• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.11.2022

15:30 >> 16:08

VOLEO BIH DA NAS BRAZIL POTCENI! Milenković ZAGRMEO pred početak Mundijala! Poštujemo ih, ali se NE PLAŠIMO!

Predrag Milosavljević

Fudbal

VOLEO BIH DA NAS BRAZIL POTCENI! Milenković ZAGRMEO pred početak Mundijala! Poštujemo ih, ali se NE PLAŠIMO!

Podeli vest

Fudbaleri Srbije danas su imali novu konferenciju za medije uoči početka Mundijala, a novinarima se ispred kolektiva obratio štoper Nikola Milenković

Jasno je da Orlove očekuje pakleno težak zadatak na startu Svetskog prvenstva u Kataru budući da će selekcija Srbije koplja ukrstiti sa Brazilom. Karioke slove za prve favorite da osvoje Mundijal, a u Dohu su stigli predvođeni Nejmarom. 

Napadač Pari Sen Žermena će biti, bez sumnje, najveća opasnost po gol Srbije, a u direktnom duelu će ga čuvati Nikola Milenković. Ipak, štoper naše reprezentacije nema problem da igra protiv jednog od najboljih igrača današnjice. 

- Brazil ima sjajne igrače na svim pozicijama, a ne samo Nejmara, koji je vanserijski igrač. Imaju igrače na top niovu i u top klubovima. Brazil je favorit u grupi, ali i za osvajanje titule. Poštujemo ga, ali se ne plašimo. Verujemo u sebe kao što smo kroz cele kvalifikacije. Teren će dati sve odgovore. Mislim da ćemo svi biti pod pritiskom, ne samo ja. Brazil ima odlične igrače, svi moramo da budemo spremni na ono što nas očekuje. Da budemo svesni važosti prvog meča, zbog načina kako ćemo otvoriti prvenstvo. Svesni smo toga, ali spremni smo da se borimo - kazao je bio Milenković. 

Foto: Starsportphoto

Posle dugo vremena Srbija stiže na Mundijal u sjajnom raspoloženju unutar i oko reprezentacije. Mnogi veruju da bi Orlovi mogli da budu veliko iznenađenje u Kataru, a novinare je zanimalo da li se Brazil ovoga puta plaši Srbije. 

- Strah je možda prejaka reč, ali sigurno je da će nas poštovati. Lično bih voleo da nas potcene, ali ne verujem da će se to desiti - jasan je bio štoper Srbije. 

Brazilski portali puni su hvalospeva o Mitroviću i Vlahoviću, a Milenkovića ne čudi što napadački dvojac Srbije privlači najviše pažnje. 

- Kakav imamo kvalitet u napad, nije čudno što svi pričaju samo o njima. Imamo sjajne igrače, koji jednim potezom mogu svima da naprave problem. Ne osećamo se zbog toga potcenjeno, znamo da mi u odbrani moramo da budemo maksimalno spremni za zadatak protiv Brazila koji ima vanserijske igrače - poručio je štoper. 

Poslednjih dana se mnogo priča o dometima Orlova na Mundijalu, a Milenković je rešio da "spusti loptu". 

- Prvi cilj je prolazak grupe.Neće biti lako, moramo da damo maksimu, da idemo korak po korak. Želimo da narod učinimo ponosnim i srečnim. Svaki pojedinac daće sve od sebe da prođemo grupu. Mi moramo da budemo fokusirani na kono što je nama cilj, a ne da se obaziremo na priče sa strane. Ne treba ništa da nas remeti. Cilj je da protiv Brazila budemo što bolji, pa onda redom meč po meč - rekao je defanzivac Fiorentine. 

Brazil je bio rival Srbije i pre četiri godine u Rusiji. Tada su Karioke rutinski savladale našu reprezentaciju, ali se mnogo toga promenilo u prethodnom periodu. 

- Jesmo igrali poslednji put na SP i trebala nam je pobeda da bismo prošli iz grupe. Oni su sjajna ekipa, tad smo izgubili 2:0 i nije bilo prijatno. Sad je druga situacija, otvaranje SP, može sve da se desi. Verujemo da svojom orgnaizacijom, ambicijom, kvaitetom i igrom možemo da pomrsimo konce Brazilu i da taj prvi meč, koji će biti težak, odigramo kao čitave kvalifikacije. Biće teško, ali želimo povoljan rezultat - samouvereno je prokomentarisao Milenković, a potom je dodao da je sebi posle meča u Rusiji dao obećanje. 

Foto: Starsportphoto

- Nisam tada mnogo pričao sa njima na terenu, pa nemam anegdoti. Rekao sam sebi kada dođe sledeća prilika da ću dati sve od sebe da se ne ponovi isti rezultat. Drugo SP, napredovao sam u odnosu na 2018. u mnogim aspektima. Neverovatno iskustvo. Sad sam stariji, zreliji, psihološki sam napredovoa, fudbalski takođe. Sigurno je posebna emocija biti deo svega ovoga - podvukao je Milenković. 

UŽIVO: 

15:57 - Na prethodnom meču protiv Brazila Nikola Milenković je poražen. Ističe štoper Srbije da nije mnogo pričao sa rivalom, ali da je sebi dao obećanje. 

- Nisam tada mnogo pričao sa njima na terenu, pa nemam anegdoti. Rekao sam sebi kada dođe sledeća prilika da ću dati sve od sebe da se ne ponovi isti rezultat - podvukao je Milenković. 

Foto: Predrag Milosavljević

15:55 - Mundijal u Kataru specifičan je po tome što reprezentacije nisu imale standardne pripreme uoči dolaska na Svetsko prvenstvo. Ističu Lazović i Milenković da im vreme prolazi brzo budući da je utakmica sve bliže. 

- Sećam se kad sam bio na SP u Rusiji bile su duže pripreme nego sad i to je lep deo pre SP. Sad je sve to kraće, po mom mišljenju vreme leti i taj prvi meč je sve bliže. Ne prolazi nam sporo vreme, a slobodne trenutke provodimo u hotelu, igramo mafiju, gledamo utakmice... - rekao je Milenković, a nadovezao se Lazović. 

- Ni meni ne ide sporo vreme, jedva čekamo da počne naš meč. Sve se dešava brzo, tek što smo se okupili a prvenstvo je počelo. Imamo divnu atmosferu i to je nešto što utiče na naše igre. 

15:54 - Salgasni su Milenković i Lazović da je najveća snaga naše reprezentacije kolektiv i timsku duh. 

- Naša snaga je kolektiv. To smo mnogo puta pokazali i to što igramo ofanzivan fudbal. Nadam se da će to doneti rezultat. Na nama je da pokažemo na terenu da se borimo jedan za drugog i da dođemo do cilja, a to je prolazak grupe - jasan je Lazović. 

15:52 - Interesovalo je predstavnike medija da li našim reprezentativcima pitanja o finalu predstavljaju dodatni pritisak ili ih nerviraju. 

- Ne nerviram se zbog toga. Mi moramo da budemo fokusirani na kono što je nama cilj, a ne da se obaziremo na priče sa strane. Ne treba ništa da nas remeti. Cilj je da protiv Brazila budemo što bolji, pa onda redom meč po meč - otkriva Milenković. 

Lazović dodaje da niko iz taobra Srbije neće obećavati bilo šta, ali da mu imponuje što je posle dugo vremena nacija ponovo uz reprezentaciju. 

- Što se nas tiče, ne treba da obećavamo bilo šta, već da se foskuramo na teren. Navijači i javnost samo neka pričaju, meni to imponuje, jer se posle dugo vremna vratila vera u reprezentaciju. To je dobro. Fudbaleri nisu praivli velike rezultate za svoju zemlju pa se nadam da sad možemo daleko da doguramo. Uspeh je što smo uopšte tu, ali želimo da odigramo što bolje - iskren je bio Lazović. 

15:50 - Za Nikolu Milenkovića će Svetsko prvenstvo u Kataru biti drugo u karijeri dok je Darko Lazović debitant na najvećoj fudbalskoj smotri. 

- Čast mi je što sam u ovim godinama došao da debitujem na SP, jer je to san svakog dečaka. Samo pozitivne stvari mi se dešavaju i srećan sam. ŠTo se tiče pozicije, nije mi problem da igram i desno i levo...šta god selektor odluči. Mi smo tu da prihvatimo njegove zuahteve - rekao je Lazović, a potom se nadovezao Milenković. 

Foto: Starsportphoto

- Drugo SP, napredovao sam u odnosu na 2018. u mnogim aspektima. Neverovatno iskustvo. Sad sam stariji, zreliji, psihološki sam napredovoa, fudbalski takođe. Sigurno je posebna emocija biti deo svega ovoga. 

15:48 - Najviše pažnje brazilskim medijama privlače Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović dok se o ostatku tima mnogo manje priča, Milenković smatra da je to dodatan motiv za poslednju liniju naše reprezentacije. 

- Nije čudno, jer u napadu imamo sjane igrače i vrhuski kvalitet. Naši napadači mogu jednim potezom da reše meč. Mi u odbrnai se ne osećamo potcenjeno, znamo da moramo da budemo na visini zadatka, jer Brazil ima izvanredne igrače - kratko je dodao Milenković.

15:46 - Srbija i Brazil su se sastali u poslednjem kolu grupne faze na Mundijalu u Rusiji. Tada su Južnoamerikanci rutinski savladali našu reprezentaciju, ali se mnogo toga promenilo tokom prethodne četiri godine. 

- Jesmo igrali poslednji put na SP i trebala nam je pobeda da bismo prošli iz grupe. Oni su sjajna ekipa, tad smo izgubili 2:0 i nije bilo prijatno. Sad je druga situacija, otvaranje SP, može sve da se desi. Verujemo da svojom orgnaizacijom, ambicijom, kvaitetom i igrom možemo da pomrsimo konce Brazilu i da taj prvi meč, koji će biti težak, odigramo kao čitave kvalifikacije. Biće teško, ali želimo povoljan rezultat - samouvereno je prokomentarisao Milenković. 

Sa druge strane, Lazović ističe da je najveća snaga Karioka individualni kvalitet.

- Njima je individuači kvalitet izražen. Igraju ozibljne uloge u najboljim klubovima Evrope. Ali imaju i mane, a to ćemo pokušati da iskoristimo

15:44 - Prethodnih dana je su Orlovi pucali od samopouzdanja, mnogi veruju i u to da Srbije može da se uključi u borbu za titulu, ali su Lazović i Milenković rešili da spuste loptu. 

- Prvi cilj je prolazak grupe.Neće biti lako, moramo da damo maksimu, da idemo korak po korak. Želimo da narod učinimo ponosnim i srečnim. Svaki pojedinac daće sve od sebe da prođemo grupu - objasnio je Milenković, a potom se nadovezao Darko Lazović. 

 Ne treba se opterećivati i davati neka velika obećanja. Verujemo u sebe u svoj kvalitet i da idemo putem koji smo krenuli sa Piksijem. Prvi i osnovvni cilj da prođemo grupiu. Za početak da mislimo na Brazil i kako da već tu uzmemo bodove - dodao je bek Verone i srpske reprezentacije. 

15:41 - Interesovalo je prisutne novinare zbog čega se Brazil za Mundijal spremao u Italiji i da li će se ovoga puta Karioke plašiti Srbije. 

- Ne znam zašto su se spremali u Italiji, nemam taj odgovor. Strah je možda prejaka reč, ali sigurno je da će nas poštovati. Lično bih voleo da nas potcene, ali ne verujem da će se to desiti - jasan je bio štoper Srbije. 

15:39 - Sa druge strane Nikola Milenković je dobio pitanje vezano za Nejmara budući da će štoper Fiorentine po svoj prilici biti zadužen za prvu zvezdu brazilske reprezentacije. 

- Brazil ima sjajne igrače na svim pozicijama, a ne samo Nejmara, koji je vanserijski igrač. Imaju igrače na top niovu i u top klubovima. Brazil je favorit u grupi, ali i za osvajanje titule. Poštujemo ga, ali se ne plašimo. Verujemo u sebe kao što smo kroz cele kvalifikacije. Teren će dati sve odgovore. Mislim da ćemo svi biti pod pritiskom, ne samo ja. Brazil ima odlične igrače, svi moramo da budemo spremni na ono što nas očekuje. Da budemo svesni važosti prvog meča, zbog načina kako ćemo otvoriti prvenstvo. Svesni smo toga, ali spremni smo da se borimo - kazao je bio Milenković. 

15:34 - Novinari iz Brazila bili su veoma konkretni odmah na startu konferencije i pitali su Darka Lazovića da prokomentariše selekciju koju sa klupe predvodi Tite. 

- Napravili dobre rezultate i u Ligi nacija i u kvalifikacija,a, ali SP je drugačije od svega. Treba da gledamo sebe, da igramo svoju igru i idemo na pobedu. Poštujemo Brazil, kao favorita za osvanje SP, ali gledamo sebe i nadamo se najboljem rezultatu. Brazil ima mnogo dobrih igrača. Ali sposobni smo da im napravimo problem i da ostvarimo povoljan rezultat - rekao je Darko Lazović. 

15:30 - Dobro došli na lajv prenos konferencije za medije fudbalske reprezentacije Srbije! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda
Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

01.05.2024

18:11

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija