• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.11.2022

23:07

TEŽE NIJE MOGLO! Srbija SAZNALA protivnika u osmini finala SP! Ako pobedi Švajcarce, EVO na koga ide!

Pedja Milosavljević

Fudbal

TEŽE NIJE MOGLO! Srbija SAZNALA protivnika u osmini finala SP! Ako pobedi Švajcarce, EVO na koga ide!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je protiv Kameruna rezultatom 3:3 u drugom kolu G grupe

Na ruku "orlovima" išao je i rezultat meča Brazil - Švajcarska, u kome je Selesao savladao Sajdžije i omogućio Piksijevom timu da u poslednjem kolu odlučuju o svojoj sudbini.

Ono što je mnogo bitnije za selekciju Srbije da su naši reprezentativci već saznali "minu" u osmini finala, a to je - Portugal!

Bivši šampion Evrope je večeras savladao Urugvaj sa 2:0, golovima dvostrukog strelca Bruna Fernandeša i kolo pre kraja ima maksimalnih šest bodova.

Bez obzira i da izgube od Južne Koreje, Ronaldo i ekipa će sačuvati lidersku poziciju, jer su u međusobnom duelu bolji od Gane.

Podsetimo, Portugalci su na premijeri savladali "crne zvezde" sa 3:2, a strelac za afričku selekciju bio je i fudbaler Crvene zvezde Osman Bukari. 

Foto: REUTERS/Lee Smith

Bruno Fernandeš je bio dvostruki strelac za Portugal protiv Urugvaja

I ako prođe, Srbija nema razloga za strah, jer je pokazala da ume i zna kako protiv portugalskog tima, ispred koga je završila takmičenje u kvalifikacijama za aktuelni Mundijal.

Posle remija u Beogradu, "orlovi" su preleteli Lisabon 14. novembra prošle godine, i u meču odluke pobedili Portugal na "Lužu", izborivši direktan odlazak na Svetsko prvenstvo, dok su Portugalci morali zaobilaznim putem do njega.

Međutim, prvo treba savladati "stare dužnike" Švajcarce...

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Car

pre 1 godinu

Moze li se kalkulisati protiv koga bi orlovi igrali u polufinalu ? Tako isto je bilo i sa kosarkasima.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)
KONTROLNI TORANJ ODMAH OBAVEŠTEN

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)

Teretni avion kompanije Boing "FedEx Airlines" sleteo je u sredu na aerodrom u Istanbulu bez raspoređenog prednjeg stajnog trapa (deo aviona preko koga se on oslanja na podlogu, pri stajanju, poletanju, sletanju i vožnji po zemlji) i uspeo da ostane na pisti, saopštilo je tursko ministarstvo saobraćaja, dodajući da nema žrtava.

08.05.2024

12:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05