlaze na teren.

45. minut - Rikardo je imao poslednji šut u prvom poluvremenu, završen je prvi deo meča, Keln - Partizan 0:1.

I navijači crno-belih imaju svoj šou u Kelnu.

Foto: Tanjug

 

44. minut - Adamjan je pokušao atraktivno makazicama, ali je bio u ofsajdu i Popoviću je pripala lopta. 

43. minut - Keln je imao korner koji je završen bezuspešno, a sada će izvesti i peti udarac iz ugla.

42. minut - Posle novog kornera za Petrićev tim, Natho je šutirao glavom preko gola.

41. minut - AUUU!!!! Stativa za Partizan!!! Posle kornera Natha, Nemci su se kratko odbranili, Urošević je šutirao, lopta došla do Dijabatea, a posle njegovog udarca zatresla se prečka!

40. minut - Dva igrača Kelna bila su tu, Kilijan je glavom intervenisao, ali je opet korner za Parni valjak.

39. minut - Prvi korner za Partizan izvodi ga Natho.

37. minut - Dic je bio u naletu, ali ga je Svetozar Marković rutinski zaustavio i izbacio loptu na protivničku polovinu. Na velikim iskušenjima je odbrana crno-belih, koja uspešno odoleva.

35. minut - Na drugoj strani crno-beli su imali kontranapad Pavlović i Rikardo su morali bolje da odigraju, međutim, zaustavila ih je odbrana Kelna.

33. minut - Novi korner za Jarčeve. Prošla je opasnost za Partizan.

31. minut - Još jedna sjajna šansa Kelna za izjednačenje. Pedersen je centrirao, a Dic sa nekoliko metara pokušao udarcem glavom, Popović je ponovo zablistao i sačuvao crno-bele.

Foto: Tanjug

 

30. minut - Rikardo je primio odlično loptu od Natha, malo je bio sebičan, nije hteo da asistira slobodnim igračima, odlučio se za udarac, ali je očajno to uradio.

29. minut - Šut Hajnca u okvir gola, Aleksandar Popović je bio na mestu i sigurno bez problema uhvatio njegov pokušaj.

27. minut - Keln ne odustaje od napada, sada je Duda bio u šesnaestercu Partizana, pogrešio je u dodavanju i odbranili su se crno-beli.

24. minut - Ponovo preti Adamjan, ali je loše centrirao i Popović će vratiti loptu u igru.

22. minut - Kakva šansa za Keln! Ubačena lopta Šindlera, a Adamjan je pokušao glavom, lopta je udarila u prečku, Popović je već bio savladan, a lopta otišla u gol-aut. 

20. minut - Prva opasnost pred golom crno-belih, Adamjan je bio pred šesnaestercem, ali nije zahvatio loptu kako je želeo i tukao je traljavo daleko pored gola.

19. minut - Pedersen je rukama vukao Dijabatea, slobodan udarac za Partizan, Natho je centrirao, ali je odbrana Kelna odbila do Uroševića, čiji je novi ubačaj završio neprecizno.

17. minut - Keln nastavlja po starom, drži loptu i čeka svoju šansu. Sada je posle novog centaršuta, Igor Vujačić intervensiao glavomn i sprečio domaćina da stvori šansu.

Foto: Tanjug

Igor Vujačić uspešno zaustavlja napade Kelna

12. minut - Oštar centaršut izboksovao je Popović.

11. minut - Prvi korner za Keln na meču.

9. minut - GOOOOL!!! Vodi Partizan, Svetozar Marković je strelac udarcem glavom posle ubačene lopte Natha!!!! Crno-beli imaju vođstvo od 1:0!

6. minut - Centaršut u kazneni prostor Partizana, Urošević sjajno interveniše i "čisti" potencijalnu opasnost ispred Popovića.

5. minut - Nema uzbuđenja, Keln drži loptu u nogama, ali na sredini terena.

Čak sedam promena napravio je trener Kelna Stefen Baumgart, u odnosu na meč sa Dortmundom koji su dobili minulog vikenda u Bundesligi.

1. minut - Utakmica je počela!

20.59 - Pre početka meča minut ćutanja za žrtve tragedije u Indoneziji.

20:58 - Utakmica uskoro počinje!

20:20 - Pravdu u večerašnjem meču deliće Španac Bengočea De Burgos, pomagaće mu sunarodnici Roberto de Palomar i Iker de Francisko.

19.45 - Podsetimo se šta je trener Gordan Petrić rekao pred duel sa Kelnom:

- Želeo bih da se i protiv Kelna nastavi sve isto kao i protiv Vojvodine. Mislim da su igrači spremni, odmorni, da znaju šta im ovaj meč nosi. Ovo je evropski izlog, za dosta igrača da se pokažu na ovako teškim utakmica, imamo tu malih problema što nemamo dva igrača na sredini terena, Mislim da su igrači spremni i da znaju šta ih očekuju, igramo protiv favorita u našoj grupi, koji je navikao na ovakve utakmice svake nedelje. Mi smo delimično navikli, ali oni su u prednosti što se tiče ovakvih mečeva - istakao je Petrić.

19.30 - Dobro veče i dobrodošli na lajv blog Informera, utakmice trećeg kola Lige konferencija, između Kelna i Partizana, koja se igra na Rajn Energi stadionu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17