• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.10.2022

20:00 >> 22:55

ISTORIJSKA BLAMAŽA JUVENTUSA! Vlahović NEMOĆAN, Stara dama ELIMINISANA iz Lige šampiona! Lajpcig režirao ČUDO protiv Reala! (VIDEO)

Tanjug/AP

Fudbal

ISTORIJSKA BLAMAŽA JUVENTUSA! Vlahović NEMOĆAN, Stara dama ELIMINISANA iz Lige šampiona! Lajpcig režirao ČUDO protiv Reala! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Juventusa poraženi su u petom kolu grupne faze Lige šampiona, a neuspeh protiv Benfike elimisao je Staru damu iz borbe za plasman u nokaut fazu elitnog takmičenja 4:3 (3:1)

Nedeljama se kuva otkaz Masimilijana Alegrija u Juventusu. Do toga nije došlo, makar ne do danas, ali ako Italijan ostane na klupi Stare dame posle blamaže na Lužu biće to pravo čudo. Torinski gigant je doživeo nezapamćen debakl u meču biti ili ne biti protiv Benfike, Orlovi su se poigrali Bjankonerima, potukli ih do nogu i eliminisali u grupnoj fazi Lige šampiona - 4:3. 

Košmarno je počela utakmica za Juventus. Posle samo 17. minuta kapitulirala je odbrana Stare dame. Benfika je kombinovala posle kornera, a Antonio Silva bio je najviši u skoku i pored Leonarda Bonućila lagano sproveo loptu iza leđa Vojčeka Ščensnog. 

Foto: Tanjug/AP

Ipak, Juventus je brzo reagovao i takođe posle kornera došao do izjednačenja. Dušan Vlahović se najbolje snašao u kaznenom prostoru, na drugoj stativi pokupio jedan "otpadak" i poravnao rezultat na Lužu. Radost gostiju mogla je da traje svega nekoliko minuta pre nego što je Huan Kvadrado častio Benfiku penalom. 

Kolumbijac je skrivio najstrožu kaznu koju je u gol pretvorio Žoao Mario, a samo tri minuta kasnije već je bilo 3:1 za Orlove. Vlahović je propustio veliku šansu na jednoj strani, sevnula je kontra posle koje je Ščensni ponovo morao da vadi loptu iz svoje mreže. 

Ništa bolje nije počelo ni drugo poluvreme budući da je tri minuta bilo potrebno Benfici da dotuče Juventus. Ponovo je užasno reagovao Leonardo Bonući, loptu mu je bez faula oduzeo Rafa Silva koji je istrčao sam pred Ščensnog i drugim golom na meču rešio pitanje pobednika. 

Foto: Tanjug/AP

Iako je Juventus preko Milika i Mekenija uspeo da ublaži poraz na Lužu, teško da će to sačuvati posao Masimilijanu Alegriju nakon užasne partije protiv Benfike...

U istoj grupi Pari Sen Žermen je rutinski savladao Makabi Haifu. Pitanje pobednika, ako je ikada i postavljano, bilo je rešeno već u prvom poluvremenu iako su Izraelci preko Abdulaje Sake uspeli matiraju domaćina. Ipak, fudbal se igrao Nejmaru, Mesiju i Mbapeu te je jasno zašto je Barakova četa doživela debakl - 7:2! 

Foto: Tanjug/AP

Veliko iznenađenje režirao je Lajpcig na svom terenu! Četa Marka Rozea savladala je Real Madrid sa 3:2, ali ni to nije osiguralo Bikovima plasman u narednu fazu takmičenja budući da na meču Seltika i Šahtjora nije bilo pobednika - 1:1. Ukrajinci će u poslednjem kolu protiv Lajpciga rešavati pitanje drugoplasiranog.

UŽIVO: 

Utorak
Dinamo (Z) - Milan  0:4 (0:1)
/Gabia 39, Leao 50, Žiru 60, Ljubičić 70ag/
Lajpcig - Real M.  3:2 (1:0)
/Gvardiol 13, Nkuku 18, Verner 82 - Vinisijus 44, Rodrigo 92p/
Seltik - Šahtjor  1:1 (1:0)
/Jokomakis 33 - Mudrik 55/
Dortmund - Man. siti  0:0
Benfika - Juventus  4:3 (1:1)
/Silva 17, Mario 33p, Silva R. 35, 50 - Vlahović 22, Milik 77, Mekeni 79/
PSŽ - Makabi (H) 7:2 (4:1)
/Mesi 19, 45, Mbape 32, 65, Nejmar 35, Goldberg 68ag, Soler 85 - Sek 38, 51/

Drugo poluvreme: 

93. minut - Utešan gol za Rodriga na gostovanju Real Madrida Lajpcigu! Brazilac je iznudio penal, potom ga izveo i ublažio poraz Blankosa protiv Bikova - 3:2!

87. minut - Stativa je spasila Juventus... Rafa Silva je pobegao kompletnoj odbrani Stare dame, ali je njegov udarac zaustavio okvir gola, italijanski tim još uvek ima teoretske šanse da preokrene rezultat i sačuva šanse za nokaut fazu - 4:3!

85. minut - Loto Pari Sen Žermena! Karlos Soler je nedavno ušao na teren i odmah matirao Makabi Haifu posle Mesijeve asistencije!

82. minut - GOOOOOOOOOOL! Uspeva Lajpcig da kazni previše otvorenu igru Real Madrida! Bikovi su povećali svoju prednost i na desetak minuta pre kraja imaju vođstvo od dva gola preko Tima Vernera - 3:1!

79. minut - GOOOOOOOOOL! Juventus postiže i drugi gol u kratkom roku! Stara dama se potpuno vratila u meč, sada je strelac Veston Mekeni - 4:3!

https://dubz4.com/uploaded/1666730257.mp4#t=0.1

77. minut - Kakva-takva nada za Juventus na Lužu! Arkadijuš Milik je uspeo da smanji zaostatak Stare dame, ali slaba je to uteha - 4:2!

72. minut - Još jedan autogol u Ligi šampiona! Rafael Leao je ponovo izmešao odbranu Dinamo Zagreba, pokušao da uposli Žirua, ali je loptu ka njemu presekao Ljubičić i ugurao je u sopstven gol - 0:4!

69. minut - Pobegao je Nejmar po strani, poslao sjajan pas u srce peterca Makabija, a Goldberg je ugurao loptu u svoju mrežu - 6:2!

65. minut - GOOOOOOOL! Puče petarda na meču Pari Sen Žermena i Makabija, Sveci su preko Kilijana Mbapea otkronili sve dileme oko pobednika - 5:2!

60. minut - Sve je gotovo na Maksimiru! Olivije Žiru je iskoristio najstrožu kaznu i postigao treći gol za Rosonere protiv Dinamo Zagreba! Milan hrabro grabi ka plasmanu u nokaut fazu Lige šampiona - 0:3!

Foto: Tanjug/AP

58. minut - PROMAŠEN PENAL! Imao je Rijad Marez šansu da donese prednost Mančester sitiju protiv Borusije Dortmund, ali je Alžirac užasno izveo najstrožu kaznu!

55. minut - Nerešeno je na Seltik Parku nakon maratonskog trka Mudrika, a potom i spektakularnog gola mladog Ukrajinca - 1:1!

52. minut - Smanjuje Makabi Haifa zaostatak na Parku Prinčeva! Abdulaje Sek je bio spreman na drugoj stativi posle kornera Izraelaca, Pjero je glavom prebacio loptu, a ofanzivac je "lobovao" Đanluiđija Donarumu - 4:2!

https://dubz4.com/uploaded/1666728650.mp4#t=0.1

51. minut - Milan duplira prednost na Maksimiru, a strelac je ko drugi do Rafael Leao. Portugalac je pokazao zašto je slovi za najboljeg igrača Serije A, defanzivci Dinama ništa nisu mogli da učine kada se Leao "sjurio" ka golu Modrih - 0:2!

50. minut - CRNO SE PIŠE JUVENTUSU... Staroj dami preti pravi debakl na Lužu, tek što je počelo drugo poluvreme, a Rafa Silva postiže svoj drugi gol na meču. Ponovo je Leandro Bonući užasno reagovao, dodao loptu do napadača domaćina koji iz ovakvih momenata ne greši - 4:1!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na svim utakmicama, a meč Pari Sen Žermena i Makabija "kasni" pet minuta u odnosu na ostale!

Prvo poluvreme: 

45. minut - Evo ga i drugi gol za Lionela Mesija protiv Makabi Haife! Ponovo je Argentinac pobegao odbrani gostiju i iskoristio dobro dodavanje Mbapea - 4:1!

44. minut - Smanjuje Vinisijus Žunior prednost RB Lajpciga u poslednjim mometima prvog poluvremena - 2:1!

Foto: Tanjug/AP

39. minut - GOOOOOL! Vodi Milan na Maksimiru! Sjajno je štoper gostiju Mateo Gabija reagovao posle Tonalijevog centaršuta i doneo prednost Rosonerima protiv Dinamo Zagreba - 0:1!

38. minut - Smanjuje Makabi prednost Pari Sen Žermena preko Abdulaje Seka, ali slaba je to uteha za Izraelce - 3:1!

35. minut - Sada se i Nejmar upisao od velike trojke, a Mesi mu je udelio asistenciju. Smeši se debakl Makabiju u Parizu - 3:0.

35. minut - HOROR JUVENTUSA! Kakva kazna za propuštenu priliku Vlahovića... Odmah na drugoj strani je sevnula kontra iz koje je Rafa Silva pogodio mrežu - 3:1!

https://streamin.me/v/c0b62f5b

33. minut - Vodi i Seltik koji dolazi do prednosti preko Jorgosa Jokmakisa - 1:0! Škoti su daleko bolji rival u prvom poluvremenu od Šahtjora. 

32. minut - Čini se da je već posle pola sata Pari Sen Žermen rešio pitanje pobednika na Parku Prinčeva. Prednost domaćih duplirao je Kilijan Mbape - 2:0!

28. minut - Benfika ponovo vodi... Užasno je reagovao Huan Kvadrado, Srđan Jovanović je dosudio najstrožu kaznu, a to je u gol pretvorio Žoao Mario - 2:1. 

22. minut - GOL! GOL! GOL! GOL! Juventus posle samo pet minuta vraća rezultat, a strelac je niko drugi do Dušan Vlahović! Sjajno se snašao srpski napadač posle gužve u kaznenom prostoru, pomoćni sudija poništio je njegov gol, ali je nakon VAR provere on priznat - 1:1!

20. minut - Lionel Mesi nije imao problema da odbitak sa nekih 10 metara, spoljnim delom stopala, pošalje sa leve strane u desni ugao. Pari Sen Žermen vodi protiv Makabija - 1:0!

19. minut - Lajpcig ima ogromnu prednost posle sjajnog gola Kristofera Nkukua! Francuz je posle nekoliko koraka opalio po lopti i o prečku pocepao mrežu Real Madrida - 2:0!

18. minut - GOOOOOOOOOOOL! Katastrofalan početak meča za Juventus na Lužu! Benfika je povela posle sjajne akcije Enca Fernandeza koju je u gol pretvorio Andre Silva - 1:0!

Foto: Tanjug/AP

13. minut - Real Madrid gubi u Lajpcigu posle sjajne reakcije Joška Gvardiola. Hrvatski štoper je iskoristio nepažnju Tiba Kurtoe i glavom iz peterca zakucao loptu u mrežu Blankosa - 1:0!

6. minut - Za sada bez uzbuđenja na stadionima širom Evrope. Najbolju šansu je imao Emil Forsberg u susretu RB Lajpciga i Real Madrida, ali je njegov udarac otišao pored gola koji čuva Tibo Kurtoa. 

1. minut - Utakmice su počele!

20.24 - Dušan Vlahović i Filip Kostić nalaze se u stratnoj postavi Juventusa za večerašnji meč. 

 

 

20.02 - Stara dama je u prethodnom kolu doživela šokantan poraz od Makabi Haife koji bi mogao da joj ugrozi plasman u narednu fazu takmičenja. Benfici je protiv "srpskog Juventusa" dovoljan i bod u slučaju da Pari Sen Žermen ostane neporažen protiv Izraelaca dok će četa Masimilijana Alegrija morati da krene na sve ili ništa. 

20:02 - Juventusu je protiv Benfike neophodna pobeda kako bi ostali u trci za plasman u narednu fazu Lige šampiona. U suprotnom, Orlovi bi zajedno sa Pari Sen Žermenom osigurali prva dva mesta, a Stara dama bi se u poslednjem kolu borila za Ligu Evrope. 

 

 

 

 

 

LIGA ŠAMPIONA

5. kolo

Utorak

Grupa E
Salcburg - Čelsi 18.45
Dinamo (Z) - Milan 21.00

 

Standings provided by Sofascore

 


Grupa F
Lajpcig - Real M. 21.00
Seltik - Šahtjor 21.00

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Grupa G
Sevilja - Kopenhagen 18.45
Dortmund - Man. siti 21.00

 

Standings provided by Sofascore

 


Grupa H
Benfika - Juventus 21.00
PSŽ - Makabi (H) 21.00

 

Standings provided by Sofascore

 


Sreda

Grupa A
Ajaks - Liverpul 21.00
Napoli - Rendžers 21.00

 

Standings provided by Sofascore

 


Grupa B
Klub Briž - Porto 18.45
Atletiko M. - Leverkuzen 21.00

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Grupa C
Inter - Plzenj 18.45
Barselona - Bajern 21.00

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Grupa D
Ajntraht - Marsej 21.00
Totenhem - Sporting 21.00

 

 

 

 

 

20:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmica petog kola Lige šampiona. Centralni događaj dana biće nam susret Benfike i Juventusa koji se igra na Lužu, ali sve detalje sa ostalih mečeva širom Evrope možete pratiti uz portal Informer.rs!

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Pogledajte snimak hapšenja pedofila: U stanovima im pronađeni pornografski snimci i još mnogo dokaza (VIDEO)
Hronika

Pogledajte snimak hapšenja pedofila: U stanovima im pronađeni pornografski snimci i još mnogo dokaza (VIDEO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, SBPOK, Uprave za tehniku i policijskih uprava u Smederevu, Pirotu, Šapcu, Leskovcu, Novom Pazaru, Vranju i Boru, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u akciji „Armagedon“, uhapsili su sedam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela prikazivanje, pribavljanje i posedovanje pornografskog materijala i iskorišćavanje maloletnog lica za pornografiju i polno uznemiravanje.

21.05.2024

13:49

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija