• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.S.

10.03.2023

09:11

NA POMOLU ISTORIJSKA SEZONA U SRPSKOM KLUPSKOM FUDBALU! Zvezdi titula pre plej-ofa PARTIZANU SE SMEŠI 4. MESTO!

Starsportphoto

Fudbal

NA POMOLU ISTORIJSKA SEZONA U SRPSKOM KLUPSKOM FUDBALU! Zvezdi titula pre plej-ofa PARTIZANU SE SMEŠI 4. MESTO!

Podeli vest

Crno-beli na pet kola do kraja ligaškog dela Superlige zaostaju za aktuelnim prvakom 18 bodova i ako nastave sa očajnim partijama, prepustiće mu titulu pre doigravanja

Tekuća sezona u fudbalskoj Superligi Srbije mogla bi da postane istorijska jer bi šampion prvi put mogao da bude odlučen pre odigravanja dodatnih sedam kola u plej-ofu!

Aktuelni šampion Crvena zvezda trenutno ima 18 bodova više od posrnulog večitog rivala Partizana i da bi matematički obezbedila šestu uzastopnu titulu, potrebno joj je da u narednih pet kola napravi još tri boda razlike u odnosu na klub iz Humske.

Foto: Starsportphoto©

 

Sudeći prema trenutnoj formi crno-belih, koji su u prethodna tri meča u prvenstvu osvojili samo dva boda, takav ishod je realan i moguć. Pogotovo ako se uzme u obzir da "parni valjak" ima daleko teži raspored do početka plej-ofa. Partizan će gostovati Mladosti u Lučanima i direktnim rivalima u vrhu tabele Vojvodini i Čukaričkom, dok ga u Humskoj očekuju mečevi protiv Radnika i Voždovca.

Sramotna poseta u Humskoj

Koliko je igra Partizana očajna u prolećnom delu šampionata, svedoči i poseta u Humskoj, gde se na tri prvenstvene utakmice okupio svega 3.251 navijač. Poraz od Mladosti GAT (0:4) posmatralo je 1.893 ljudi, remi protiv Radničkog iz Kragujevca (1:1) 361 navijač, a na meču protiv Kolubare (1:1) na tribinama se pojavilo 997 navijača, ali su mnogi napustili stadion u 25. minutu.
 

Delili se bodovi

Sa druge strane, Crvena zvezda će triput biti domaćin - protiv Novog Pazara, Mladosti GAT i Radničkog iz Kragujevca, a gostovaće Napretku i Spartaku.


Aktuelni prvak imao je u sezoni 2015/16. čak 28 poena više u odnosu na Partizan uoči plej-ofa, ali su se tada bodovi delili, pa je razlika na kraju sezone bila pristojnih 14 bodova. U sezoni 2018/19. Zvezda je stekla još veću prednost - 30 bodova, ali je zbog istog pravila šampionat završila na plus 18 u odnosu na večitog rivala. Drugoplasirani tim je tada bio Radnički iz Niša, dok su crno-beli sezonu okončali kao treći.

Foto: Starsportphoto

 


Sportski direktor kluba sa "Marakane" Mitar Mrkela rekao je da crveno-beli neće spuštati gas u nastavku aktuelnog šampionata bez obzira na trenutno stanje na tabeli.

- Mi u svaku utakmicu ulazimo da pobedimo bez obzira na situaciju na tabeli. Ako se dogodi da budemo prvaci pre početka plej-ofa, to će biti fantastična stvar, ali nećemo promeniti ništa u pristupu. Ako bi se to desilo, i u plej-ofu bismo igrali svaki meč da pobedimo. Takav je pristup i na pripremnim utakmicama, neće biti drugačije u prvenstvu - izjavio je Mrkela za Informer.

Pored toga što bi mogao da izgubi titulu pre plej-ofa, Partizanu bi moglo da se desi da prvi put od 1990. godine ne bude među prva četiri tima u ligi. "Parni valjak" trenutno ima 51 bod, jedan više od Čukaričkog i dva više od TSC, koji mu dišu za vratom. Šansu iz drugog plana da napadnu mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona jure Novi Pazar (44 boda) i Vojvodina (43).

Nema stajanja

Biće fantastično ako budemo prvaci pre plej-ofa, ali ići ćemo na pobedu u svakom meču
Mitar Mrkela

 
Nemaju obraza

Bivši as Partizana Damir Čakar nada se da će njegov voljeni tim uspeti da sačuva drugo mesto.

- Dosta toga je rečeno. Ovi ljudi koji vode klub moraju da odu, ali oni nemaju obraza. Stadion je prazan, niko više neće to da gleda. Kao neko ko voli Partizan, mnogo sam tužan i plače mi se kad vidim na šta sve liči. Da se nadamo da će Duljaj i igrači uspeti da sačuvaju bar to drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona - izjavio je Čakar za naš list.



NAJVEĆA RAZLIKA
U PRVENSTVU

C. zvezda šampion
2006/07. 17 bodova
2015/16. 28 bodova *
2017/18. 17 bodova
2018/19. 30 bodova *
2019/20. 14 bodova

* Pre plej-ofa i podele bodova

Partizan šampion
1998/99. 15 bodova
2001/02. 15 bodova
2002/03. 19 bodova
2008/09. 21 bod
2011/12. 12 bodova

Foto: Starsportphoto©

 



RASPORED PARTIZANA
12. mart Mladost (L) - Partizan
18. mart Partizan - Radnik
1. april Vojvodina - Partizan
5. april Partizan - Voždovac
9. april Čukarički - Partizan

RASPORED C. ZVEZDE
12. mart Crvena zvezda - Novi Pazar
18. mart Napredak - Crvena zvezda
1. april Crvena zvezda - Mladost GAT
5. april Spartak - Crvena zvezda
9. april Crvena zvezda - Radnički (K)
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nenad

pre 1 godinu

Ajde pogadjajte cije je to "maslo" ili su to bas "sportski" rezultati.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!
Društvo

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje osigurava na penzijsko i invalidsko osiguranje sva lica koja su po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju obavezno osigurana i koja su se uključila u ovo osiguranje, bez obzira na to da li su u pitanju zaposleni, osiguranici samostalnih delatnosti ili poljoprivrednici.

30.04.2024

17:23

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija