• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.02.2023

12:36

MAMIĆ NEUTEŠAN ZBOG SMRTI BLAŽEVIĆA! Bivši čelnik Dinama se EMOTIVNIM REČIMA oprostio od Ćire! Voljeni moj Kume...

Tanjug/AP

Fudbal

MAMIĆ NEUTEŠAN ZBOG SMRTI BLAŽEVIĆA! Bivši čelnik Dinama se EMOTIVNIM REČIMA oprostio od Ćire! Voljeni moj Kume...

Podeli vest

Mnoge fudbalske i javne ličnosti opraštaju se od Miroslava Ćire Blaževića, koji je danas posle duge i teške bolesti preminuo u 88. godini

Trener svih trenera ostavio je dubok trag u jugoslovenskom i hrvatskom fudbalu, pa je među mnogim telegramima, saučešće uputio i Zdravko Mamić.

Kontroverzni bivši predsednik zagrebačkog Dinama, koji se nalazi u bekstvu zbog toga što je oštetio Dinamo za nekoliko miliona evra, oglasio se putem društvenih mreža.

Mamić je na Fejsbuku izrazio veliki gubitak, zbog odlaska legendarnog hrvatskog stručnjaka, a u njemu je napisao sledeće:

- Voljeni moj Kume, danas kada se naši ovozemaljski putevi razdvajaju moram ti reći da si mi bio uzor i najbolji učitelj. Nikakav Oksford, nikakav Harvard, uz tebe i naše zajedničke sportske uspehe, te provedeno silno zajedničko vreme proživeo sam i učestvovao u najlepšim trenucima našeg života. Nazvati te trenerom svih trenera, a ne reći sve drugo o tebi bilo bi nepoštovanje i uvreda za sve ono što si ti bio i po čemu ćemo te pamtiti. Ti si najznačajnija osoba u stogodišnjoj istoriji Dinama. Bio si najinteligentnija i najšarmantnija osoba koju sam sreo i za koju sam čuo. Tvoja sposobnost da svakog čoveka planete kojeg bi sreo, bez obzira na nacionalnost ili boju kože, učiniš sretnim i važnim je neponovljiva. Beli šal, "kako si sine“ za svakog stranca na ulici i osmeh koji greje srce biće tvoj zaštitni znak - navodi Zdravko Mamić u oproštajnoj poruci Blaževiću, gde se još dodaje:

 

 

- Tvoja stisnuta šaka i zamah njome, na poziciji izlaska iz maksimirskog tunela prema Dinamovoj, tvojoj klupi, zauvek će biti poziv u sportsku borbu koji je u trans bacao milione ljudi. Obećavam da ću se svojim životom i delima pobrinuti da se tvoje ime i delo nikad ne zaboravi. Nikad Hrvatska, a ponajviše tvoji Dinamovci nisu toliko bili sretni, ponosni i u zajedništvu kao u onom koje si ti predvodio 1982. godine. Hvala ti za sve što si me naučio, što si mi priuštio, hvala ti na tvome Dinamu i želim ti reći da ćeš uvek ostati dominantna osoba u knjizi mog života. Volim te, zauvek tvoj, kum Zdravko - stoji u Mamićevoj objavi na Fejsbuku upućene preminulom Ćiri Blaževiću.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija